Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

17.10.2016 14:21 - Katarína Pravecká

Dnes na sídlisku Sever vyberali skupiny spoluobčanov koše a robili neporiadok.Prečo nezasiahla Mestská polícia alebo poriadková romska služba? To je neúnosná situácia.Kedy dôjde k náprave?

17.10.2016 00:25 - slavka

Dobry vecer.Ako uz vsetci vedia v meste je zltacka ale je tu uz aj svrab.zaujima ma ako nas Pan primator tu situaciu chce riesit.ked ze za vsetko mozu primatorovy volici.bude nas Pan primator stat prinas alebo pri tych nasich smradlavych spinavych spoluobcanou???Konecne ma sancu nas Primator sa ukazat aby sme vsetci videli co robi pre nase mesto.dakujem

14.10.2016 16:32 - Zlata Petrova

Dobrý deň,ja by som vas chcela poprosiť prísť sa pozrieť pred bytový dom č.2238, posledny vchod na cestu,aký výtlk je tam.Je to hrozne,ked poistku za auto musím platiť,ale tymi dierami na cestách mi auto nikto nepošanuje.Skuste sa prísť pozrieť .Ďakujem za odstránenie výtlkov

13.10.2016 09:03 - Slavomír Macko

Chcem sa opýtať kompetentných vedenia mesta (garanta akcie), technických služieb (organizátora akcie) a zástupcov štátneho dozoru (odbor životného prostredia) AKO bude zabezpečené "Jesenné upratovanie", 1. ABY v zbernom kontajnery neskončili spolu odpadky z kategórie stavebný odpad (tehly, trámy, zbytky betónu), biologický odpad (zdochnuté kura, pohrabané lístie, pokosená tráva, staré potraviny zo špajzu), sklo (nepotrebné fľaše, sklenné tabule, ...), konáre zo stromov, starý gauč, staré topánky, elektrospotrebiče, papierové kartóny, pneumatiky, atď atď 2. ABY nedochádzalo k vyberaniu a odnášaniu vyhodených vecí smerom k ulici I. Krasku 3. ABY nedochádzalo k znečisťovaniu životného prostredia demontážou vyhodených chladničiek, televízorov, monitorov, pračiek a pod. pri kontajneroch, vylievaniu kyseliny na zem s akumulátorov, rozbíjaniu monitorov a žiariviek 4. ABY nedochádzalo k barbarským atakom zhromaždených družín cigánov okolo kontajnerov voči občanom 5. ABY táto akcia konečne šetrila životné prostredie a nespôsobovala v konečnom dôsledku ešte väčšie škody??? Po niekoľkoročných skúsenostiach je na mieste viac organizačnej propagácie a hlavne usmerniť občanov, ako nakladať z odpadom. Systém "separovaného zberu" by bol viac než vítaný. Ďakujem za pochopenie a hlavne, že prijmete účinné opatrenia.

06.10.2016 22:28 - Kveta K.

Dobry vecer, poprosim o informaciu ktora sa tyka psickarov ktori maju zodpovedne vyplatenu dan za psa kedy a akym sposobom dostanu igelitove vrecka a igelitove rukavice na psie exkrementy ako to bolo za vlady byvaleho primatora kedy sa tieto balicky roznasali domov tym co mali dan poctivo vyplatenu.
Dakujem

05.10.2016 18:39 - Jozef

Dobrý deň. Ráno, keď cestujem do práce do Košíc o 6.00 vidím na autobusovej zástavke sedieť pri nástupišti č.1 staršieho človeka - bezdomovca. Ked cestujem z práce o 16.00 vidím na tom istom mieste na tej istej lavičke toho istého bezdomovca. Vyzerá to ako keby tam nocoval a sedel niekoľko posledných dní v kuse. Môžte tam prosím poslať sociálnych pracovníkov mesta alebo kontaktovať nejakú inštitúciu, ktorá mu vie pomôcť?

