Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

25.05.2013 19:20 - Radoslav Čuj

Dobrý deň, chcem sa opýtať či už mesto podniklo nejaké nové kroky v protipovodňových opatreniach. Pred vyše pol rokom ste tu odpovedali že Slovenske hydromerácie upravili kanál Rákoš za cca 1500 Eur. (aj keď môžem povedať že toho kanála sa nikto nedotkol!). Tak podniká mesto kroky aj v tomto smere, alebo sa to mesta Trebišov už (od roku 2010) netýka?

24.05.2013 20:26 - stanislav nagy

dobry den,kedy sa mesto zacne zaoberat aj o nas ktori byvame na kpt.nalepku.ci uz ide o rozhlas po drote,kosenie,prechod cez kolaje,nejake detske ihrisko,ved aj my platime dane mestu a to ze sme na periferii mesta nas od vsetkeho odsuva,dakujem,

23.05.2013 10:54 - Lukas Panik

Chcel by som vedieť prečo mesto nedá trosku peniazi aj na iné športy ako je futbal hokej tenis hádzaná mame tu aj hokejbal sme uz 4 roky prvý dari sa nám chodíme na turnaje a tak aspoň dajaké tie smiešne peniaze na loptičky alebo niečo tak ďakujem

22.05.2013 17:13 - desperado

Chcem sa spytat ci ma pan Fedor Michal uz vyplateny dlh za prenajom nebytovych priestorov...kdyz tu tolko otviera usta na dizkusne forum...dakujem za odpoved...ja na jeho meste by som bol v klude...

22.05.2013 08:55 - Rudolf Makula

Dobrý den chtěl bych se zeptat zda by bylo možné zjistit nějaky kontakt na sestřenici která bydlí v Trebišově Děkuji R. Makula

22.05.2013 07:57 - Ferjova

Dobrý deň.
Zaslala som Vám otazku na temu parkoviska SEVER,prečo mi neodpovedáte?Koniec mája sa blíži,stavba sa hýbe neuveriteľne pomaly.Je to tak ako som písala.Parkovacie miesta nam na dlhšiu dobu ubudli. Ďakujem Vám za pravdivú odpoveď.Kde sa to zaseklo.

21.05.2013 20:20 - Mária Dragulová

Dobrý večer,
prosím o informáciu, kedy dôjde k oprave cesty na Ul. T. G. Masaryka - od Kauflandu až po TS. Po tejto ceste sa premávajú všetky vozidla z TS.

Ďakujem

Odpoveď

Momentálne sa opravuje Ulica Čsl. armády od svetelnej križovatky smerom von z mesta. Ulica T.G.Masaryka od Kauflandu smerom k TS a ďalšie ulice sa budú opravovať v ďalšej etape, na ktorú je vyhlásené verejné obstarávanie.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

21.05.2013 18:16 - Juraj.p

Zdravím nema mesto v plane osadit na ul.Csl.armady v smere vonku z mesta od semaforov retardery ako to bolo v minulosti,pre Šoférov idúcich rýchlo.dakujem

Odpoveď

Mesto neplánuje osadiť retardéry na Ulici Čsl. armády. Osadenie retardérov na tejto ulici pred pár rokmi spôsobovalo problémy majiteľom blízkych domov a to nadmernými otrasmi, zvýšeným hlukom a praskaním domov.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

21.05.2013 13:23 - Mária Šťastná roz Rusinkovičová

nar. 11.2.1949

Dlouhodobě bydlím v České republice.
V současné době mám propadlí slovenský pas. Prosí o radu na koho se obrátit, abych dostala nový Cestovní pas.
Mária Šťastná
Kozinova 177
34401 Domažlice

Odpoveď

Dobrý deň,

Agenda cestovných pasov spadá do kompetencie štátnych orgánov MV SR, preto musíte požiadať o vydanie nového pasu Policajný zbor SR alebo zo zahraničia cestou slovenskej ambasády.

