Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

18.09.2018 12:54 - občan

Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať kto je zodpovedný za upratanie priestoru za bytovým blokom na Komenského 2211. Spoločnosť Emax tam rozkopala cely priestor a len to zahrabali a nechali tak. Su tam kusy betónu,kameňov a ostatného materiálu. Cely priestor za bytovym blokom vyzera otrasne a nebezpečne pre male deti. Poprosim aby sa to dalo do poriadku. Ďakujem

18.09.2018 11:29 - Jano

Z akého dôvodu nie je na Agátovej ulici osadená tabuľa s označením jej názvu v žiadnej časti tejto ulice a rovnako ani na orientačnej smerovej tabuli na Kukučínovej ulici. Spôsobuje to neistotu a problémy v orientácii osobám, ktoré za rôznym účelom ulicu vyhľadávajú alebo cez ňu prechádzajú.

18.09.2018 07:49 - Andrea Tomková

Dobrý deň, som administrátorkou stránky "Náš okres Trebišov" na Facebooku kde pravidelne zdieľam pozvánky a príspevky z okresu Trebišov. Všimla som si na vašej stránke pozvánku na hokejový zápas dňa 22.9.2018 o 17:30 hod. no zároveň ste pridali pozvánku na verejné korčuľovanie dňa 22.9.2018 o 17:00 hod. tak sa chcem teda informovať ako to je a ktoré platí keďže sa prekrývajú.
Za skorú odpoveď vopred ďakujem.
S pozdravom Tomková.

16.09.2018 22:14 - Martin Peregrin

Dobry den, chcem upozornit na nefungujuce verejne osvetlenie na Ternavskej ulici pred vchodom c.2239/17 az po krizovatku s Varichvskou ulicou. Dakujem

16.09.2018 16:48 - dada

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať kompetentných na Bytovom podniku dokedy budeme platiť za vypadnutý signál v búrke, vetre,ale aj pri krásnom slnečnom počasí. Neoplatilo by sa už niečo zmodernizovať?

16.09.2018 11:50 - Matej

Dobrý deň zaujímalo, či sa plánuje výstavba detského ihriska na sídlisku tržna-zimná, keďže tam žijú aj slušne rodiny s deťmi a nič tam nieje tak isto žiadne lavičky pre starších ľudí, určite by sme to ako obyvatelia tejto štvrti veľmi radi uvítali, ďalej by som poznamenal, že prístupová cesta na ulicu tržná je v katastrofálnom stave, či už pre auta, kočíky, cyklistov, či chodcov je to vždy problém ...

13.09.2018 13:16 - Marek

Dobrý deň.Na Kutnohorskej ulici na príjazdovej ceste ku garažám stále parkuje nejaké auto a tým zaberá polovičný jazdný pruh z tej prístupovej cesty čo znamená že ľudia ktorý tu majú garáže sú obmedzený kvôli tomu v značnej miere aj autami ktoré sú v tesnej blízkosti okolo tej príjazdovej cesty lebo bránia vodičovi vo výhľade.A deje sa to aj napriek tomu že majitelia garazi sa sťažujú stále a opakovane aj u mestských policajtov.A nevedia to vyriešiť už dlhšiu dobu.Preco?Dakujem

08.09.2018 16:56 - občan

Kedy vyriešite prositúciu nasídlisku juh? to nieje normálne že prostitútky drzo čakajú na zákazníkov priamo pred očami detí na sídlisku !!!

05.09.2018 16:33 - JUDr.Cifrak Michal

Chcem sa opýtať kedy je plánované jesenné upratovanie, resp.kedy a či bude možnosť vynašať odpad zo záhrad na určené miesta.
Ďakujem.

05.09.2018 10:54 - Marek

Dobrý deň.Chcem sa spýtať že čo sa deje s budovou Jednoty že opravujú čo tam bude?A na ktoru stránku mám posielať fotky v prípade ďalších otázok?Dakujem

04.09.2018 11:48 - Veronika Hrubovska

Dobrý deň,
Chcela by som sa opýtať, ako mieni mesto pomôcť obyvateľom na ulici Cukrovarskej, pretože tam mame obrovský problém s vodou. Pokiaľ viem, tak o tomto probléme sa na meste vie, ale nič sa nedeje a nejde o problém, ktorý trvá pár dní. Voda jednoducho viac nejde ako ide. Viete,mame malé dieťa a nie sme sami. Nie je možné sa osprchovať a okúpať. O zapínani práčky ani nehovorím, lebo tlak vody je taky minimálny, že práčka si vodu ani nenataha. Pokiaľ viem, niečo prasklo a majiteľ pozemku nie je ochotný sprístupniť pozemok k oprave potrubia. Je september a onedlho príde zima, a ak toto zamrzne, ostaneme bez vody úplne. Ako toto chcete a mienite riešiť? Alebo mi povedzte ako mame fungovať bez vody? Alebo vám to je jednoducho jedno, aj keď o tomto probléme už dávno viete?

