Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

15.05.2018 00:00 - Fekeová Marta

Dobrý večer....je 23.45 a na ihriku na Hodvábnej ulici je mládež, ktorá je maximálne hlučná....takto sa to opakuje každý rok...keď začnú byť teplé noci..je to skoro každý deň ..upozornenia nepomáhajú...je to pár metrov od okien spálni..a nie je to.príjemné ak vás rano.čakajú pracovné povinnosti....vyhovuje im aj to že to vôbec nie je osvetlené....preto by som rada poprosilo o každodennú kontrolu hliadkou .....veľmi by nám to spríjemnilo "kľudné noci"....ďakujem za pochopenie

13.05.2018 00:50 - Denisa Dučová

Dobrý deň.
Chcela by som sa spýtať, z akého dôvodu je na sídlisku JUH, na dvore (za kotolňou) pokosená časť kde sa najmenšie deti vôbec nehrajú a druhá polovica dvora kde sa nachádza kolotoč a preliezky teda hracia plocha nechali zarásť až po kolená. Malo by to byť miesto pre deti, kde sa môžu vyšantiť a nie strácať sa v metrovej burine. Mohli by ste to dokončiť?
S pozdravom mamička dvoch detí Denisa. Ďakujem.

11.05.2018 15:43 - J.R

Zdravim nema mesto v plane opraviť chodnik na ulici Csl.Armady smerom od zdravotnej poistovny?
a nebolo by lepšie opravit cestu po dlžke od svetelnej križovatky až po kruhovy?

11.05.2018 09:10 - Marek Estok

Dobry den,
Chcem sa opytat kedy mesto Trebisov prejde na uspornejsie a efektivnejsie poulicne LED osvetlenie ?

26.04.2018 16:44 - Bady-1

Dobrí deň chcem sa spýtať kedy sa už konečne viriesi problém s parkovaním na ulici Komenského uz som totu dva krát písal a moje otázky nebolí zverejnené aneviem prečo kto stim ma problém podať informáciu či sa to už konečne dajako viriesi lebo situácia je neúnosná aneviem na koho sa stim mám obrátit tak dúfam že už konečne sa dočkám odpovede

25.04.2018 16:25 - stanislav nagy

dobry den mam iba jednu otazku,preco sa trhy organizuju v meste cez pracovny tyzden a nie cez vikend,nakolko poznam x ludi co by sli na trh ale pre pracovne povinnosti tam nemozu ist a osobne aj ja cez tyzden som vytazeny neda sa stym nieco do buducna urobit,dakujem za skoru odpoved nagy

25.04.2018 10:58 - Marta B.

Vidím že úplne ignorujete otázky čo sú vám posielané... ale predsa zasa prispejem. Na ulici T.G.Masaryka v smere ku Kauflandu je na prechode pre chodcov problém vidieť prichádzajúce autá keďže tam parkujú autá. Taktiež je problém kvôli tým autám pre vodičov vidieť či nejaký chodec vstupuje na cestu alebo nie. Nie je možné zrušiť tam parkovanie aspoň na 2 autá od prechodu pre chodcov?

23.04.2018 14:30 - Maria Rosipajlova

Vážený pán Fazekáš, ďakujem vám za vašu odpoveď. Vôbec mi nevadí, že bola tak trocha trápna. Upozornili ste ma v nej na moju nesprávnu klasifikáciu stromu a že to posúdili odborne spôsobilé osoby. Ak mesto tento výrub schválilo, akí ste teda odborne spôsobilí všetci, keď spôsobilejší bol 70-ročný P.Ferík, ktorý vás, ako úrad zastavil. On je vačší odborník ako vy? Nerozumiem,,,a nemusíte mi to už ani vysvetľovať. Určite by som to nepochopila.

21.04.2018 14:03 - Marta Berešová

Chcem sa opýtať či by ste mohli znížiť prašnosť asi v celom meste ale ja to vidím hlavne na Komenskeho ulici. Zo sušením prádla na balkóne som sa už rozlúčila ale už je riziko aj okno otvoriť.

