Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

04.05.2013 20:46 - maria kolesarova

asi pred tyzdnom som si dala inzerat na vasej stranke a este doposiel nebol uverejneny . dakujem

04.05.2013 13:59 - P.Lukač

Kedy by som mohol vyplaťiť poplatok za odpad,keď od 15.00h do15.30h už odo mňa "milá pani pokladníčka"peniaze nezoberie.Žiaľ, skôr domov z práce nestíham docestovať.Čo tak predlžiť jeden deň v týždni???

03.05.2013 20:10 - Dagmar Hadbávna

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, kedy bude aktualizovaná stránka o nedoplatkoch?

03.05.2013 20:09 - Dagmar Hadbávna

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, kedy bude aktualizovaná stránka o nedoplatkoch?

03.05.2013 07:08 - Rodina Vašková

Dobrý deň,
jedná sa skôr o pripomienku ku kontrole činnosti pri zbere smetných košov vedeniu Technických služieb mesta aby vyžadovali a zabezpečili od svojich pracovníkov aby po sebe upratali metlou a lopatou aj to čo vysypu na cestu pred domami. Dnes 3.5.2013 to viac než dosť.
Ďakujeme za akceptovanie a pozitívne pochopenie.

30.04.2013 10:11 - Ferjova

Dobrý deň.
Chcem sa spýtať na práce ktoré sa realizujú na sídlisku SEVER.Zda sa nám že to postupuje veľmi pomaly.O 7.30hod.ešte sa nič nerobí a o 14.30 hod.sa už nerobí.Nerobí sa ani v sobotu.Stale ste sa vyhovárali na počasie.Počasie je teraz priaznivé tak prečo je to tak?Parkoviska aj kde sme doteraz parkovali sú vo výstavbe,takže nam ubudli parkovacie plochy.Ďakujem Vám za odpoveď.

Odpoveď

Zhotoviteľom stavby "Parkoviská v obytných zónach mesta Trebišov - lokalita SEVER" je stavebná firma BAUMA SK, s.r.o. Trebišov. Začiatok stavby je apríl 2013 a ukončenie je máj 2013. Mesto nemôže určovať súkromnej stavebnej firme denný pracovný čas. Na sídlisku SEVER sa vybuduje spolu 84 nových parkovacích miest, ktoré sú verejnosťou veľmi žiadané. Obyvatelia sídliska by preto mali strpieť stavebné práce vo svojom okolí.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

29.04.2013 13:56 - Alexander Gergely

Vďaka Vám za odpovede . otázku ked nezverejníťe tak aspoň odpovedzťe emailom , No čo už ,som len občan ,, ďakujem

27.04.2013 12:00 - Gabriela Godušová

Dňa 18.1.2013 som podala žiadosť na orez dreviny v mene vlastníkov bytov na ul. Berehovská 2170/5 ktorá bola schválená
7.02.2013. Už viac krát sme kontaktovali pracovníkov TS mesta Trebišov osobne aj p. riaditeľa no do dnešného dňa sa nič nedeje.Chcem sa spýtať dokedy sa môže robiť orez drevín, dúfam že neprejde termín na vykonanie prác. Ďakujem za odpoveď.

25.04.2013 08:30 - Lenka Kasmanová

Dobrý deň, ako budu pokračovať stavebné práce na sídlisku sever? A ešte jedná otázka ohľadom výtlkov, myslím že už je dobré počasie na ich opravu.

Odpoveď

Dobrý deň,
Práce na sídlisku SEVER už začali, prvé bude vybudované parkovisko, potom detské ihrisko. Výtlky sa už opravujú vyše týždňa na hlavnej ceste, Komenského a spojníc medzi nimi. Úsek cesty pred políciou kvôli použitiu ťažkej techniky sa bude opravovať neskôr. Cesty mimo hlavných ťahov budú opravovať technické služby.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

24.04.2013 21:13 - Marian Pinkos

Dobry den,chcem sa spytat kolko stoji rocne na osobu platba za komunalny odpad.A ako sa da platba zrusit kedze nezijem uz dlhsi cas na uzemi Slovenskej republiky a neplanujem sa uz ani vratit.Dakujem za odpoved.

Odpoveď

Poplatok za komunálne odpady a drobné stavebné odpady je v zmysle platného VzN č. 118/2012 v roku 2013 0,066 € za osobu a deň.
Poplatok sa dá zrušiť odhlásením z trvalého pobytu v Meste Trebišov, resp. doložením aktuálneho potvrdenia na príslušný kalendárny rok o tom, že sa nezdržiavate na území Mesta Trebišov v danom roku.

Ing. František Feďák
oddelenie finančné

23.04.2013 18:01 - dodova olivia

Zdravím ktore chodniky sa budu rekonštruovať ? Dakujem

22.04.2013 07:59 - Ing. Vnek Stanislav

Dobrý deň!

Vidím na chodníku pred NS Longov nastriekané modré značky. Bude sa tam realizovať rekonštrukcia verejného priestranstva alebo iná aktivita?

Ďakujem !

Odpoveď

Na Ulici Československej armády v úseku od vežiaka po svetelnú križovatku bude rekonštruovaný chodník po južnej strane ulice, teda pri NS Longov.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

21.04.2013 15:40 - G. Viera

Dobrý deň, počula som, že nebude otvorené kúpalisko. Čo je na tom pravdy, plánujete aj nejakú rekonštrukciu, niečo dostavať, opraviť?
Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Kúpalisko v letnej sezóne 2013 bude otvorené od 15.6.2013.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

20.04.2013 15:10 - Mgr.Alexander Gergely

Prosím Vás bude sa riešiť aj uzamknutie kontajnerov na cintorínskej ulici ? nemáme totiž ani klietku a dennodenne tu migrujú "tiež občania Trebišova" , vyhadzuju odpad na zem. chceli sme riešiť uzamknutie , no ale azda sa neposkladáme na klietku , je to majetok mesta ,,,,

19.04.2013 23:32 - Lopotova

Dobry den,
chcela by som sa opytat,
1. kedy bude v Milhostove ta slubovana kanalizacia?
2. preco dodavatel tepla dnes topil (NS Berehovo), ked vonku bolo uz stvrty den cez 20 stupnov celzia?

Odpoveď

Dobrý deň,

Súťaž na kanalizáciu Milhostov nariadil zrušiť Úrad pre verejné obstarávanie, voči tomu sa odvolali zhotovitelia a vec je v súdnom konaní. Čo sa týka dodávateľa tepla nevieme Vám odpovedať nakoľko ide o súkromnú spoločnosť.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

19.04.2013 21:39 - Martin Varga

Chystá sa mesto predať obchodný dom Berehovo,čítal som že chce opraviť strechu na ňom a predat ho.Pred niekolkymi mesiacmi mesto deklarovalo,ze sa majetok mesta predavat uz nebude,tak si myslim ze to nie je pravda.
A druha otazka kolko detskych ihrisk sa chysta mesto vybudovat a v jakych lokalitach.Dakujem

Odpoveď

Koncepčný zámer - Nakladanie s Nákupným strediskom (NS) Berehovo bude predmetom rokovania Mestského zastupiteľstva dňa 24. apríla 2013, na ktoré má prístup aj verejnosť. Tam sa preberie skutkový stav NS Berehovo, všetky nedostatky, možnosti ich odstránenie, alebo alternatíva predaja NS.

Mesto v tomto roku vybuduje štyri nové detské ihriska a to na lokalitách - sídlisko Sever, Ul. Škultétyho - severne od materskej škôlky, Ul. Komenského - severne od materskej skôlky pri polícii (za bytovým domom 2222) a sídlisko Juh.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

19.04.2013 11:40 - Peter Voľansky

Dobrý deň. Chcem sa opýtať čí mesto bude už riešiť aj uzamykanie kontajnerových nádob, respektíve klietky ktoré boli rozmiestnenie po meste. Keďže neustále ich rozhadzujú neprispôsobili občania po sídliskách, potom sa finančné náklady dávajú na upratovanie.

Odpoveď

Dobrý deň,
mesto už tento problém so zamykaním rieši, je naším záujmom aby vyberači odpadkov mali čo najviac sťažený prístup ku kontajnerom.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

19.04.2013 11:39 - M.O.

Dobry den,
zaujima ma, ci mesto ma vobec zaujem riesit problemy nas ludi bez psov, s obcanmi mesta, ktori vlastnia domacich milacikov.
Neustale ich vencia na travnatych plochach kde sa nasledne hravaju deti, ale to co ich milacik zanecha uz nezbieraju. Je to o to palcivejsie, ze vonku sa uz oteplilo a deti sa vo zvysenej miere pohybuju na tychto miestach.
Konkretne tu na sidlisku Sever (ul. Ternavska) sa medzi medzi panelakmi premavaju kazde rano (od 5.30 do 6.30 obvzlast) a to aj na miestach, kde je vylepeny zakaz vencenia psov. Este nikdy som nevidel mestsku policiu kontrolovat tychto psickarov, zvacsa sa len prevezu na aute okolo panelakov, zbuzeruju cez okienko nejakeho roma, co vybera kontajnery a idu dalej.
Nebodaj sa boja, ze stretnu niekoho znameho? Napr. poslanca MsZ?
Mozno ste na to uz niekomu odpovedali, ale neda sa rozumne hladat v tejto sekcii...
Vopred Vam dakujem za odpoved.