Radovan Jílek
kancelária primátora

20.05.2013 23:26 - Michal Fedor

Chcem sa opýtať na dôvody vymazania témy na diskusnom fóre Zatepľovanie a Zatepľovanie 2013, administrátorom dnes o 10.27 hod. S firmou uvedenou na tomto fóre nemáme dobré skúsenosti ani my vlastníci bytov 2079/5 .Pán Boh nás ochraňuj od takých s r.o.

Odpoveď

Dobrý deň,

Na žiadosť oboch strán v tomto spore boli príspevky vymazané.

Radovan Jílek
kancelária primátora

20.05.2013 07:49 - jan kovacik

Kedy budu odstrane vytlky na cestach v Trebisove, za co vlastne platime dane, ked jazdime na rozbitych cestach. Napr. ulica Csl.armady-pravidelne tu na vytlkoch auta dostavaju defekty a nicia si kolesa

19.05.2013 21:20 - Alena Mudra

Dobry vecer. Neplanujete v meste upravit legislativu, co sa tyka pivarni-teda, vonkajsich posedeni? Jedna sa o pivaren KELT. Byty su od pivarne snad ani nie 500m. Priala by som vam pocut tie nadavky, hlasny smiech a "mudre" reci "silnych"chlapov. Mam male deti a tie nezaujima, ze klud ma byt az od 22.00hod. Dakujem

Odpoveď

Vážená pani, v apríli tohto roku sme na podnet prokurátora museli zrušiť VZN č. 116/2012 o oznamovaní prevádzkarne a určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb, a to pre jeho rozpor s ústavou v tom, že sme vyžadovali od miestnych podnikateľov oznamovaciu povinnosť pri zriaďovaní novej prevádzky, a prevádzkový čas sme všeobecne stanovili podľa lokality a územného plánu mesta Trebišov. Mesto podľa rozhodnutia prokurátora môže podnikateľa obmedzovať len v medziach zákona. Vami predostretá problematika je v súčasnej dobe veľmi zložitá, a žiaľ nemá oporu v zákone. Nákupné stredisko, kde sa spomínaná piváreň nachádza bolo postavené v rámci občianskej vybavenosti sídliska , kde sa uvažovalo aj s reštauračnou činnosťou. Vlastník, resp. prevádzkovateľ pivárne, pokiaľ nenarúša nočný pokoj, nedopúšťa sa žiadnych priestupkov a zo strany mesta nie je žiaden právny dôvod, obmedzovať ho v jeho podnikateľských aktivitách.

Ing. Michal Lovas
oddelenie výstavby a majetku

17.05.2013 15:01 - maria zajacova

dobry den jmenuji se monika kotlarova, a potrebovala bych vedet jestly bych mohla vas pozadat o vyrizeni rodneho listu pro pani marii zajacovou nar. 16.1. 1987 ivana krasku 110, trebisouv tato pani utekla mesicem ze slovenske republiky pred druhem ktery ji tyral do ceske republiky .bohuzel bez dokladu, bydli u nas doma ziji s jejim bratrem.Mohla bych na vas urad zaslat penize a vy byste mne vyridily pro pani rodny list a zaslali zpet do cr dekuji spozdravem kotlarova monika+

17.05.2013 08:47 - kočiš

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či bude tento rok otvorené letné kúpalisko. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Áno, kúpalisko bude otvorené,termín plánovaného otvorenia je 15.6.2013

Radovan Jílek
kancelária primátora

16.05.2013 14:52 - Anna Kočišová

Dobry den, chcem sa opytat ci by kompetentní MU nemohli upozornit sukr.firmy rekonstrujuce stare kino a vedlasiu budovu, aby znizili prasnost pri praci? Dnes hadzali lopatami prasny odpad so strechy a vsetok prach sa dostal do vzduchu, blizko postavene panelaky nemaju sancu iba zatvorit okna, co je trocha obmedzujuce ked je vonku uz horuco. Nebolo by mozne aby TS mesta obcas zmili prach z cesty na Berehovskej ulici? Dakujem za odpoved.