20.04.2018 16:38 - Vojtech Farkas

Dobry den chcem sa spytat ze kedy uz konecne urobite cestu na J.Jesenskeho v slepej ulicke je to tam ako na tankodrome

20.04.2018 15:24 - Lazarova

Mám manzela na invalidnom vozíku ale zúčastniť sa kultúrneho programu je nemožné.chodniky v meste a v parku sú nezdolatelne invalidným vozíkom.Majte záujem aj o zdravotne postihnutých aj oni sú ľudia a chcú žiť ani si to neviete predstaviť kým ste zdraví.Aj parkovanie áut pri bytovkách nikoho nezaujíma kým to nepotrebuje.Minuly rok sa záchranka k našej bytovke nedostala 5x .

20.04.2018 06:57 - Anonym

Dobry deň prečo sa nemôžu konať diskoteky prave od 18 rokov? By tam stražili dajaky SBS-kari a by pušťali len 18+ prečo sa to nemôže tak urobiť?

16.04.2018 09:53 - Anna Nováková

Dobry den, zaujimalo by ma komu patri chodnik medzi socialnou poistovnou a starou budovou sp. Je tam stale strasny neporiadok a smrad. Obcania v zltych vestach tam hliadkuju ( ale aj ti bez vesty) a vykonavaju si tam pod oknami cinskej restauracie potrebu. Tuja za chvilu prerasie cely chodik. O neporiadku pod nou ani nehovorim. Dakujem za odpoved. Prajem pekny den.

15.04.2018 18:43 - Juraj Košč

Dobrý deň ja mám dotaz ohľadom platenia odpadu a trvalého pobytu.Od roku 2004 pracujem a bývam v Česku. Kde si mám nahlásiť trvalý pobyt na Slovensku ak nemám kde? Momentálne mám trvalý pobyt na adrese kde nebývam a ani nikto z rodiny.A ako zrušiť platenie odpadu trvalo?Čo k všetko k tomu potrebujem?Chystám sa do Trebišova ďalší týždeň tak aby neboli komplikácie.Poprosim odpoveď sukromne na email. Za odpoveď vopred ďakujem

12.04.2018 14:31 - Jaroslav Novák

Za bytovým domom 2206/29 zo zadnej strany už 2 roky nesvieti svetlo /stále vypína a zapína/žiadam o odstránenie poruchy.Ďakujem

01.04.2018 19:21 - Peter Varjassy

Chcem sa informovat, ci by sa nedali obnovit ciari na parkoviskach v okoli bytoviek na sidlisku Sever.
Dakujem.

31.03.2018 18:38 - Marta Slivková

Dobrý deň prajem. Touto cestou by som sa chcela poďakovať Mestskej polícii za súčinnosť pri hľadaní dedka, ktorý sa nám dnes poobede stratil. Policajti boli veľmi ochotní a nápomocní, za čo ešte raz srdečne ďakujeme my, aj dedko Šimon. :)
Prajeme pekné veľkonočné sviatky.

S pozdravom Slivková

31.03.2018 12:39 - Ján Zbojovský

Na križovatke ulíc Komenského a Pri polícii je už dlhodobo upchaty kanalizačný vpusť, následkom čoho sa aj po menšom daždi vytvára veľká mláka.
Žiadame technické služby o odstránenie tohto problému. Ďakujeme.

30.03.2018 22:07 - Anonym

Dobry deň, chcem sa spytať či mesto Trebišov nechcelo postaviť niejaky klub na diskoteky pre mladych...lebo tu v Trebišove okrem summer open party sa nič nerobi je to MRTVE MESTO aj vďaka starym ľudom ktory sa len furt sťažuju a všetko im vadi a keby mesto niečo take postavilo verim tomu že veľa ľudi budu radi. Budem rad ak mi odpoviete.

25.03.2018 17:10 - Mikulaš Fedor

Dobrý deň, dokedy máme znášať vyčínanie feťákov,bezdomovcom a neprispôsobivé osoby "denného stacionára a nocľahárne" na ul.Pribinova /bývala budova práčovne/ Viackrát vám bolo oznámené protiprávne konanie telefonicky aj osobne občanmi z tejto ulice.Zmenu ktorú sme citili bola iba v ovzduší po odcudzení plynového potrubia a jeho následného úniku do okolia.
Bude to riešiť až nové vedenie mesta ?