19.04.2013 09:47 - Viera P.

Dobrý deň, tiež ma zaujíma, či sa bude ešte niečo robiť s detským ihriskom na Komenského ulici, na Berehovskej pri dnešnom novom parkovacom mieste. To na Komenského je veľmi malé a schádzajú sa tam deti z celého sídliska. Zdá sa mi, že to nie je dokončené, chýba tam nejaká hojdačka na zavesenie, ešte jedna hojdačka na zem, piesok nie je dosypaný, zdá sa mi, že od minulého roku tam toho piesku je oveľa menej. Chodník pri ihrisku je v dezolátnom stave. Mám vôbec právo požiadať psíčkarov, aby tam nechodili svoje psy venčiť? Hoci tam prídu aj s deťmi, ale na vôdzke majú psa. A ešte aj napr. nejaké basketbalové koše na asfaltové ihrisko, alebo futb. bránky pre starších, niečo mi tu proste chýba. Park je prázdny, nejaké veľké multifunkčné ihrisko, hoci aj s vyberaním vstupného - ako napr. na Aničke v Ke, len nech je kde ísť s deťmi. Ďakujem pekne za odpoveď.

17.04.2013 21:48 - Lenka Priscakova

Dobry den . Chcem sa opytat kedy sa budu opravovat chodniky . Su v katasrofalnom stave . S kocim sa poriadne ani neda chodit . Clovek bez kocika ma problem chodit po chodniku bez toho aby si nevyvrtol clenok. A dalsia vec . Ako to chcete. riesit s detskymi ihriskami? Preco ich neoplotite .! Dceru nemozem pustit na travu pretoze sa bojim ze mi spadne do ....... v trave je sklo .To som este nejako zniesla ale ked ku mi prisla dcera s pouzitou injekcnou striekackou v ruke . Tak tomu uz hovorim extrem .Chodte sa pozriet. do kosic ake tam maju ihriska . Oplotene a hlv bezpecne . Chodte sa inspirovat .

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto Trebišov doteraz malo niekoľko desaťročí v katastrofálnom stave nielen chodníky, ale aj ihriská. Mesto prikročilo k opravám ciest, ktoré sa už realizujú, k výstavbe parkovísk, pokračovať sa bude opravami chodníkov a výstavbou nových detských ihrísk podľa limitu schválených prostriedkov. Bohužiaľ nie je možné realizovať všetko naraz, aj dodávatelia majú svoje termíny. Ak máte nápad na zlepšenie, prosím kontaktujte osobne oddelenie výstavby so svojím podnetom, uvítame každú pomoc.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

17.04.2013 21:46 - Lenka Priscakova

Dobry den . Chcem sa opytat kedy sa budu opravovat chodniky . Su v katasrofalnom stave . S kocim sa poriadne ani neda chodit . Clovek bez kocika ma problem chodit po chodniku bez toho aby si nevyvrtol clenok. A dalsia vec . Ako to chcete. riesit s detskymi ihriskami? Preco ich neoplotite .! Dceru nemozem pustit na travu pretoze sa bojim ze mi spadne do ....... v trave je sklo .To som este nejako zniesla ale ked ku mi prisla dcera s pouzitou injekcnou striekackou v ruke . Tak tomu uz hovorim extrem .Chodte sa pozriet ake tam maju ihriska . Oplotene a hlv bezpecne . Chodte sa inspirovat .

15.04.2013 17:22 - Michal Fedor

Dobrý deň prajem, práve som sa vrátil z prechádzky v mestskom párku okolo jazierka a okolo a bol som zhrozený z pohľadu na špinavé jazierko s uhynutými rybami v dĺžke okolo 50-60 cm, neviem kto projektoval cirkuláciu prítoku a odtoku vody a okysličovanie tejto vody, ale toto nieje dobrá vizítka mesta !Tento rybník mal byť ozdobou nášho mesta a nie kafilériou ! Môžete občanom mesta opísať ako to má fungovať a prečo tomu tak nie je? Kto je zodpovedný za tento stav, komu patrí tento rybník, či jazierko a kto sa má starať o jeho čistotu vrátane vylovenia uhynutých rýb ???