04.10.2016 16:04 - Michal Fedor

Dobrý deň, chcem sa opýtať prečo selektujete otázky? Kto to robí ? Alebo dávam otázky na ktoré nemáte odpoveď ? Odpovedzte mi na email.

04.10.2016 09:53 - Jozefína G.

Dobrý deň,
prosím Vás, aká je situácia s hepatitídou (žltačkou) v Trebišove? Vraj je to doslova epidémia v rómskej osade, ktorá sa odtiaľ už hodnú chvíľu šíri aj mestom...

29.09.2016 11:20 - Ivan B.

V utorok som stretol nášho domovníka pri vchodových dverách v bytovke a nadával na firmu taxi TV VAT - ktorá nalepila bez súhlasu nálepku na sklo dverí. Musel to pracne odstraňovať cez pol hodinu,nakoľko to lepidlo po tej nálepke špinilo okno..Potom som si všimol,že táto firma si tie nálepky polepila po stlpoch verejného osvetlenia,odpadkových košoch a pod. miestach. Pýtam sa , či niekoho oslovila,aby si mohla svojvoľne realizovať takto reklamu a hyzdniť naše verejné priestory?? Zaplatila za reklamu ? V meste máme reklamné panely,tak nech sa páči. Je to tu ako v .. - každý si lepí kde čo chce. Toto by si mohli z vedenia mesta všímať kompetentní a dávať pokuty...Pekný deň.

28.09.2016 08:34 - Lenka K.

Chcem sa opytat kolko sa plati za kupu parkovacieho miesta pred bytovkou?

27.09.2016 18:37 - Michal Fedor

Dobrý deň, dal som Vám otázku možno pred 2 týždňami, ku oprave cesty na ul. Škultétyho prečo ste neopravili ulicu až po BD 2078, ktorá susedí s " parkoviskom " pozemok patrí súkromnému vlastníkovi. Nechcem , aby ste opravovali diery na súkromnom pozemku, ale zaplátajte si len tie, ktoré sú na pozemku mesta Trebišov !! Oslovím majiteľa pozemku, že budem vyberať parkovné zadarmo, aby sa nazbierali peniaze na zaplátanie dier aj na jeho pozemku. Som veľmi zvedavý, kde bude parkovať 50 áut denne. Skúste sa dohodnúť s vlastníkom uvedeného pozemku. Myslím si, že to nie je taká otázka, ktorú je potrebné vyhodnotiť ako vulgárna, preto nerobte cenzúru ako za pána Kolesára.

20.09.2016 19:36 - Majercikova

Dobry den.Chcem reagovat na pani Vieru B. K jej staznosti ohladom parkovania a doneseneho strku.tak strk sme si dali doviest na vlastne naklady nie koli parkovaciemu miestu ako to ona uvadza ale koli tomu ze mesto konalo vykopove prace kde nam znicilo zelen ,stromy a zivy plot nedali to do poriadku a stalo nam tu neustale blato a voda.my pri trznej ulici nemame vytvorene od mesta parkovacie miesta tak neviem ci mame stat na ceste.a ak pani Viere B. To tak vadi tak si mohla vsimnut aj to ,ze hned oproti pod bytovkou je vysipany strk na mieste kde bola trava a taktiez aj nedaleko ale to nevadi dotycnej osobe.chcem poprosit pani Vieru B.aby sa druhy krat predstavila celym menom a neociernovala inych lebo nanu podam staznost.dakujem

