Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

21.02.2013 14:43 - Viera Gajdošová

Dobrý deň.

Na ulici Varichovskej č.d 17 a 21 chýba poklop na kanal. Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň

Ďakujeme za upozornenie.
Už tam idú kolegovia

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

19.02.2013 17:41 - Martina

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, že prečo sa nič nerobí v opustenom paneláku, ktorý sa nachádza na ulici ČSl. armády, za budovou Všeobecnej zdravotnej poisťovni. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Bytovka je už niekoľko rokov vlastníctvom súkromnej firmy, nepatrí mestu.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

19.02.2013 14:47 - Kristína Kinová

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať, čo sa plánuje robiť s letným kúpaliskom...
Bude v lete otvorené ?
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Kúpalisko bude otvorené v letnej sezóne 2013 rovnako ako v predchádzajúcich rokoch.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

19.02.2013 01:12 - Jan Sirovec

Dobrý deň,
Ja by som Vás chcel poprosiť o opravu osvetlenia pri vchode na ulici Komenského 2206/31 pri garážach (pri kotolni). Je tam stĺp verejného osvetlenia, ale nie je funkčný. Nakoľko tam máme zaparkované auta a sú tam aj garáže, bolo by vhodne opraviť to svetlo, aby sa predišlo možným krádežiam v tejto oblasti.
Vopred Vám ďakujem za nápravu

Odpoveď

Dobrý deň

Kolegovia sa tomu budú venovať zajtra 20.februára.
Ďakujeme za upozornenie

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

18.02.2013 20:01 - Juraj.p

Dobry den,este sa nenašiel žiaden silny sponzor pre hokejovy klub alebo investor,a este co chce mesto v roku 2013 urobiť stihnuť dobehnuť napr chodniky či dalsie zamery v meste .dakujem

16.02.2013 11:04 - Jano

Dobry den,nakolko sa uz nemozem pozerat na to ako tazko je pre vas tazke zastihnut neplaticov dani pre nase mesto,chcel by som vam dat tip v akej firme pracuje neplatic nasho mesta Iveta Vinclerova,Hodvabna 4,je to bezpecnostna sluzba G4S-Bratislava.dakujem

16.02.2013 09:15 - Zuzana F.

Dobrý deň,

chcela by som upozorniť na pouličné svetlo na ulici L.Sáru pri smetných košoch, ktoré už dobre 3 mesiace vôbec nesvieti. nedalo by sa to odstrániť?
Nanešťasie včera som si s manželom všimla, že naše auto ma doškrabanú prednú kapotu, čo pravdepodobne spôsobili naší spoluobčania v nočných hodinách, keď svetlo nesvietilo.
A ešte jedna pripomienka pri smetných košoch sa denno denne vystrieda niekoľko spoluobčanov, ktorý sa v nich prehrabávajú, že človek nemá ani chuť ísť vyniesť odpadky. ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň

Čo sa týka osvetlenia ďakujeme za upozornenie.
Dnes tam kolegovia pôjdu.
Na pohyb občanov pri kontajneroch a možného znečistenia som upozornil Mestskú políciu.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

14.02.2013 19:26 - manasil marian

p.Ing. Princik ponukam bezplatne pomoc pri platani vytlkov len zakupte zimnu obl. drvu ..je potrebny maly valec, metla a na jar zaliat tekutym asvaltom zasypat drvov a ja slubujem za vytlk vydrzi aj 2az 3 roky... nechcem len kritizovat ale nemam problem vo svojom volne aj pomoct nechcem aby sa v meste ludia delili na oranzovych a ostatnych ale na tych co chcu pomoct a na takych co o mesto nemaju zaujem...