04.09.2018 08:33 - Kačmárová

Poprosím Vás aby ste zahrnuli do opráv aj chodníky na Cukrovárskej ulici. My tu nemáme kanalizáciu, mestký vodovod a pouličné svetlá svietia len máloktoré. Ďakujem

01.09.2018 17:10 - Michal Fedor

Dobrý deň, to na otázky odpovedáte mesiac dozadu ? To sa nehanbite ?

29.08.2018 15:19 - Anna Malovcová

Dobrý deň, prosím Vás o opravu pouličného osvetlenia na Lúčnej ulici v Trebišove, nesvieti už dlhší čas. Ide o svetlo na konci ulice, od Kukučínovej, smer ku predajni BFR. Ďakujem

29.08.2018 13:05 - Helena

Chcem sa spýtať, že čo je náplňou práce Rómskej poriadkovej služby? Pri Tescu v našom meste vyzerá, ako v opičinci, lebo neprispôsobiví občania mesta hádžu všelijaké odpadky na zem a rómska hliadka prechádza okolo a vôbec ich neupozorní. Hliadka sa vyhovára nato, že treba na to upozorniť mestskú políciu. Prečo len mestskú políciu? Veď tá má toho dosť. Rómska hliadka sa len prechádza ako po móle a jej nevadí,že neprispôsobiví občania robia katastrofálny neporiadok? To kde žijeme? Okrem toho viem /vieme/, že Rómska hliadka v rómskej osade si len sedí v ich pridelenej miestnosti a von na obhliadku vyjde len vtedy, ak dostane echo, že ide kontrola...! Čo keby, tak častejšie zdvihla zadnú časť tela a sa prešla po osade a pozrela aj za kopčeky v tráve, kde sa schovávajú deti a hádžu kamene ponad plechové oplotenie do obyvateľov, ktorí bývajú v posledných dvoch bytovkách na ul.M.R. Štefánika pri benzínke? Obyvatelia majú pri bytovke záhradky do ktorých idú s rizikom, že im rómske deti rozbijú hlavy s kameňmi. Boja sa aj o deti, že sa im niečo stane. Tento problém pretrváva dlhšiu dobu, tak prosím kompetentných, aby niečo s tým robili a Rómsku hliadku na to upozornili, aby nesedela len na zadnej časti tela, ale, aby konala svoju povinnosť a okrem iného, aby sa častejšie išla pozrieť smerom k bytovkám, či tam deti nehádžu kamene cez oplotenie do obyvateľov bytoviek. Naše mesto a hlavne časť okolo Tesca, vyzerá, ako v opičinci...je to hanba. Ak sa s tým nebude robiť nič,tak existujú aj vyššie orgány a média. Ďakujem za pochopenie.

27.08.2018 09:35 - Domaracký Ľudovít Ing.

Prajem pekný deň.
Môj dotaz sa týka bezpečnosti na cestných prechodoch. Už sa mi dvakrát stalo, že pri jazde s cestným motorovým vozidlom mi vo večerných hodinách vstúpili do jazdnej dráhy chodci, ktorých som neskoro zbadal z dôvodu zlého osvetlenia prechodu. Je to kruhová križovatka pri banke OTP smerom od nadjazdu s odbočením na Ruskovskú ulicu a križovatka s odbočením z Ruskovskej ulice na Komenského ulicu (smerom ku Kauflandu). Mal som šťastie, že som nezranil ľudí. Doporučujem previesť osvetlenie, ako pri strednej odbornej škole, bývala učňovka. Dakujem Vám, verím že v záujme bezpečnosti chodcov ako aj vodičov CMV prijmete opatrenia a prosím Vás o odpoveď.

27.08.2018 08:42 - Miroslav Derco

Pekný deň,mam otázku ohľadom prác internetových rozvodov firmy E-Max,plochy sú zasypane,ale neupravene do pôvodného stavu.Ulica Berehovská pri OB centre Billa,samé kamene,tehly proste kopce hliny.Otazka do kedy to bude v takom stave???Ak mi nedáte kladnu odpoveď obratim sa na životné prostredie.Ďakujem za pochopenie.

24.08.2018 21:38 - Ema Petriková

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či by nebolo možné umiestniť kôš na separovanie odpadu pred blok vchodov za sociálnou poisťovňou, na ulici M.R.Štefánika 2221. Mnohí z nás sa snažia triediť odpad a veľakrát ideme aj na ulicu Cintorínsku, kde sa takýto kôš nachádza. Často sa ale stane, že kôš je preplnený, a tak nám neostáva nič iné, ako hodiť odpad do klasického kontajnera.
Ďakujem.

24.08.2018 15:09 - Peter Bruňák

Dobrý deň.
Chcem sa opýtať, kto kreslil mapku pre Dni mesta Trebišov. Nie som vyštudovaný kartograf, ale podľa mňa je to celé naopak. Ďakujem

22.08.2018 16:17 - Michal Fedor

Dobrý deň, chcel by som vedieť kto má na starosti Jazierko v mestskom parku a komu patrí.

22.08.2018 16:07 - Michal Fedor

Dobrý deň, chcem sa opýtať, kedy bude namaľované vodorovné dopravne značenie "Zákaz státia " pred BD 2079/5 a 2077 na ulici Škultétyho tak ako vraj už bolo rozhodnuté ? Veď už končí leto a v zime ho vidno nebude .Nebolo by od veci nejako koordinovať parkovanie pri starom Tokaji, je to hrôza, keď sa pomaly nedá dostať ku svojej garáži. Stojí sa všade, kde sa dá .

Odpoveď

Dobrý deň,

ak Vám cudzie motorové vozidlo blokuje prístup k Vašej garáži, je potrebné oznámiť vec na linku 159.

doplniť....

22.08.2018 11:12 - Lišivková

Dobrý deň.Nebolo by možné osadiť na križovatke ulíc Sládkovičova a T. G. Masaryka zrkadlá, lebo ak odbočujete zo Sládkovičove, tak sprava zakrýva výhľad krík a zľava parkujúce autá. Za posledného polroka sa tam stalo už zopár nepríjemných dopravných kolízií. Ďakujem.

20.08.2018 22:54 - Monika

Dobry den gde najdem komu boly pridany byt kto si on poziadal dakujem

16.08.2018 13:50 - Alexander BALOG

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku MsÚ, Vaša odpoveď na otázku: "iva, 31.07.2018 13:39, kedy sa bude opravovať chodník na Cukrovarskej ulici" je absolútne trefná !!! Vo Vašom vyjadrení sú popísané snáď všetky ulice v Trebišove s výnimkou tej na ktorú bola otázka :-), a dovolím si odpovedať IVE, nikdy!! lebo Mesto za onoho času chodník na Cukrovarskej ulici predalo podvodníkom ktorí sa súdia s inými spoločnosťami....na chodník je Okresným súdom uvalená ŤARCHA od roku 2007, je to na súde a nikto nevie nič rozhodnúť..a nikto to nerieši..a obyvatelia Trebišova na Cukrovarskej ulici sú im ukradnutí.. hlavne že platíme poplatky za nehnuteľnosti a odpad :-)

15.08.2018 20:44 - Marta Fekeová

Dobrý deň....chcem sa opýtať prečo sa na sídlisku Sever tak neskoro zapaľuje verejne osvetlenie?...mnoho ľudí chodi s baterkami...rozsvietenými mobilmi len aby si "nenarazili nos"...je 20.45 a všade tma

15.08.2018 20:42 - Marta Fekeová

Dobrý deň....chcem sa opýtať prečo sa na sídlisku Sever tak neskoro zapaľuje verejne osvetlenie?...mnoho ľudí chodi s baterkami...rozsvietenými mobilmi len aby si "nenarazili nos"...je 20.45 a všade tma

15.08.2018 20:20 - Miroslav

Chcel by som sa opýtať, či nie je možná oprava prístupového chodníka k vchodu č. 8 bytovky č.p. 1945 na ul. Škultétyho, ktorý sa pri schodišti prepadá, je provizórne vyvýšený betónovými kockami a počas dažďa sa tu vytvorí veľká mláka. Došlo už k viacerým pádom starších osôb a bolo by vhodné úsek o dĺžke cca 8m upraviť, ďakujem....

14.08.2018 21:25 - Anonym

Mile vedenie mesta chcem sa opytat ci je take tazke pre vas vyvesit oznamy o uprave asfaltu na ceste ci chodniku aspon den pred realizaciou? Nemusim trpiet skore vyzvananie zo strany pracovnikov ze si mam odparkovat auto ked uz auto mohlo byt odparkovane min. den keby ste si plnili tuto informacnu povinnost. Dakujem

14.08.2018 16:24 - Lubo

Dobrý deň nedali by sa odstrániť lavičky pred burger hausom pri Berehove nakoľko tam mládež róby bordel a nedá sa tamad poriadne ani prejsť stačí tam 1-2 ďakujem

14.08.2018 07:56 - Marieta Zbojovska

Dobrý deň. Chcem sa opýtat kedy opravíte cestu na ulici Janka Kráľa. Celé roky sa mesto o túto cestu nestará. Je problém prejsť po nej autom,na bicykli či s kočíkom. Mohli by ste zaplátať aspoň tie najväčšie diery kým sa nestane aj tu nejaké nešťastie ako nedávno na ulici čsl armády.

© 2024 MESTO TREBIŠOV