22.03.2018 12:07 - Darina

Chcem sa opytat mesta, ze ci by nemohlo byt na vel.sviatky verejne korculovanie

21.03.2018 18:38 - Marián

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, kedy alebo či vôbec sa uvažuje o oprave prechodov pre chodcov zo zámkovej dlažby na M.R.Štefánika?Na niektorých miestach sú už dosť hlboké vyjazdené "koľaje".
Ďakujem za odpoveď.

15.03.2018 16:46 - Irena Dupaľová

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď na môj dotaz z 3.3.2018.
Chcem sa však opýtať prečo sa chodníky neopravujú kompletne po oboch stranách ulice,nielen na našej ulici ale v celom meste,veď ako to vyzerá ?
Neviem kto rozhodol,že na našej ulici sa opraví chodník na západnej strane,keď chodník na východnej strane je viac poškodený a slúži väčšiemu počtu obyvateľov. Tento chodník musí často slúžiť aj ako núdzové parkovisko.Nakoľko tu chýba akýkoľvek odstavný pás. Práve na tejto strane ulice došlo za posledných 10 rokov k zmene majiteľov 8 domov, ktorý nie vždy majú možnosť vojsť autom do dvora z dôvodu nevyhovujúceho chodníka s vysokým obrubníkom.
Vopred ďakujem za odpoveď.

13.03.2018 16:09 - Dávid B.

Dobrý deň
Chcel by som sa spýtať či tá stena pod berehovom v podchode je určená na legálne graffity.
Ďakujem

11.03.2018 16:16 - Cukrovarska

Chcel by som sa v mene všetkých ľudí bývajúcich na cukrovarskej ulici spýtať či sa niekedy dočkáme pripojenia na kanalizáciu? Nieje normálne aby nám splaskova voda zatekala do pivníc lebo sme napojený na nefunkčnú kanalizáciu , ktorá nikam neodteka a , ktorú nám nechce ani nikto ťahať. Za odpoveď ďakujem snáď sa jej už dočkámew

06.03.2018 11:07 - Patrik

Dobrý deň, chcel by som oznámiť, že na ul. Gagarinovej nesvieti svetlo na jednom zo stĺpov verejného osvetlenia.

28.02.2018 11:36 - Milan Onisik

Doposiaľ som nedostal priamu odpoveď na moju otázku ohľadom podnetu k povoleniu na Prvý Trebišovský blší trh.S prekvapením som si ale vypočul bizarnú odpoveď cez zvukový záznam , na podnet cez poslanca F.Tomka ,ktorý to snáď nepodal celkom presne.Zamietnutie pripomína diletanstvo v tejto veci a utlmuje aktivity niektorých občanov. V tejto súvislosti neviem ,či svojimi novými aj inými podnetmi počkať na nové vedenie mesta ,alebo obrátiť sa niekam inam.

24.02.2018 00:27 - Eva Malec

Dobrý deň,

Prosím Vás kedy sa bude realizovať oprava cesty železničného priecestia Cukrovarska a Kapiána nálepku č. cesty 79. Je tam eľká diera ako aj trčí tam asfaltová sieť , je tam vysoké riziko vzniku kolízií keďže vodiči to obchádzajú aby si nezničili vozidlá.

Prosím Vás nájdem niekde nejaké tlačivo žiadosť o osadenie spomaľovača na cestu ako aj dopravnej značky ?

Dopredu ďakujem za odpoveď.
S pozdravom Malecová

22.02.2018 21:07 - Kanalizácia

Dobrý deň. Chcem sa opýtať kedy mesto plánuje napojiť cukrovarsku ulicu na kanalizáciu. Lebo nieje normálne že splašky nám odtekaju do nejakej starej kanalizácie.

21.02.2018 13:12 - Anna

Dobrý deň

Chcem sa spýtať, či mesto nechystá zber obnoseného šatstva.

© 2024 MESTO TREBIŠOV