Odpoveď

Pán Manasil úprimne si cením Vaše rady a ponuku na pomoc, no keďže pracujete na SSC a v problematike sa vyznáte musíte uznať, že kúpa zimnej asfaltovej zmesi Kanader mix je pre mesto nehospodárna. 1 tona Kanader Mix stojí 185 €, kým tona horúcich asfaltových zmesí je za 75 €. Tu sú dôkazy - faktúry z iných inštitúcii:

http://www.minv.sk/swift_data/source/policia/kr_pz_ke_eo_ks02/rok_2011/faktury/1180070_1900004048_1180010.pdf

http://www.bbrsc.sk/zmluvy/1299070681.pdf

Ako zamestnanec SSC určite viete aj to, že zimná asfaltová zmes je pri jarnom oteplení až príliš mäkká, má vysokú elasticitu a ľahko sa v nej vytvárajú koľaje. Sú preto nutné ďalšie úpravy, čo zase zvyšuje cenu. Mesto o pár dní pristúpi k opravám výtlkov na všetkých mestských komunikáciách a bude to podstatne lacnejšie a trvácnejšie ako aplikáciou zimnej zmesi.

Vašu ponuku na pomoc zasielame riaditeľovi Technických služieb mesta Trebišov a ďakujeme za Váš záujem o problémy mesta a snahu pomôcť.

Ing. Ľubomír Princík
vedúci oddelenia výstavby a majetku

13.02.2013 10:48 - Monika Vincejova

Už predčasom som Vám poslala otázku ohľadom platby za komunálny odpad a keďže som odpoveď nedostala, s vaším dovolením ju zopakujem:
podľa mestského nariadenia za komunálny odpad musí zaplatiť aj ten občan mesta Trebišov, ktorý v meste nebýva, ale má v ňom trvalý pobyt.
Pýtam sa prečo?
Môj syn pracuje v Anglicku už 5rokov, tam má prechodný pobyt, tam platí aj za komunálny odpad, tam tvorí HDP, tam odvádza aj dane. Ale len preto, že má trvalý pobyt v Trebišove má platiť za niečo čo nevyprodukuje?
Môj syn je Trebišovčan a domov sa chce
vrátiť a preto si nechce meniť trvalý pobyt ale takýmito rozumzastavajucimi nariadeniami ho k tomu prinútite. To si
naozaj mesto Trebišov chce týmito príjmami vyrovnať schodky na účte?
Čakám odpoveď. Dakujem.

12.02.2013 14:33 - manasil marian

nemohlo by mesto zakupit zopar vriec zimnej obalovanej drvy???aby zaplatalo aspon tie najvetsie vytlky???? do kedy si budeme nicit motorove vozidla???

Odpoveď

Studená asfaltová zmes KANADER - mix pre zimnú opravu výtlkov má obmedzenú trvácnosť a aplikovať ju na tak veľké množstvo dier, aké vzniklo počas tejto zimy by bolo nehospodárne. Na území mesta sa studená asfaltová zmes použila len obmedzene na najviac poškodených miestach. Mesto plánuje opravovať výtlky hneď, ako to počasie dovolí a ako bude na obaľovacích centrách dostupná horúca asfaltová zmes s dlhšou trvácnosťou. Opravy výtlkov, ktoré boli realizované na jar v minulom roku sú urobené kvalitne a nie sú poškodené. Nové výtlky sa vytvárajú na popraskaných povrchoch ciest starých niekoľko desaťročí. Napríklad asfaltový povrch Ul. M.R. Štefánika bol urobený začiatkom 70-tich rokov a jednoducho dosluhuje. Tohtoročná zima striedaním teplôt pod a nad nulou je zvlášť nepriaznivá práve na vytváranie výtlkov a nie je to len problém Trebišova. Podobne je poškodená väčšina ciest v strednej Európe.
Na najviac poškodenom úseku na Ul. M.R. Štefánika pred políciou bude položený nový asfaltový koberec v celej šírke vozovky a v dĺžke cca 200 m.
Žiadame preto vodičov o trpezlivosť a hlavne prispôsobenie jazdy stavu a povahe vozovky. V prípade poškodenia svojho vozidla kontaktujte svoju poisťovňu a správcu cesty a škodu riešte, ako poistnú udalosť.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

12.02.2013 10:39 - Lucia

vsade citam ze v roku 2013 vsetko len 2013 a nic sa nedeje ani chodniky sa neopravuju ani cesty sa neopravuju ani ihriska sa nerobia ani proste nic !! ZAS LEN SLUBY!! rovno zacnite uz pisat 2014!

