Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

01.01.2018 16:54 - Jennifer fabianova paszko

Pekný deň prajem chcela by som sa spýtať koľko mám preplatok na úcte čo sa týka nájmu, už 3 rokyprenajimam byt na Komenského 2211/25 ja som momentálne v Amerike a potrebujem doklad o platení nájmu za každý mesiac prosím vás dajte mi vedieť dakujem jennifer paszko

31.12.2017 23:16 - adrian ondruš

Chcem sa spýtať či vedenie mesta do budúcna uvažuje o prijatí VZN o používaní zábavnej pyrotechniky na území mesta napríklad len na vyhradených miestach a to z dôvodu ochrany majetku a plašení domácich zvierat.V meste sa totiž používa pyrotechnika často neodborne a mladistvými spoluobčanmi aj riskantne.

29.12.2017 16:04 - občan

Prosím vás kedy začne mesto s výstavbou parkovísk? Situácia je neúnosna na všetkých sídliskách. Pred poštou,pred Hasanom a na hlavnej už od ruhej nemôžeme ani zaparkovať. Kedy začne mesto riešiť situáciu?

18.12.2017 09:09 - Milan

Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať či sa neuvažuje o uprataní priestorov striedačiek na zimnom štadione, nakoľko sú celé špinavé, opľuvané a neumyté sú už niekoľko rokov. Chodia tam kluby z celého Slovenska a taktiež rodičia s deťmi na verejné korčuľovanie a mnoho detí nie je vyšších než ten špinavý mantinel ktorého sa chytajú. Je to hnus.
Za zváženie by stálo aj pretretie plexiskiel, ktoré podľa mojho názoru neboli v živote umývané.

Ďakujem pekne, pekný deň.

17.12.2017 17:03 - Kubo

Dobry den nedali by sa na zimnom stadione vycistit plexiskla za brankou,nakolko su dost spinave.niekedy to tam fakt vyzera akokeby to tam nemalo spravcu..

13.12.2017 19:15 - dada

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať, či sa nebude opravovať príjazd do dvora na T.G. Masaryka,stojí tam voda, nedá sa tam chodiť.Ďakujem

13.12.2017 10:23 - Ján Dupaľ

Vedľa štrkovej/poľnej/ cesty vedúcej popod záhradkársku osadu od cesty Sadovská ku lesoparku k bývalej bažantnici, sú po oboch stranách otvorené vodovodné šachty, dobrých 20 rokov. Je zázrak, že sa tam neutopila osoba či zviera. Ak sa neutopila. Pýtam sa ,kto je zodpovedný za tuto nezodpovednosť a kedy to mesto buď zakryje, alebo zasype. A ak zasype, tak predtým odtiaľ vyberie žive zvierata.

13.12.2017 10:00 - Jan Dupaľ

Opakovane sa touto cestou pýtam, kedy mesto opravy výtlky na ceste na ul. Palárikova v Trebišove. Už sme sa raz pýtali, ale neodpovedali ste. Konkrétne pred našim domom sú 4 diery na ceste. Každé auto pri prejazde 4 krát otrasie celým domom. V prípade ako dnes, keď je na ceste plno vody každé osobne auto ostrieka vodou minimálne plot, ktorý zrejme zbytočne farbím,a každé dodávkové auto ostrieka vodou občas aj fasádu domu a schody. Možná ste na tejto ulici neboli a preto Vám oznamujem, že je úzka a domy sú blízko cesty. A chodníky mi občas pripadajú ako po zemetrasení.

08.12.2017 15:36 - Maria kolesarova

...dneska je 8.12.2017.od 1.12.nie su uverejnovane inzeraty.je to podla vas normalne? naco je taka inzercia ked inzerat je zverejneny o 10 dni,mozno uz ani nie je aktualny.ZRUSTE INZERCIU .

05.12.2017 13:11 - L.B.

Dobrý deň prajem,

kedy sa konečne plánuje oprava cesty na Šrobárovej ulici. Cesta zo škôlky alebo podnikov na ulici Pavla Orságha Hviezdoslava je čistá katastrofa. Samá diera a je to stále horšie. Bola by som veľmi vďačná aby sa aj táto cesta dala do poriadku, a myslím, že nie som sama.

Ďakujem veľmi pekne.

L.B.

05.12.2017 13:05 - postreh

Chcem mať pripomienku k hlbokým 3 dieram pred centrom kuchynka na ulici ČSL. armády pred semaformi. Tento jav pozorujem už 2 roky, bolo to už aj označené frézou, no nič sa viac neudialo. Táto časť je veľmi frekventovaná vzhľadom na nákupné centrum a aj na to, že za blokom 2108 je málo parkovných miest. Čaká sa na poškodenie aut a náprav. Jamy sú veľmi hlboké, asi tak na jedno koleso. Ďakujem. za skorú úpravu.

05.12.2017 12:48 - Marta B.