Odpoveď

Dobrý deň,

rybník v parku má v správe Slovenský rybársky zväz, ktorý sa stará o jeho stav, kŕmenie, aj odstránenie uhynutých rýb. Zväz je o tejto situácii informovaný a realizuje opatrenia na nápravu tohto stavu.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

12.04.2013 11:01 - Varjassy Peter

Viem, že teraz máte dosť práce s opravou výtlkov v meste, ale chcel by som poprosiť o prednostnú opravu doslova veľkých dier na ceste smer na záhradky pri f. Strojmetal. Ak sa dá , prosím Vás. Ďakujem

10.04.2013 15:34 - Zuzana

Chcela by som sa opýtať ako je to s poplatkami za komunálny odpad, nakoľko mám trvalý pobyt v Poprede a v Trebišove mám nahlásený len prechodný pobyt. Som povinná uhradiť poplatky v oboch mestách v plnej výške, alebo mi môžu byť poplatky v jednom z bydlísk odpustené prípadne znížené? V Poprade sa zdržiavam približne 2 týždne z celého roka.

Odpoveď

Dobrý deň,

Prosím pozrite si staršie príspevky, kde už niekoľkokrát bola rovnaká otázka zodpovedaná.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

07.04.2013 22:33 - jacko

Dobrý skutol vykonal

07.04.2013 11:22 - karol zajac

Dobry den chcel by som sa spitat,ze kedy sa bude riesit byvanie pre mladych ludi. vopred vam dakujem

05.04.2013 14:59 - Martin Varga

Chcel som sa opýtať na dôvod prečo zmizli z mesta napr.spred Mestského úradu-parkoviska billboardy,resp.prečo ich mesto odstránilo.Chválim,že sú preč pokiaľ je to konečné riešenie,len chcem vedieť ako to je.
ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Odstránenie billboardov je konečné riešenie. Dôvodom odstránenia bola neestetickosť billboardov pri rôznych udalostiach ( napr. slávnostné nástupy vojakov pri odchode na misie, keď sa billboardy museli kvôli reklame prekrývať) a možné využitie parkoviska aj pre iné akcie.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

03.04.2013 13:57 - Emília Takáčová

Dobrý den,chcem sa spýtat správcu poplatku za komunálny odpad,či sa platí alebo je odpustený poplatok,ak pracujem v zahraniči počas celého roka.V SR sa zdržiavam 10 dni v roku počas dovolenky. Dakujem.

Odpoveď

Vrátenie, zníženie a odpustenie poplatku za komunálny odpad a drobný stavebný odpad je riešené v čl. 5 VzN č. 118/2012 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady a to konkrétne v ods. 5.4 a 5.6, citujem:

5.4. Podklady, ktoré má poplatník preukázať pri znížení poplatku podľa najnižšej sadzby, sú najmä:
a) potvrdenie zamestnávateľa alebo agentúry o vykonávaní práce v zahraničí, pracovná zmluva alebo pracovné povolenie, potvrdenie o povolení pobytu na území iného štátu alebo potvrdenie školy o štúdiu a pod.; s predloženým dokladom poplatník doloží (okrem dokladu v češtine) aj jeho preklad do slovenského jazyka,
b) potvrdenie o umiestnení v zariadení sociálnych služieb,
c) potvrdenie o výkone trestu odňatia slobody,
d) potvrdenie o prechodnom pobyte a zaplatení poplatku v danej obci.
5.6. Podkladom, ktorý má poplatník preukázať pri znížení poplatku podľa najnižšej sadzby sa rozumie aktuálne potvrdenie na príslušný kalendárny rok.

Z uvedeného pre Vás vyplýva povinnosť predložiť doklady v zmysle vyššie uvedených ods. V prípade predložených dokladov potvrdzujúcich prácu v zahraničí počas celého roka Vám poplatok za TKO vyrubený nebude.

Ing. František Feďák
oddelenie finančné

29.03.2013 10:59 - zbojovsky

Chcem sa spýtať či je mesto na tom tak zle, že nemohlo prispieť aspoň nejakými reklamným predmetom s logom mesta pre ocenené kolektívy na výstave v múzeu Víno a kraslice. Pán primátor odovzdal len to čo mu posunuli do rúk. Od mesta som tam nevidel žiadne darčeky. Nebolo mu trápne keď všetke vecné ceny venovala Cirkevná škola sv. Jozafáta? A že vraj mesto malo spoluúčasť na výstave.

28.03.2013 15:09 - Lukáš Bobik

Dobry den mal by som otazku ohladom toho odkazu co som nasiel za svojim stieracom ktory znel asi takto.... Ziadame vas aby ste urychlene preparkovali svoje auto inak budete odtiahnuty.Stojite na sukromnom pozemku Billa... Ako nechapem kde mame parkovat ked pod blokom niesu parkoviska za parkovisko pod OC Billa pytaju nehorazne peniaze ktore ja bohuzial nemam chodniky lemuju znacky zakaz zastavenia chcem jedine jedno vysvetlenie a odporucanie kde mam parkovat a preco to doteraz nikomu nevadilo a az teraz to zacalo.. Ďakujem

© 2024 MESTO TREBIŠOV