10.02.2013 17:40 - Juraj Leško

Dobrý deň
Zaujímalo by ma, prečo už nie sú u kultúrnych pamiatok mesta fotografie?

Odpoveď

Dobrý deň,

Galéria kultúrnych pamiatok sa pripravuje.

S pozdravom

Radovan Jílek
Kancelária primátora

08.02.2013 11:27 - Želmíra Jonášová

Dobrý deň, neviem či niekto s kompetentných bude čítať tieto riadky, ale aj tak sa vyjadrím. Som veľmi pohoršená ako pristupuje vaše mesto k problematike Rómov. To, že niekto chce profitovať z predaja bytovky, kde bývajú SLUŠNÍ, PLATIACI RÓMOVIA a týchto chcú premiestniť do osady, kde je úplne iná životná úroveň, je od Vašej samosprávy veľmi nedôstojné , pretože si ich vôbec nevážite.
Možno práve ich hlasy vo voľbách Vás posunuli do kresiel poslancov, primátora. Je smutné, že hádžete všetkých Rómov do jedného vreca. Ľudí si treba vážiť či sú Rómovia , alebo inej národnosti je úplne jedno. Treba si vážiť to, že sú pracovití, hodnotní občania, ktorí sa snažia žiť plnohodnotne.

Ja som tiež Rómka, som vysokoškolsky vzdelaná a preto som rozčarovaná z takýchto inventív proti Rómom. Pán primátor aj poslanci Vášho mesta sú myslím si tak vzdelaní, že by mali konať nie proti slušnosti a pracovitosti, ale naopak mali by Rómov, ktorí sa snažia vážiť a robiť všetko pre to, aby aj ostatní pochopili, že Rómovia nie sú iba neprispôsobiví príživníci.
Už by ste mali prísť nato, že žijeme v 21 storočí v čase globalizácie, multikulturizmu, kde každý má právo žiť podľa svojich predstáv. Aj my Rómovia sme ľudia, len máme tmavšiu pleť.

Prečo si slušní Rómovia nezaslúžia byty mestské v meste, prečo im chcete postaviť byty nižšieho štandardu v osade. Stratégie Slovenskej republiky píšu, že musíme skoncovať so segregáciou, no u Vás je to asi naopak.

06.02.2013 15:53 - Mária Kolesárová

Dobrý deň!

Ak cestujeme denne za prácou do Košíc a potrebujeme sa dostať z dola - nemocnica, hore - autobusová stanica na autobus o 5:15h., tak nemáme šancu. Prvý spoj MHD ide z AS o 4:49h. a prichádza na AS o 5:18h., takže je už neskoro. Nemôžte urobiť výnimku a MHD nech odchádza z AS o 4:42h. a prichádza na AS o 5:11h. tak by sme stihali autobus denne do Košíc. V lete je to ešte v poriadku ale teraz v zime je klzko a tma. Ďakujem veľmi pekne.

06.02.2013 14:21 - Lucia Novak

Dobrý deň mám dve otázky na kompetentných: 1.otázka kedy plánujete opraviť chodník pred Materskou školou 1.decembra ,je viac ako v katastrofálnom stave,nosím dieťa do škôlky,a ten chodník je sama diera.Ďakujem. 2.Otázka-to naozaj nikto nevie urobiť nejaký zásah na predajňu drogérie na Komenského ulici pod "činskym múrom"aby sme konečne nemuseli pozerať na sfetovaných cigánov ako si chodia kupovať toluén a podavajú si kľučku doslova ako na bežiacom páse...včera ich tu bolo asi skupina 8 cigánov a hneď len čo výjdu von hneď fetuju....Ďakujem.

Odpoveď

Mesto Trebišov plánuje v roku 2013 investovať značné finančné prostriedky do opravy chodníkov v meste. V prvom rade sa budú opravovať najviac frekventované chodníky v centre mesta. V pláne údržby je aj chodník na Ulici 1. decembra pred Materskou školou.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

05.02.2013 15:14 - Ing. Dušan Grajcár

Dobrý deň. Znovu píšem otázku pre p. primátora, lebo ste mi ju neuverejnili. Po návšteve MsÚ som zistil, že MsÚ zamestnáva viac zamestnancov ako uvádza na webe mesta. Ako je to možné ?. Odpoveď čakám od p. primátora a nie od R.J. Ďakujem.

05.02.2013 09:21 - Jacko

V Trebišove a celom okolí sú na cestách neskutočné diery -výtlky ,niektoré neskutočne hlboké. nevidím nič iné dlhé roky ako cestári tieto diery len zasypú nejakou čiernou pofidernou hmotou a hotovo. hned deň dva po príchode zimy su tam diery znovu a ešte aj skorej a ešte vetšie. Jednoducho cestári svoju robotu odflákajú. Normalne sa má diera dookola vyrezať vyrúbať do určitej hĺbky a vyspraviť tak ako sa v skutočnosti správne má.Oni to vedia ako.
Ale Trebišovskí cestári sú zásady ,že robotu si treba šetriť, lebo je jej málo tak aby bolo aj na ďajšie mesiace a roky. Mňa konkrétne by velmi, ale nie len mňa ,ale aj veľa šoferov v Trebišove a okolí zaujímalo ,ak by som na tých dierach rozbil nápravu, kto by mi uhradil sposobenú škodu.
PROSIM O ODPOVEĎ na tejto stránke.
Za odpoveď vopred ďakujú aj vodiči z Trebišova a okolia

Odpoveď

Dobrý deň,

Cesty v meste majú v správe Technické služby Trebišov, okolie Trebišova patrí pod správu košického samosprávneho kraja. Zimné počasie neumožňuje plošnú výmenu povrchu, preto TS robia len čiastkové opravy. Mesto Trebišov plánuje vymeniť celý povrch vozovky v najkritickejších úsekoch keď to počasie dovolí.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

05.02.2013 07:58 - Marek Princik

Dobry Den,

este ma nieco napadlo ohladom kina. Pocitali ste s vyuzitim kina aj na ine ucely ako premietanie filmov? Pozrite sa napr. na restauracie a krcmy, ak je nejaka velka sportova udalost, tak to pustaju na telku. Nebolo by vhodne nieco podobne urobit aj v kine? Ak budu MS v hokeji, futbale, Champions League ... pustat prenos z tychto zapasov v kine ... to by bola najvacsia premietacia plocha v celom Trebisove. Urobit sutaz na exkluzivneho prevadzkovatela bufetu v priestoroch kina a mame vsetko co potrebujeme. Z tohoto by sa urcite pokryli nejake naklady na rekonstrukciu.
A este tak pre uvahu. Ak by ste chceli aby bolo kino po rekonstrukcii v zelenych cislach, tak musi ponuknut to co ludom chyba. Cize audio a video na vyssej urovni ako domace kino, ktore ma kazdy druhy z nas doma. Filmy ktore sa este nedaju stiahnut cez internet. Atmosferu ktoru doma alebo restauracii len tak nedosiahnete. A dat si velky pozor na ekonomicku stranku, pretoze to uz nie je o velkych umeleckych dielach (na to vam ludia chodit nebudu), ale o peniazoch. A preto ak by sa kino zrekonstruobvalo tak by ho mal riadit niekto kto sa rozumie trhovemu podnikaniu a skoncenu aj prislusnu skolu.

Marek Princik

05.02.2013 07:58 - Marek Princik

Dobry den,

Vo vasej ankete o kine pisete ze cena listka by bola 5eur. Mna by zaujimalo ako ste prisli na tuto sumu. Pretoze to zavisi od poctu ludi ktori pridu do kina. Predpokladam ze prevadzka nieco stoji, cize sa musia pokryt minimalne naklady na prevadzku. Cize kolko ludi musi prist do kina a zaplait 5eur aby to bola rekonstrukcia kina zmysluplna? Moja druha otazka je ako ste vypocitali kolko ludi do toho kina bude chodit po rekonstrukcii?

Marek Princik

04.02.2013 22:00 - Viriková Lucia

Dobrý deň,
zaujímalo by ma čo sa stalo/stane so starým premietacím zariadením z nášho kina. Nebolo by možné stále premietať staršie filmy, vytvoriť nejaké tematické premietania alebo filmové maratóny pre deti, dôchodcov či ostatných občanov?

Odpoveď

Dobrý deň,

Staré premietacie zariadenie je v MsKS stále funkčné, bohužiaľ filmy sa už v tomto formáte nevyrábajú. Filmy boli zapožičiavané príslušnou organizáciou, od procesu digitalizácie sú filmy už len v digitálnom formáte, preto nie je možné ich premietať. V II.polroku 2013 sa bude mestské zastupiteľstvo znova zaoberať otázkou digitalizácie terajšieho kina, nakoľko ide o nákladnú investíciu. Pre verejnosť sa pripravujú akcie typu ,,Expedičná kamera" tj. premietanie krátkych dokumentárnych filmov.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

04.02.2013 15:20 - Michal Fedor

Dobrý deň, chcem sa opýtať dokedy bude mesto tolerovať neporiadok nájomcovi v bývalom hoteli Tokaj, ktorý vyloží vrecia s odpadom pred bočné dvere z parkoviska v ktorých potom slušní občania nášho mesta hľadajú poklad a celé vrecia rozsypu po parkovisku a toto lieta po celej Škultétyho ulici ! Paradoxom je to, že vlastníci nehnuteľnosti Tokaja sa potom sťažujú, že obyvatelia BD 2079/5 im hádžu smetie z balkona bytového domu do ich záhrady! Hlasil som to polícii 3.2.2013 a mám aj foto !!!

03.02.2013 12:29 - Ing. Dušan Grajcár

Vážený p. primátor, medzi predvolebnými sľubmi, bol aj sľub, o znížení počtu zamestnancov MsÚ. Urobila sa analýza a skutek utek. Poobsadzovali sa ľudia bez odborností, bez výberového konania, bez ladu a skladu / členovia Trebišov nahlas /. Po poslednej návšteve MsÚ, som zistil, že už obsadzuješ aj na čierno. Ľudia, ktorí majú menovky, že pracujú na MsÚ, v obsadení na webe Mesta nemáš. Ďakujem, za odpoveď, lež nečakám ju od tvojej pravej ruky R. J., ale od Teba. Uvidíme na koho Teraz p. primátor zvalíš vinu.

03.02.2013 10:03 - Jén Grošik

Dobrý deň,ako vymažem inzerat v rubrike občianskej inzercie.V minulosti mi prišiel email a podľa toho som ho vedel editovať, mazať a pod.Teraz mi však email nedošiel.Ako na to?

02.02.2013 22:26 - juraj zajac

Rómska osada alebo doslova geto?

Rómska osada Trebišove je situovaná na konci mesta, v blízkosti bývalej pekárne. V osade žije asi 4500 ľudí. Osada má vlastnú základnú školu, ktorú navštevujú výlučne rómske deti. Na škole sa vyučuje v dvojzmennej prevádzke. Geto tvoria chatrče, rodinné domy, nízko štandardné domy a bytovky. Osada je známa nielen nelegálnou úžerov, ale aj prostitúciou, fetovaním.

Aké sú plány mesta?

Gipsy Television požiadala o stanovisko aj vedenie mesta Trebišov. Doteraz sme však odpoveď na naše otázky nedostali. Podľa neoficiálnych informácií, trebišovská samospráva tvrdí, že bytovka má zlú statiku a preto ju chce zbúrať. Na pozemku má vyrásť parkovisko.