19.09.2016 20:28 - Majercikova

Chcem sa vyjadrit k pani Viere B. Na jej staznost ohladom parkovania.dotycna osoba ktora tu ani nebyva ma problem s tym,ze sme vysipali na vlastne naklady strk pri bytovke.tak, tam kde je strk vysipany nieje travnik odkedy mesto konalo vykopove prace znicilo nam tu zelen,stromy a zivy plot ktory tu bol nasadeny namy.my sme ako som uz uvadzala na vlastne naklady dali doniest strk nie pre parkovacie miesto ale koli tomu ze tu stala neustale voda a blato.ak s tym je problem tak aj pri vedlajsej bytovke je strk vysipany a to na travniku pod bytovkou kde su teraz parkovacie miesto tak tiez aj nedaleko toho.to nevadi nikomu .my tu na ulici trznej a zimnej nemame vytvorene parkovacie miesta od mesta tak neviem ci mame parkovat na ceste.ziadam pani Vieru B. Aby sa druhy krat podpisala celym menom a Aby neociernovala nicije priezvisko ak nevie co je vo veci lebo sa budem stazovat.dakujem za pochopenie

18.09.2016 23:00 - Lenka

Pekny den, zaujima ma ci a ako busy vyuzite prazdne priestory po reustauracii, parfumerii, polovnickych potrebach atd ba namesti pri Fontane. Dost to tam chatra. Dakujem

17.09.2016 19:56 - Eva K.

Dobry den, ako je mozne nahlasit vrak vozidla, ktore ohyzdi/ znecistuje zivotne prostredie v casti rodinnych domov?

16.09.2016 10:25 - Arpad Petrik

Dobrý deň prajem.

Prosím Vás chcem sa opýtať či
bude na zimnom štadióne nová rolba ak
ano ,kedy to bude a aky typ rolby sa zaisťuje.
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

áno, na zimnom štadióne v Trebišove bude nová rolba. Rolba bude obstarávaná cez EKS (elektronický kontraktačný systém)

Michal Davala
TS mesta Trebišov

16.09.2016 10:25 - Arpad Petrik

Dobrý deň prajem.

Prosím Vás chcem sa opýtať či
bude na zimnom štadióne nová rolba ak
ano ,kedy to bude a aky typ rolby sa zaisťuje.
Ďakujem

14.09.2016 09:25 - 稍等

fdsf

13.09.2016 15:34 - Jana Košťálová

Dobrý den,chtěla bych zjistit jesti se mohu na vás obrátit
v zaležitosti,která je osobní. Hledám paní Annu roz.Kmecovou ze Sečovce byla to zřejmě moje babička, mám ji zapsanou v rodném listě. Zřejmě byla provdaná za pana Plešince a nebo příbuzné pí.Kmecové.

Děkuji Vám
S pozdravem JK

11.09.2016 14:51 - M.S.

Oprava komunikácií. Chcem sa opýtať, kedy sa opraví výtlk na ceste Trebišov-Milhostov, Zvonárska ulica. Cesta je poškodená po celej šírke od prebiehajúcich prác pri vykonávaní kanalizácie obce. Sú to už dva roky, ale do pôvodného stavu firma to nedala.

09.09.2016 04:24 - Marek

Dobrý deň prajem.Na Kutnohorskej ulici pred bytovkou konkretne v tesnej blízkosti bytovky č.2113/5 stoja dve auta,ktore sa nepohli z miesta minimálne rok.Su to vraky alebo v nepojazdnom stave a tým pádom zaberajú miesta na parkovanie ostatným obyvatelom sidliska,ktore je dost problematické.Jedna sa o tmavomodrú Feliciu a o čierny Renault Scenic.

08.09.2016 13:58 - Peter

Zdravím kedy sa zacne s buracimi pracami autobusovej čakarne a vystavbou novou ? dakujem

05.09.2016 15:30 - Jankopál

Dobrý deň. Chcem sa spýtať v akej fáze je rekonštrukcia plavárne , na ktorú boli v jeseni r. 2015 pri výjazdovom zasadaní vlády vyčlenené finančné prostriedky okolo 430 000,-€. Je známy približný termín otvorenia plavárne?

03.09.2016 15:37 - viera b.