16.05.2013 10:39 - J.Zbojovsky

Prečo mesto Trebišov nemá uzatvorenú zmluvu so žiadnou regionálnou televíziou na zemplíne, aby ľudia sledujúci televíziu mali prehľad čo sa deje v ich regióne, tak ako je to normálne v ostatných regiónoch na východe. Myslím, že nebude problém zaplatíť redaktorku a kameramana na výrobu cca 30 roporáži na rok , aby sa Trebišov trošku spropagoval aj v mediach nielen na korzári. Dúfam, že túto otázku nevymažete, ako pre mesto nepotrebnú. Ďakujem za odpoveď

Odpoveď

Mesto Trebišov prenecháva informovanie o dianí v meste profesionálnym televíziám, ktoré pripravujú reportáže vo vlastnej réžii podľa vlastného uváženia. Do obsahu reportáží mesto nezasahuje. Vašim návrhom sa však budeme zaoberať, rozhodne však nemienime spolupracovať s regionálnymi televíziami na Zemplíne, ktoré prispôsobujú obsah reportáží požiadavkám objednávateľa bez ohľadu na objektívne skutočnosti.

kancelária primátora

15.05.2013 23:16 - Ludovit Madari

Ak sa budu v tomto roku opravovat iba 4 detske ihriska,nebolo by mozne aspon do ostatnych pieskovisk na sidliskach nanosit novy piesok?Moja mala nic nerobi,len sa pyta do piesku.Co jej mam povedat?Docka sa alebo nie
Dakujem za odpoved

14.05.2013 11:29 - Ferjova

Dobrý deň.
Pred časom som sa pýtala na parkoviská na sídlisku SEVER,že tam nejako pomalý pokračujú práce.No odvtedy práce uplne skončili.Od 3.5.2013 tu vôbec nepracuje nikto.takže parkovacie miesta nam ubudli nie pribudli.Objednaváteľ je mesto,tak si myslím že aj kontrolovať ich pracu môže objednavateľ.To sa nepýtam na výstavbu detských ihrisk,ktore su tiež rozobraté.Prečo sa to zastavilo?Ďakujem Vám za odpoveď.

12.05.2013 07:41 - Ing.Vnek Stanislav

Dobrý deň!
Zaujímalo by ma, kedy budú na stránke mesta v sekcii "Strategické dokumenty" k nahliadnutiu :
Územný plán mesta
Plán hosp. a soc. rozvoja
Energetická koncepcia mesta

ďakujem !

11.05.2013 15:44 - L.Tóth

Dobrý deň , chcel by som sa spýtať či mesto niekedy neuvažovalo o vybudovaní miest na opekanie alebo grilovanie v mestskom parku alebo niekde mimo Trebišova nakoĺko obyvatelia panelákov takúto možnost nemajú a verím žeby túto iniciatívu uvítalo viacero ludí z mesta. Ďakujem Vám za odpoveď.

Odpoveď

Naša legislatíva zakladanie ohňa v lese a päťdesiat metrov od porastu zakazuje plošne, výnimkou sú len oficiálne ohniská. Budovať legálne ohniská môžu len majitelia či užívatelia lesa, ktorými sú najmä štátne lesy, samosprávy, urbariáty a súkromní vlastníci.

S budovaním legálnych ohnísk v mestskom parku neuvažujeme, nakoľko park je pamiatkovo chránený. V prímestskom - Bučovom lese Mesto vlastní 2 hektáre lesa severne od Paričova. Les je v posledných rokoch pravidelne zaplavovaný a podmáčaný. Zvyšok Bučovho lesa je vlastníctvom Slovenskej republiky v správe Lesov SR. Nakoľko Bučov les má charakter rekreačného lesa uvažuje sa aj s vybudovaním odpočinkových zón, vrátane legálnych kamenných ohnísk.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

11.05.2013 15:07 - Igor Adamcin

Dobry den. Akosi je ticho ohladom vratenia odmien z obdobia 2007-10 byvalym primatorom.

Odpoveď

Bývalý primátor MVDr. Vladimír Anďal bol vyzvaný mestom Trebišov aby vrátil odmeny. Na základe tejto výzvy sa vyjadril, že odmeny vráti ak mu to určí súd. Mesto Trebišov túto situáciu rieši právnou cestou, podľa dostupných informácií štátne orgány v tejto veci konajú.

Radovan Jílek
kancelária primátora

11.05.2013 13:06 - Miroslav Hoľan

Dobry deň

Chcem sa spýtať prečo sa nekosí tráva na Staničnej ulici v Milhostove? Bolo by dobre kosiť keď už nie celu ulicu tak aspoň v časti kde sú ešte domy cca. do 100 metrov. Ďakujem

10.05.2013 18:05 - G. Viera

Dobrý deň, viete mi odpovedať, kto si prenajal (alebo čo tam bude) doteraz voľné priestory pod bytovkou 2137 - Komenského ulica? Ďakujem za odpoveď

10.05.2013 11:55 - Patrik Hutman

Dobry den. Chcel by som sa informovat na termin konania tohtorocnych letnych trchov "Dni mesta trebisov". za skoru odpoved vopred dakujem. P.H.

Odpoveď

Tohtoročné „Dni mesta Trebišov“ sa budú konať v termíne 29. – 31.8.2013, pozor nie sú to letné trhy, ale kultúrno – spoločenská akcia s podtitulom „Chlebom a vínom“.

Ing. Martin Telepčák
oddelenie organizačné

10.05.2013 10:22 - Kaszonyiová Aniko

Dobrý deň,chcem sa opýtať v akom štádiu je preložka cesty I79 Hriadky-Trebišov /vybodovanie obchvatu/,bude dodržaná realizácia projektu začiatkom roka 2014?

Odpoveď

Keďže preložka cesty I/79 - Trebišov - Hriadky nie je investíciou Mesta Trebišov bližšie informácie žiadajte na Slovenskej správe ciest IVSC Košice, Kasárenské nám. 4, 040 01 Košice. Podľa informácii, ktoré máme k dispozícii termín začatia výstavby preložky cesty I/79 je plánovaný na rok 2014 a termín ukončenia výstavby je v roku 2017. Text zámeru a bližšie informácie o projekte nájdete aj na:

http://www.enviroportal.sk/sk/eia/detail/i-79-hriadky-trebisov-prelozka

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

08.05.2013 20:29 - Majka Princíková

Dobrý deň, chcem sa opýtať na televíziu Wau a Foor. Nakoľko som málo na Slovensku po návrate som sa snažila vyhľadať tieto programy a naištalovať, ale nie sú k dispozícií. Bývam v byte , ktorý spravuje Bytový podnik, s. r.o. Ako je to s ich inštalovaním? Dakujem za odpoveď a prajem veľa úspechov v práci...

07.05.2013 23:13 - Jana Miklovičová

Dobrý deň prajem...Ja by som chcela vedenie mesta Trebišov poprosiť o vybudovanie aspoň malého pieskoviska a aspoň jednej preliezky na ulici Komenskeho 2108, pretože tu sa deti nemajú vôbec ako zabaviť.Je tu len jedna preliezka ktorá ale je v takom stave, že skôr ublíži ako zabaví.Ďakujem pekne a budeme Vám vďační za všetko čo urobíte pre naše deti.

06.05.2013 11:35 - Štefánia Chimičová

Dobrý den, som mamička na MD a velmi často chodievame s deťmi do parku. Bývame v mestskej časti Paričov. Chcem sa spýtať, prečo park v tejto časti mesta je zarastemý a neupravený tak, ako v hlavnej časti parku a tak isto som si všimla, že v hlavnej časti je menší výskyt komarov, čo je super, kde to v parku v mestskej časti paričov su ich takmer celé hufy, tu sa postrek nerobí? Dakujem za odpoved.

06.05.2013 11:30 - Štefánia Chimičová

Dobrý den, som mamička na MD a s detmi velmi často chodievame do parku. Bývame v mestskej časti Paričov, no časť parku v tejto časti je zarastená a neupravovaná tak, ako v hlavnej časti, prečo? A tak isto som si všimla menší výskyt komárov v hlavnej časti parku, kde to o parku v mestskej časti paričov sa to povedať nedá, ked ideme tadiaľ je ich velmi veľa, tam sa postrek nerobí? Dakujem za odpoved.

04.05.2013 20:53 - kopkosova miška

kto schvaluje inzeraty podane na vasej tranke?

© 2024 MESTO TREBIŠOV