Kam pôjdu Rómovia?

Mesto chce poslať Rómov do spomínanej osady. Postaviť im chce nízko štandardné byty pre sociálne odkázané a neprispôsobivé skupiny. Lokalizácia týchto nehnuteľností v rámci osady má byť v samotnom centre osady, v blízkostí tzv. "zničených" bytoviek. Práve táto časť geta je v nočných hodinách centrom tých, ktorí sa oddávajú fetovaniu toluénu.

Konanie mesta nedáva zmysel!
(komentár redakcie)

Slovensko chce integrovať Rómov, chce aby boli plnohodnotnými obyvateľmi tohto štátu. Prezentuje to nielen vláda na medzinárodných fórach, ale napríklad aj splnomocnenec vlády SR pre rómse komunity. Vedenie mesta Trebišov však robí opak! Zo skúseností vieme, ako vplýva na ľudí to, ak sa ocitnú pod "zlým" vplyvom (neplatičstvo, zlá hygiena, záškoláctvo). Pýtame sa preto, či Trebišov chce mať v meste ešte viac takýchto ľudí, alebo mu je prednejšie ďalšie parkovisko?

Keď mesto bude stavať nízko štandardné byty pre Rómov, tak väčšina peňazí bude zo štátej kasy. Trebišov dokonca bude chcieť finančné zdroje od Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity na projektovú dokumentáciu. Podľa našich informácií však toto svoje konanie, čiže búranie bytovky, s úradom vôbec nekonzultovali.

Aký je postoj vedenia mesta k Rómom?
(komentár redakcie)

Podľa nášho zdroja, súčasné vedenie mesta postavilo svoju predvolebú kampaň na protirómskej otázke. Všetko čo sa týka Rómov má v Trebišove červenú. Mesto údajne plánovalo zatarasiť aj hlavnú prístupovú cestu do osady. Chcelo tým údajne dosiahnúť to, aby Rómov nik nevidel. Ak by sa ľudia chceli dostať do geta, museli by ho takmer celé obísť, čo je časovo pri pešej chôdzi asi 10 až 15 minút.

Nezáujem mesta o Rómov napokon spôsobil to, že najväčší rómsky festival na Slovensku, ktorý sa v tomto meste usporadúval 5 rokov sa presúva do Bratislavy. Podľa našich informácií mesto spôsobovalo organizátorom International Gypsy Fest-u problémy. Náš zdroj uvádza, že mesto vlani odmietlo povoliť zorganizovať v centre mesta koncert tradičnej rómskej hudby na verejnej komunikácii. Organizátori dostali súhlas od KR PZ v Košiciach. Mesto aj napriek tomu dalo usporiadateľom zamietavé stanovisko. Situáciu sa snažil vyriešiť bývalý splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Miroslav Pollák. Náš zdroj tvrdí, že splnomconenec dokonca osobne telefonoval s primátorom. No ani jemu sa nepodarilo zmeniť názor Mariána Kolesára (nezávislý).

V roku 2011 mesto Trebišov nepovolillo organizátorom International Gypsy Fest-u premietať na verejnom priestranstve Šulíkov film Cigán. Práve denník Pravda vo svojom vydaní avizoval, že po premietaní v Trebišove snímka poputuje na najväčší filmový festival do Spojených štátov. Film do Ameriky dorazil, do Trebišova však nie. Primátor dal totiž aj tejto aktivite organizátorov červenú. Premietanie filmu na verejnom priestranstve chcel povoliť, ale len na konci mesta a to na súkromnom a nie mestskom pozemku (pozn. redakcie: organizátori by zaň museli zaplatiť, tiež by museli zabezpečiť ele. energiu).