Dobrý deň!
Budem rada, ak mi odpoviete, ako mám postupovať. Pravidelne mám problém s parkovaním večer na ulici (nebudem názov radšej uvádzať, aby ste mi neradili, kde mám najbližšie parkovisko)Cestou okolo tržnice som si všimla pri jednej bytovke - neviem, či je to ul. Kutnohorská, Zimná alebo Tržná - že si tam niekto vytvoril parkovacie miesto tak, že na trávnik medzi cestou a najbližším stromom vysypal kamene. Nebudem uvádzať ŠPZ auta, ktoré tam stálo, pretože neviem, či to bol občan, ktorý to urobil. Moja otázka znie, ako mám postupovať, aby som to mohla urobiť aj ja? Komu to mám oznámiť, že si takto plánujem vytvoriť parkovacie miesto? A je to vôbec povolené? Pretože, keď som nedávno zastavila polovicou auta na trávniku na hlavnej ulici, hneď boli pri mne mestskí policajti a takmer som platila pokutu.

27.08.2016 11:47 - Michal

Dobrý deň!
Už tretí deň (od 25.8.2016 večer) sa šíri zápach po celom meste, predpokladám, že z kanálov. Rieši tento problém niekto?

25.08.2016 15:48 - Viera Hrivňáková

Prosím o informáciu, kde sú na stránke mesta TV informácie o výberových konaniach. Náhodou som cez školský úrad nejaké VK našla, ale pýtam sa na všetky výberové konania mesta Trebišov. Navrhujem vytvoriť na hlavnej stránke záložku "Výberové konania", aby občania mali možnosť prečítať si všetky potrebné údaje a aby mali možnosť kontroly, či na novoobsadené pracovné miesta boli vypísané výberové konania, aby si mohli prečítať podmienky, archív všetkých VK, aby neboli po krátkom čase zmazané, to znamená aspoň 1 rok starý archív. Prosím o transparentnosť výberových konaní.

24.08.2016 23:31 - J. Miklovičová

Dobrý deň prajem. V mene obyvateľov bytového domu 2108 na ulici Komenského, by som chcela požiadať vedenie mesta či by nám mohlo pomôcť vyriešiť problém s kontajnermi na odpad, ktoré sa všetky nachádzajú konkrétne za bytovkou 2108/1, chceme požiadať o ich rozdelenie dva a dva tak ako boli niekedy( teda aj za bytovku 2108/5). Ku kontajnerom boli umiestnené aj železné klietky ktoré ale vôbec nespĺňajú svoju úlohu, pretože sa nezatvárajú a non stop na nich "visia" nejakí spoluobčania a hrabú sa tam, dvierka na klietkach sú stále otvorené a tiež keď fúka vietor, tak hrozí poškodenie neďaleko zaparkovaných áut. Poprosili by sme tiež odstrániť preliezačku ktorá sa nachádza priamo za spomínanými kontajnermi. Preliezačka je poškodená a môže dôjsť k úrazu. Ak to pôjde prosíme nahradiť preliezačku niečím bezpečnejším, ale to už necháme na vedenie mesta. Za skoré vybavenie našej požiadavky Vám veľmi pekne ďakujeme.

24.08.2016 17:21 - Patrícia Magyariová

Dobrý deň , chcela by som sa informovať , prečo kompetentní absolútne ignorujú extrémny pohyb rómov po meste , rómske prostitútky a žobranie pred NS . Je to nechutné .

24.08.2016 17:21 - Patrícia Magyariová

Dobrý deň , chcela by som sa informovať , prečo kompetentní absolútne ignorujú extrémny pohyb rómov po meste , rómske prostitútky a žobranie pred NS . Je to nechutné .

24.08.2016 17:17 - Patrícia Magyariová

Dobrý deň , chcela by som sa informovať , prečo kompetentní absolútne ignorujú extrémny pohyb rómov po meste , rómske prostitútky a žobranie pred NS . Je to nechutné .

© 2024 MESTO TREBIŠOV