Dobry den, chcem sa opytat co vedenie mesta planuje robit so situaciou v meste? Myslim tym to ze mladeho muza prepadnu a dobiju romski spoluobcania, ze pri materskej skolke sa pred detmi odhaluje a uspokojuje nejaky chlap, ze dvaja chlapi sa mladeho dievcata pytaju ci nechce sex za peniaze, ze niekto uskrti a znasilni mlade dievca, ze z pod okien bytov zmiznu kolesa aut alebo maju prerezane gumy... a myslim ze nie som sama ked poviem ze sa necitim v meste bezpecne a to uz ani pocas dna. Nepotrebujeme mestsku policiu na to aby pokutovala tych co parkuju na miestach ZTP, alebo aby cakali v aute kym niekto zaparkuje tak ze zasahuje na miesto zastavky autobusu... mali by spolocne s policiou dbat na poriadok v meste!

04.12.2017 17:55 - T.M

Prosímvás kedy sa začne výstavba kontajnerových košov? Naši rómski spoluobčania nám znepríjemňujú smeťami život, nepomáhajú ani hliadky VPP.
Ďakujem.

02.12.2017 19:25 - lenka

chcem sa spýtať,kolko stojí prenajom parkovacieho miesta pri bytovke..Dakujem

01.12.2017 10:40 - Helena

Nemyslíte si, že by bolo dobre namontovať kameru, kvôli bezpečnosti aj pri pizzérii Vulcano na ul. Gorkého? Na sociálnej sieti sa šíri, že dievčine, ktorá spáchala samovraždu, niekto k tomu pomohol. Samozrejme, že to môže byť len klebeta, ale tá kamera by tam mala byť už aj kvôli tomu, že pri tej reštaurácii je strašne veľa áut aj z iných okresov a nikdy neviete, čo sa môže stať. Ďakujem.

30.11.2017 09:42 - VH

Na portáli mesta Trebišov je aj "občianska" inzercia. Je to v poriadku, ak sa ako občianska inzercia objaví ponuka na pôžičku od finančnej spoločnosti? Viď inzerát ako drobnochov, zo dňa 20.11.2017. Čo na to povie administrátor stránky?

27.11.2017 12:44 - Jozef

1.Môžu technické služby zabezpečiť opravu pouličného osvetlenia na ul. Paričovskej pred popisným číslom 868/93?
2. Prečo sa v letných mesiacoch neopravili výtlky na ul. Paričovskej?

Ďakujem za odpoveď!

25.11.2017 15:36 - D Demeter

Dobrý deň, rád by som vedel ako sa prešetril začiatkom jari hromadný úhyn rýb v našom rybníku, pretože som bol očitým svedkom ako sa ryby odvážali v traktovej vlečke,a keďže som sa už snažil skôr zistiť kto bol za to zodpovedný len sa mi to nepodarilo obraciam sa na Vás. Ak je to možné posuňte môj podnet konkrétnej osobe a neodkazujte má aby som písal rybarskemu zväzu a pod.,lebo to som už skúšal no neúspešne, ďakujem za skorú odpoveď

22.11.2017 15:53 - Občan

Zdravím, kedy opravíte parkovacie miesta na sídlisku Juh aby boli v súlede s normou? Teraz sú extrémne krátke a všetci vodiči cúvajú priamo do cesty.

22.11.2017 13:42 - Helena

Dobrý deň. Prosím Vás nebolo by možné upozorniť obyvateľov domov na ul SNP, aby svoje smetné koše v deň vyprazdňovania nechávali blízko pri svojej bráničke a nedávali ich na stred chodníka, často sa to stáva a tak koše treba obchádzať po trávniku a blate v tomto sychravom počasí.Okrem toho na konci ulice SNP, pred križovatkou je myslím nejaká opravovňa áut...auta asi zamesnancov, alebo neviem koho, stoja až na chodníku a treba ich obchádzať a ísť až na cestu, čo je pre chodca nebezpečné. Stojí tam každý deň taká žltá dodávka myslím a tiež osobné vozidla a to každý deň tie isté. Ďakujem za pochopenie.

20.11.2017 15:07 - Jozef K.

Dobrý deň prajem. Mohli by Ste uviesť dôvody neriešenia podnetov k problémom v Meste Trebišov, ktoré sú uvedené na portály Odkaz pre starostu? Tých vyriešených je tam akosi žalostne málo.

18.11.2017 23:53 - obyvateľka

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať či sa v meste pre mládež nebudu konať žiadne diskotéky nakoľko mesto disponuje sálou nato určenou viď stara kaska no žial nič sa tam nekoná a mladež nemá kam chodiť

15.11.2017 14:39 - Jozef K.

Dobrý deň. Už za bývalého vedenia (možno dokonca ešte aj toho pred ním) sa zaviedlo, že trhy (všetkého druhu) sa konajú v strede týždňa. Prečo je tomu tak a prečo to vedenie mesta nedokáže zmeniť? Je logické, že väčšina občanov je cez týždeň buď v práci a ešte väčšia časť bohužiaľ pre neschopnosť jak predošlého vedenia,ako aj súčasného nevedia zabezpečiť prácu trebišovčanom a blízkeho okolia, pričom priestory pre prípadne výrobné aktivity sú nevyužívané a chátrajú! Dokedy sa ešte budú poslanci MZ stavať proti vedeniu mesta? Trpí tým občan! Je isté, že primátor nemôže bez väčšinového odsúhlasenia poslancov MV nič robiť. Je to ale dôkaz o neschopnosti poslancov z hnutia Nahlas, lebo takto bránia rozvoju mesta a mesto prichádza o peniaze na svoj ďalší život! Kedy začnete niečo robiť aj pre mesto?

15.11.2017 14:28 - Jozef K.

Dobrý deň. Už za bývalého vedenia (možno dokonca ešte aj toho pred ním) sa zaviedlo, že trhy (všetkého druhu) sa konajú v strede týždňa. Prečo je tomu tak a prečo to vedenie mesta nedokáže zmeniť? Je logické, že väčšina občanov je cez týždeň buď v práci a ešte väčšia časť bohužiaľ pre neschopnosť jak predošlého vedenia,ako aj súčasného nevedia zabezpečiť prácu trebišovčanom a blízkeho okolia, pričom priestory pre prípadne výrobné aktivity sú nevyužívané a chátrajú! Dokedy sa budú poslanci MZ staviať proti vedeniu mesta? Je isté, že primátor nemôže bez väčšinového odsúhlasenia poslancov MV nič robiť. Je to ale dôkaz o neschopnosti poslancov z hnutia Nahlas, lebo takto bránia rozvoju mesta a mesto prichádza o peniaze na svoj ďalší život! Kedy začnete niečo robiť aj pre mesto?

10.11.2017 11:56 - Renáta

Dobrý deň,chcem nahlásiť, že za bytovkou 1381 na Hodvábnej ulici oproti petangovému ihrisku vo večerných hodinách nesvietia dve lampy. Ďakujem.

09.11.2017 08:50 - milan

Dobry den prajem ja sa obraciam na Vas opätovne z ďôvodu na zimnej ulici 1645 odstranenie stromov uz tu boli aj su oznacene farbou a mali to urobit v okrobri a sme uz v polovici novembra dakujem .

31.10.2017 22:35 - Jaroslav Duc

Dobry den.
Poprosim panov demokratov na urade aby zverejnili moje otazky a vase odpovede.Ako som pisal ten kanal oproti kostolu stale neskutocne bucha,ten kanal oproti domu 1844/137 je v rieseni od aprila,stale bucha a ten kanal oproti vecierke na sidlisku juh na ulici SNP je tam velka a nebezpecna diera je tiez v rieseni od aprila.Skoda ze ste v odpovedi klamaly...Dakujem za odpoved...

30.10.2017 20:16 - Marek Ferčák

Rád by som Vás poprosil o upratanie lístia zo štrkových chodníkov v okolí múzea a medzi múzeom a kostolom. Za predchádzajúceho vedenia mesta to zvykla byť samozrejmosť, teraz to nejako viazne (navyše aj čistota chodníkov v parku túto jeseň nie je taká ako po minulé roky). Neviem či čakáte kým sa to lístie rozchodí a vznikne z neho súvislá vrstva blata.
Ďakujem

30.10.2017 12:15 - Jozef_K

Dobrý deň. Dňa 20. septembra 2017 som adresoval vedeniu mesta Trebišov cez stránku Odkaz pre starostu - ohľadom dezolátneho stavu autoparkoviska, kde sa po každom daždi vytvárajú kaluže, dochádza k ich rozstrekovania a následne znečisťovania okolia, postriekania chodcov. Uvedený odkaz od 20.septembra je stále vykazovaný ako neriešený, tak isto aj ďalšie podnety toho duhu. Chcel by som vedieť, kedy sa bude mesto Trebišov - vedenie a poslanci MZ takými podaniami zapodievať a či vôbec majú v úmysle urobiť konečne niečo aj pre toto obyvateľov mesta, ktorým takáto situácia tak ako aj mne isto nie je príjemná! Počíta vôbec budúcoročný rozpočet na opravu mestských komunikácii a parkovísk? Toto nie je len pár dňová, mesačná, ale dlhoročná situácia v našom meste. Opravu chodníkov a ciest včetne parkovísk sľubovali aj predošlí papaláši mesta a nič sa nedeje.

26.10.2017 19:55 - Michaela Smačarová

Dobry vecer prajem mohla by som Vas poprosiť na ulici Berehovskej od Vúb banky nesvietia neony mohla by som Vás poprosiť opravite to ?
Ďakujem pekne

© 2024 MESTO TREBIŠOV