Podujatie, ktoré bolo späté s Trebišovom päť rokov patrí k najprestížnejším rómskym podujatiam na Slovensku. Festival sa v minulosti uskutočnil pod záštitou prezidenta SR Ivana Gašparoviča, predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej, či ministra kultúry SR Mareka Maďariča. Podujatie nenavštevovali nielen ľudia z okolitých miest, ale aj zo zahraničia. O international Gypsy Fest-e pravidelne informovali najväčšie slovenské médiá, ako STV, či rádio Expres. Festival sa dostal aj do vysielania prestížnej americkej spravodajskej televízie CNN.
pitam sa preco tak to ma byt...nieje ine riesenie ja som osobne rekonstrukciu robil bytoveho jadra pricom som mal povolenie od bytoveho namestnika pana CIZA...pricom mi bolo povedane ze mi nieaku ciastku vratia v com som investoval len v bytovom jadre 1300eu,dodal som aj blocky,foto a mesto mi nepreplatilo nic lebo som nemal povolenie na papieri pricom mi sam pan ciz mal dat a nedal..a dlh nemam na najomne,mam 4 deti a sa obavam ze sa ocitnem v osade pricom byvam v meste 25 rokov.

02.02.2013 12:55 - Kordisch

Kedy sa opraví chodník za bytovkou na Berehovskej pri VÚB a pri kotolni? Je to v prípade dažďa hotový bazén. Je to už zopáááááár rokov. Foto prikladám-čerstvé.
Ďakujem.
http://jiso611.galerie.cz/5997019-tv-berehovska-pri-kotolni#

Odpoveď

Mesto bude v priebehu roka 2013 opravovať chodníky, ktoré sú najviac využívané občanmi mesta. Keďže údržba chodníkov bola v minulých rokoch značne zanedbaná, takmer všetky chodníky v meste potrebujú údržbu. Rozsah nutných opráv je tak veľký aj na hlavných mestských ťahoch, že na opravu chodníkov v nádvoriach bytových domov prostriedky v roku 2013 nezvýšia.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

02.02.2013 11:35 - Miriam Miňová

Dobrý deň,pýtam sa kompetentných,kedy bude opravená zástavka MHD pred Berehovom.Stáť každý deň s deťmi v takej zastávke ako je momentálne a v takom počasí aké je momentálne je hrozné.Ďakujem.
P:S.Túto otázku dávam už druhý krát,lebo poprvé ste ju nezverejnili a neodpovedali.

01.02.2013 08:18 - i.demeterova

dobry den,preco na sidl sever pri potravinach Ilas su namiesto 5 uz len 3kontajnery?,kapacitne nestacia...

31.01.2013 19:25 - Ľudmila Šebeoková

Dobrý večer, sice nemám žiadnu otázku a hoci žijem v Prahe viac ako 10rokov, tak ma neustále prekvapuje čo sa deje v mojom rodnom Trebišove..drevo pred úradom, vyrúbané stromy v parku, diery v chodníkoch a na cestách, neuveriteľné faktury za telefony, koncerty..., atd, atd...nehambíte sa vobec? Ľudia Vás dostali tam kde ste a Vy sa im takto odvdačíte? Dúfam, že každý z Vás má čisté svedomie.. Keď to takto pojde ďalej, tak myslím že všetci mladí ľudia z Trebišova radšej odídu, než aby .... škoda slov. Pekný večer. Nakoniec jedno vychodňarske príslovie: božičko nenahľivi ale spravodľivi...

31.01.2013 19:18 - Peter Fekete

Dobrý deň na ulici Jarkovej pri dome č.858/2 chýba poklop kanála.

Odpoveď

Dobrý deň

Ďakujeme za upozornenie.
Už to išli kolegovia riešiť.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

31.01.2013 19:10 - K. Feketova

Dobry den, mohli by ste upravit-prestavit casovy spinac na zasvietenie poulicneho osvetlenia na ulici Kutnohorskej? Okolo 18*00 hodiny este stale nesvietia svetla, kym na prilahlych uliciach uz ano. Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň
Dnes sa tomu budú venovať naši technici.
Ďakujeme za upozornenie.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV