Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

10.06.2013 08:07 - Ján Rusovič

Prečo nekosíte sídliko JUH. Je tam buriny vyše pása. Po tých dažďoch nás zožerú komáre. Pán riaditeľ TS má záhradu určite vykosenú

Odpoveď

Dobrý deň

Ak to počasie dovolí v stredu 12.6.2013 budeme kosiť sídlisko Juh.
Kvôli počasiu sme s sklze oproti plánu.
Prosíme Vás o trpezlivosť,robíme čo môžeme.

S pozdravom
Michal Pačuta
TS Trebišov

09.06.2013 19:43 - Marta Didličová

Dobry den prajem.Chcela by som sa spytat komu patri cast mura deliaceho medzi predajnou Adriana /p.Andorka/ a predajnou nabytku.Za tymto murom obcania bezne vykonavaju osobnu potrebu, mladez tam bezne poziva alkoholicke napoje a je tam neskutocny smrad pri prechadzani zo sidliska Škultetyho na ulicu Hlavnu MRŠ.Bolo by dobre zvazit aky ucel splnia tento beton.mur a zvazit jeho odstranenie D a k u j e m e pekne. Obyvatelia zo sidliska Škultetyho.

08.06.2013 21:54 - Štefan Béreš

Pekný deň prajem. Dnes som dostal odkaz od kamaráta na túto stránku.
http://www.sppolocne.sk/sk/o-programe/ciel
Mrzí ma, že cestou SPP sa nenašiel nikto, kto by tomuto mestu vedel aspoň trochu pomôcť nejakým projektom. Túto šancu sme prepásli, lebo za Trebišov tam nie je nič na hlasovanie.

Odpoveď

Mesto Trebišov v súčasnosti pripravuje 2 veľké projekty v predpokladanej hodnote NFP 3,5 mil Eur. Keďže predpokladáme väčší úžitok z veľkých projektov znížili sme v rámci našich priorít a personálnych možností účasť na menších projektoch. To však neznamená že sme celkom od nich upustili. Napríklad sme účastníci návrhu projektu: Dáždové záhrady pre zdravšie a krajšie mesto, z nadačného fondu SLPS v nadáciii Pontis, dostali sme NFP na hrad Parič a NFP na kamerový systém. Sme účastníkom konzorcia Emotions na elektrickú mobilitu (našim partnerom v tomto návrhu projektu je napr. Maltské ministerstvo dopravy a infraštruktúry).

Ing. Marcel Tereščák
referent pre miestny rozvoj

07.06.2013 11:47 - Karolína Kaščáková

Dobrý deň,
nakoľko ste neodpovedali na moju otázku z pred týždňa, pýtam sa znova.
Ako a kde sa môžem prihlásiť (ako podnikateľ v oblasti očerstvenia) na trebišovský jarmok 28-29.6. ? Musím prísť osobne alebo dá sa prihlásiť on-line?

Ďakujem

06.06.2013 18:49 - stanislav nagy

uz druhykrat sa pytam,kedy sa mesto zacne zaujimat aj o sidlisko kpt.Nalepku co sa tyka kosenia kosime si sami.nemame ziadne detske ihrisko.co sa tyka informovanost ohladom diania v meste je nulova a ako pokracuje prechod cez kolaje ktory nam bol slubeny-dakujem za skoru odpoved.

Odpoveď

Dobrý deň
Vzhľadom na nepriaznivé počasie sa nám posúval plán kosby.
Dnes od rána začíname kosiť ul. Kpt. Nálepku a okolie.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

---------

Dobry den,

na sidlisku kpt.Nalepku bola prevedena kosba 7.6.2013

M.Davala
TS Trebisov

06.06.2013 12:45 - Kaszonyiová Anikó

Dobrý deň,upozorňujem nato že toho roku ešte neprebehlo ani raz kosenie na ulici a sídlisku Kpt.Nálepku. Obyvateia kosia svojpomocne-keď chcú aby okolie bytoviek bolo udržiavané,podotýkam že sa jedná o mestské pozemky.Aj keď bývame za kolajnicami mali by sme mať rovnaké vymoženosti ako obyvatelia mesta ktorí určite takéto starosti nemajú.Pri výjazde zo sídliska už skoro nevidieť hlavnú cestu od metrovej trávy.
Aj tu platia ľudia rovnako dane ako v meste.Za urýchlenú nápravu vopred ďakujeme

Odpoveď

Dobrý deň

Dnes budeme kosiť ul. Kpt. Nálepku a okolie.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

06.06.2013 11:43 - kovacikova

je nutne tlacit kazdy mesiac ten Infolist?,to je naklad skoro500e..u nas v bytovke konci ako vidim,vzdy v kosi na reklamne letaky

05.06.2013 20:00 - Voľansky Peter

Dobrý deň. Chcem sa opýtať kedy sa začnú opravy chodníkov v meste, presnejšie oproti OMW pri textile. Chodník je tam rozbitý a keď prší nedá sa po nim chodiť. Ďakujem

Odpoveď

Opravy chodníkov v meste sa začnú v auguste tohto roku. Vykonané sú práce na zameraní, hotové sú projekty a výkazy výmer. Súťaže na jednotlivé lokality budú zverejnené vo vestníku verejného obstarávania v najbližšom čase.

Nedokončený chodník na križovatke ulíc M. R. Štefánika a Jána Husa oproti ČS OMV je na súkromnom pozemku (parcela č. 3082/1) Vlastník tam chce vybudovať čínsku reštauráciu a chodník postaví na vlastné náklady.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

03.06.2013 19:16 - Jessica

Bytovky na ulici Čsl. Armády každú jednú sobotu už od zimy počúvajú živú hudbu v novootvorenom bare oproti OMV, ako je Orange. Za barom sa len pár metrov nachádzajú bytovky. Je zaujímavé ako mohol majiteľ baru dostať povolenie na prevádzku živej hudby v obytnej zóne. Ako je už vyššie uvedené, od zimy sa obyvatelia týchto bytoviek nevyspali ani jednú sobotu a najnovšie, už ani piatok. Ďalej je veľmi zaujímavé, že boli podané už aj sťažnosti, a ako je to v našom rodnom mestečku známe, nič sa nedialo a hudba si vyhráva ďalej bez akýchkoľvek problémov. Hudba hraje od 21:00 hod do 5:00 hod. Veľa obyvateľov týchto bytoviek pracuje aj cez víkendy a je veľmi potešujúce, ak človek vstáva o 5tej ráno (až vtedy sa všetko utíši), vôbec sa v noci nevyspí a potom musí makať. V mene všetkých obyvateľov poškodených bytoviek by som týmto chcela poprosiť vedenie mesta, aby s tým už konečne niečo robili. Aj my máme len jedny nervy.

03.06.2013 17:23 - jozefina

Dobrý deň, chcem sa spýtať, kto má na starosti zverejňovanie v občianskej inzercii a ako sa v inzeráte dajú robiť úpravy. Ja som omylom zverejnila neplatné telefonne číslo a neviem ako ho upraviť. Platné č.t. je 0944292615 a ide o inzerát na predaj VW polo clasik z 1.6.2013. Ďakujem. Jozefína

03.06.2013 15:36 - Dušan

Chcem sa opýtať, či mesto má, alebo pripravuje službu pre seniorov / po 70 tke /a to rozvoz stravy tak ako je aj v iných mestách ? Vo Vojčiciach to funguje. Myslím si, že našim osamelo žijúcim seniorom by to viac pomohlo, ako nejaká senior karta.

Odpoveď

Dobrý deň,

túto službu poskytuje na území mesta Územný spolok Slovenského Červeného kríža, ktorý prevádzkuje vlastnú vývarovňu a poskytuje donášku obedov pre seniorov. V prípade požiadavky na dovoz stravy sa môžete obrátiť na ÚS SČK Trebišov, sídlo má v budove Obvodného úradu, č. tel. 056/6722495. Pre seniorov mesta Trebišov dováža stravu aj Charita Vojčice, kde si tak isto môžete dennú donášku stravy zmluvne dojednať. Jednotlivé organizácie spolupracujú, Mesto Trebišov vie zabezpečiť stravu pre svojich seniorov prostredníctvom SČK Trebišov alebo Charity Vojčice, ktoré disponujú dostatočnými kapacitami na pokrytie dopytu donášky stravy, preto Mesto Trebišov sa sústreďuje na poskytovanie iných sociálnych služieb a už existujúcim sociálnym službám fungujúcim v meste nekonkuruje. Senior karta je nadstavbou k sociálnym službám pre seniorov, stretla sa s veľmi pozitívnym ohlasom verejnosti a je často využívaná na rôzne športové a kultúrne akcie. V prípade že senior kartu nevyužívate, môžete ju vrátiť na adresu mestského úradu.

Ing. Darina Vaľová
oddelenie sociálne

03.06.2013 14:47 - OA

Kde by sme našli VZN o poplatkoch týkajúcich sa nájmu nebytových priestorov?

Odpoveď

Výška nájomného za nebytové priestory a pozemky na území mesta Trebišov je stanovená v Zásadách hospodárenia a nakladania s majetkom mesta, ktoré boli schválené MsZ uznesením č. 170/2012, s účinnosťou od 1.1.2013. Zásady hospodárenia a nakladania s majetkom mesta sú zverejnené na stránke mesta v časti Interné smernice.

Ing. Michal Lovas
referent pre správu majetku

02.06.2013 14:13 - Helena

Dobrý deň. Prosím Vás, nemá mesto v pláne umiestniť retardery pri ZŠ-Komenského 2 ? Je tam síce prechod pre chodcov, ale auta jazdia príliš rýchlo v obidvoch smeroch a veľmi často vodiči nedajú prednosť žiakom, ktorí prechádzajú cez prechod. Ďakujem

Odpoveď

Mesto neplánuje osadenie retardérov pri ZŠ Komenského. Na uvedenom úseku je obmedzená rýchlosť na 30 km/h a v blízkosti je kruhová križovatka, čo zatiaľ postačuje na spomalenie cestnej premávky. Mesto upozorní dopravnú políciu na častejšie kontroly rýchlosti na tomto úseku.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

31.05.2013 13:16 - Karolína Kaščáková

Dobrý deň,
chcem sa opýtať či sa ešte môžu podnikatelia registrovať na jarmok 28.-29.6. a ak áno tak akou formou a kde? Exitujú nejaké dokumenty, kde sa o tomto podujatí môžem dozvedieť viac?
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Bližšie informácie o jarmoku ako aj o registrácii Vám poskytne odd. Výstavby a majetku, Ing. Lovas, tel.č. 6713377

Radovan Jílek
Kancelária primátora

31.05.2013 09:30 - Bahúl Ivan

Po druhý krát sa pýtam,aká suma bola vyplatená za pištole pre mestskú políciu,koľko sa kúpilo kusov a akých modelov. A zaujíma ma, či bola mestom vypísaná súťaž na dodávateľa zbraní. Som občan tohoto mesta a mesto použilo naše peniaze. Ešte existuje aj zákon o informovanosti a nerád by som túto otázku kládol osobne pred médiami primátorovi,alebo osobám z mestského zastupiteľstva. Ak nemáte kuráž na toto odpovedať na stránkach mesta,tak mi odpíšte aspoň na môj mail.

Odpoveď

Vážený pán Bahúl Ivan,

na základe Vášho dopytu tykajúceho sa pištoli pre mestskú políciu uvádzam, že pre Mestskú políciu Trebišov boli zakúpené a v mesiaci máj 2013 dodané, pištoľ ČZ 75 BD POLICE s príslušenstvom (1x kufrik,1x zásobník,1x čistenie) v počte 9 ks, pištoľ ČZ 75 P-07 DUTY s príslušenstvom (1x kufrik,1x zásobník,1x čistenie) v počte 1 ks v celkovej sume 6 032 € s DPH. Pri tejto zákazke sa postupovalo v zmysle zákona č.25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v zmysle Smernica Mesta Trebišov o zákazkách s nízkymi hodnotami. Mesto Trebišov ako verejný obstarávateľ vykonalo prieskum trhu a to oslovením troch predajcov na predloženie cenových ponúk. Úspešným uchádzačom na dodávku tejto zákazky sa stal HUBERT- LOV, spol. s.r.o., Hviezdoslavova 718/2, 075 01 Trebišov.


S úctou
Ing. Marián Brinček
Náčelník Mestskej polície Trebišov

30.05.2013 13:32 - Robert Adam

dobrý deň,
rád by som vedel ako je to s prípadnou náhradou škody, ktorá mi na vozidle vznikla tým, že som "trafil" dieru na vozovke na Ul.CS armády
ďakujem

30.05.2013 12:55 - Viera Ferjova

Dobrý deň.
Neviem prečo mi neodpovedáte na moju otazku,ktorú som Vám písala ohľadom parkovísk na sídlisku SEVER.Pokiaľ ste mi predtým odpovedali spravne tak 31.05.2013 t.j.zajtra bude stavba ukončená a budeme mať kde parkovať aspoň ako pred stavbou.Je to nejako inak?Prosím Vás o odpoveď.Neignorujte občanov pre ktorých ste na svojích pozíciach.

29.05.2013 23:19 - viera g.

Dobrý večer, chcem sa spýtať, či aj v nepriaznivom počasí bude akcia na Deň detí?
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Deň detí neorganizuje Mesto Trebišov, ale jedna z politických strán. Nakoľko nejde o mestskú akciu nevieme Vám odpovedať na túto otázku.

Radovan Jílek
kancelária primátora

29.05.2013 16:02 - Gabriela Godušová

dnes chcem poďakovať pracovníkom TS mesta Trebišov za orez stromu pred našou bytovkou 2170. Boli veľmi ochotní a ústretoví

29.05.2013 13:14 - Gabriela Godušová

dnes chcem poďakovať pracovníkom TS mesta Trebišov za orez stromu pred našou bytovkou 2170. Boli veľmi ochotní a ústretoví

28.05.2013 13:59 - Bahúl Ivan

Chcel by som vedieť,koľko mesto zaplatilo za nové pištole pre mestkých policajtov a koľko kusov sa kúpilo a aký model. Očakávam odpoved a nie ignorovanie. Vdaka.

27.05.2013 10:07 - Voľansky Peter

Dobrý deň. chcem sa opýtať kedy mesto začne z opravami chodníkov keďže zatiaľ sa prace nikde nerealizujú.

26.05.2013 11:17 - J. Čonka

Chcem sa spýtať, či už je oprava výtlkov na trebišovských cestách ukončená? Smerom na Paričov, počnúc ulicou Vrátnou (pred kruhovým objazdom) cez ul. Gorkého až po Paričov, je totiž plno výtlkov, ktoré sa neustále zväčšujú a nič sa s tým nerobí! Na ul. Gorkého pred potravinami sa vytvára trhlina cez takmer celú vozovku, pred SPP je už toľko výtlkov (pred a za tou preslávenou prehĺbinou), že je už problém ich obísť a počas dažďa ani neviete, kde sa presne nachádzajú. Na zákrute pri ZŠ Gorkého (spojnica ul. Gorkého a Dobrovoľníckej) ako aj na ul. Dobrovoľníckej sa vytvárajú výtlky okolo kanalizačných príklopov, ako aj na predrezanom páse „pripravenom“ na opravu už vyše 3 roky!. Takisto nie sú výtlky opravené pred a na Paričovskom moste a hlavne na moste to ohrozuje bezpečnosť cestnej premávky. Na ul. Paričovskej pred Povodím Bodrogu a Hornádu sú výtlky, ktoré musíte obísť, ak si nechcete poškodiť podvozok, prípadne ak ide auto v protismere musíte zastaviť. Ak sa bude s opravami pokračovať takým tempom, tak tie výtlky tak skoro opravené asi nebudú.

25.05.2013 19:20 - Radoslav Čuj

Dobrý deň, chcem sa opýtať či už mesto podniklo nejaké nové kroky v protipovodňových opatreniach. Pred vyše pol rokom ste tu odpovedali že Slovenske hydromerácie upravili kanál Rákoš za cca 1500 Eur. (aj keď môžem povedať že toho kanála sa nikto nedotkol!). Tak podniká mesto kroky aj v tomto smere, alebo sa to mesta Trebišov už (od roku 2010) netýka?

24.05.2013 20:26 - stanislav nagy

dobry den,kedy sa mesto zacne zaoberat aj o nas ktori byvame na kpt.nalepku.ci uz ide o rozhlas po drote,kosenie,prechod cez kolaje,nejake detske ihrisko,ved aj my platime dane mestu a to ze sme na periferii mesta nas od vsetkeho odsuva,dakujem,

23.05.2013 10:54 - Lukas Panik

Chcel by som vedieť prečo mesto nedá trosku peniazi aj na iné športy ako je futbal hokej tenis hádzaná mame tu aj hokejbal sme uz 4 roky prvý dari sa nám chodíme na turnaje a tak aspoň dajaké tie smiešne peniaze na loptičky alebo niečo tak ďakujem

22.05.2013 17:13 - desperado

Chcem sa spytat ci ma pan Fedor Michal uz vyplateny dlh za prenajom nebytovych priestorov...kdyz tu tolko otviera usta na dizkusne forum...dakujem za odpoved...ja na jeho meste by som bol v klude...

22.05.2013 08:55 - Rudolf Makula

Dobrý den chtěl bych se zeptat zda by bylo možné zjistit nějaky kontakt na sestřenici která bydlí v Trebišově Děkuji R. Makula

22.05.2013 07:57 - Ferjova

Dobrý deň.
Zaslala som Vám otazku na temu parkoviska SEVER,prečo mi neodpovedáte?Koniec mája sa blíži,stavba sa hýbe neuveriteľne pomaly.Je to tak ako som písala.Parkovacie miesta nam na dlhšiu dobu ubudli. Ďakujem Vám za pravdivú odpoveď.Kde sa to zaseklo.

21.05.2013 20:20 - Mária Dragulová

Dobrý večer,
prosím o informáciu, kedy dôjde k oprave cesty na Ul. T. G. Masaryka - od Kauflandu až po TS. Po tejto ceste sa premávajú všetky vozidla z TS.

Ďakujem

Odpoveď

Momentálne sa opravuje Ulica Čsl. armády od svetelnej križovatky smerom von z mesta. Ulica T.G.Masaryka od Kauflandu smerom k TS a ďalšie ulice sa budú opravovať v ďalšej etape, na ktorú je vyhlásené verejné obstarávanie.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV