Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

14.09.2013 18:54 - Peter Varjassy

Na ceste pri autobusovej stanici, asi v polovici cesty, medzi parkoviskom a nástupištami sú dve veľké diery v smere jazdy vpravo a vľavo, prosím o ich zaplátanie.

Odpoveď

Dobrý deň

Diery ktoré uvádzate vo svojom podnete sú na parcele 4391/4, ktorá je vo vlastníctve Slovenskej autobusovej dopravy a.s. Michalovce. Mesto Trebišov však v záverečnej fáze opráv ciest tieto diery opraví.

S pozdravom

Ing. Ľubomír Princík
vedúci oddelenia
Oddelenie výstavby a majetku

12.09.2013 17:32 - peter

Čo sa stalo s licenciou ktorú malo A mužstvo v hokeji? Predala sa? Plánuje mesto na budúci rok prihlásiť mužov do 1 ligy lebo tu neostalo už nič. Ďakujeme za odpovede. Dlhoroční priaznivci hokeja v TV.

Odpoveď

Dlhoročným priaznivcom hokeja oznamujeme, že mesto nikdy nevlastnilo hokejové A mužstvo a teda nevlastní ani jeho licenciu. HK je občianskym združením, ktorému mesto počas jeho činnosti poskytovalo dotácie. Prihlásenie mužov do I.ligy je z vyššie uvedených dôvodov v kompetencii Hokejového klubu Trebišov.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

11.09.2013 21:17 - Peter Furda

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, že kedy sa budú znova opravovať výtlky na križovatke Tržná - Kutnohorská, pretože už sa tadeto fakt nedá normálne prejsť? Zasypanie štrkom nepovažujem za opravu. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Diera na križovatke ulíc Kutnohorská a Tržná bude opravená podľa harmonogramu v mesiaci september 2013.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

11.09.2013 11:42 - Marcel Kelečaj

Chcem pochváliť mesto ako sa stará o chodníky,ako im záleží na občanoch a hlavne po čom chodia.O to zvlášť na chodník pred bytovkou 2137 kde sú aj odtokové žľaby.Veľmi sa mi to páči a myslím si že je to aj praktické.No chýba im pravidelná údržba sú "zarastené",a tým pádom aj nefunkčné. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet, prijmeme opatrenia na zlepšenie tohto stavu

Radovan Jílek
Kancelária primátora

06.09.2013 19:56 - Marta Didlicova

Zo sidliska Skultetyho je prechod k predajni Andorko.Medzi predajnou a nabytkom je mur za ktory chodia robit potrebu.Je to neskutocne citit ked sa tamade prechadza do mesta.Chcem sa spytat kto je majitelom ci mesto alebo nabytok Presov, kôli odstraneniu tohto mura.Dakujem pisem uz 3x a ziadnu odpoved som doposial nedostala.

Odpoveď

Problematický múr stojí na pozemku p. č. 3798/1 zapísanom na LV 529 - vlastník Nábytok Prešov, a.s. Tieto informácie sú verejné a nájdete ich na http://www.katasterportal.sk/kapor

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

07.09.2013 10:38 - Martin Sabo

Plánuje sa v blízkej budúcnosti prepojenie cesty medzi IBV Juh a sídliskom Juh?

Odpoveď

Podľa územného plánu sídlisko JUH bude v budúcnosti prepojené cestou s IBV JUH.

Územný plán - základná mapa

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

31.08.2013 22:44 - Petra.L

Zdravim,na ulici Dopravna pri SAD vonku z mesta co sa tam stavaju? stavebniny či obchody? dakujem

Odpoveď

V bývalom areáli SAD ma Ulici Dopravnej sa realizuje výstavba stavebných objektov pre dvoch stavebníkov a to:
1/ Predajné centrum stavebného materiálu vrátane spevnených a odstavných plôch - stavebník STAVIMAT s.r.o., Trebišov 2/ Opravárenská hala - stavebník - SAD Michalovce a.s.
Na obe stavby bolo vydané stavebné povolenie.

Ing. Iveta Verešová
Oddelenie výstavby a majetku

02.09.2013 00:12 - bula

dobrý deň chcem len oznámiť mestu že na sídlisku juh ako je bytovka SNP 80 je pri košoch lampa ktorá svieti konárom ne ľudom lebo je zarastená

Odpoveď

Dobry den,

uvedenu skutocnost po konzultacii s pracovnikmi MU odstranime

Davala
TS Trebisov

30.08.2013 23:24 - Peter Fekete

Dobrý deň na ulici Hradišská pri Kotve chybuje poklop kanála.

Odpoveď

Dobry den,

dakujeme za upozornenie, poklop bude osadeny 3.9.2013

Davala
TS Trebisov

28.08.2013 13:37 - Stefan

Prosím Vás, na ulici Kollárová nefunguje pouličné osvetlenie, ide hlavne o prvý reflektor ktory by mal svietit na križovatku z Kpt.Nálepku. Chodí tu veľa ľudí, cyklistov a hlavne v obdobi ked sa uz skoro stmieva je to nebezpečné. Viete to prosím dať opraviť. Dakujem.

Odpoveď

Dobry den,

uvedena porucha bude odstranena 2.9.2013

Davala
TS Trebisov

22.08.2013 10:34 - bula

dobrý deň chcem sa opýtať či mesto plánuje vystavať nove byty pre mladých ?? a či plánuje mesto robiť niečo na poli za sídliskom juh alebo nechá to len zarastať je tam dosť miesta pre nove bytové jednotky

Odpoveď

Pozemok pri sídlisku JUH, na ktorom bola bývalými vedeniami mesta založená skládka stavebného odpadu bude v mesiacoch september a október úplne vyčistený a zrekultivovaný. Tento pozemok je určený na budúcu výstavbu nových bytových domov.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

28.08.2013 12:15 - Jan Zbojovsky

Kedy je naplánované ďalšie riadne mestské zastupiteľstvo?

Odpoveď

Riadne mestské zastupiteľstvo je plánované 25.9.2013.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

26.08.2013 16:16 - Slavomir Šlepkovský

Kedy a o ktorej vystupujú na dni mesta Trebišov Kandráčovci?

Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Program dní mesta je zverejnený na mestskej stránke.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

19.08.2013 14:54 - Michal Fedor

Dobrý deň, práve z okna môjho bytu vidím, že sa pracuje na oprave výtĺkov na Škultétyho ulici, preto sa chcem opýtať či je v pláne aj oprava výtĺkov pred BD 2077 a 2078 vjazd na parkovisko a ku garažam ? Druhá otázka je, či je v pláne dať na 35 rokov neukončený spojovací chodník asfalt medzi BD 2078 a 2079 ? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Odpoveď

Výtlky na ceste pri bytovom dome 2077 a 2078 - vjazd na parkovisko za bývalým hotelom Tokaj sa budú opravovať začiatkom septembra. Parcela 3754/15, na ktorej je umiestnené parkovisko za Tokajom je vlastníctvom súkromnej spoločnosti.

Spojovací chodník medzi bytovými domami 2078 a 2079 sa v tomto roku nebude opravovať.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

22.08.2013 15:52 - maria marcinova

kedy bude zasadat bytova komisia dakujem

Odpoveď

Komisia bytová zasadala 22.8.2013.

Želmíra Macuráková
Oddelenie výstavby a majetku

22.08.2013 22:55 - ladislav uličný

chcem si verifikovať firmu Agromaš sro švermova 2320 trebišov.poslala mi nedôverihodne zmluvy naprenajom pozemkov

Odpoveď

Dobrý deň,
Ak uvedená spoločnosť nefiguruje ako dlžník na daniach z nehnuteľnosti alebo dlžník za odpad na webovom sídle mesta, tak mesto nemá vedomosť o jej finančnej situácii a predmete činnosti, nakoľko nejde o mestskú organizáciu ale o súkromný subjekt.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

21.08.2013 01:40 - anna M

Zdravím,uz sa podarilo mestu ziskat pozemky naspet pred hotelom tokaj ?
kazdy by si prial odychovu znou dakujem .

Odpoveď

Rekonštrukcia námestia pred budovou Slovenskej sporiteľne, pošty a bývalým hotelom Tokaj je aj záujmom terajšieho vedenia mesta. Pozemky pred hotelom Tokaj sú stále vo vlastníctve súkromnej spoločnosti.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

20.08.2013 19:41 - Bozka Nova

Dobry den,mam otazku ale neviem komu ju adersovat, byvam v bytovke 2137 kde mame ulicku aj za domom a tam su vysadene rozlicne stromy aj ovocne a tie ovocne nam tam robia neporiadok od zaciatku juna az do konca opadania ovocia to je este stale neda sa tam prechadzat a vobec vecer alebo v noci ked si tam niekto zlomi nohu posmyknutim sa na klzkom ovoci neviem od koho si bude ziadat bolestne a okrem toho 1/3 stromov je sucha olamana alebo najomnici si to orezavaju sami .Kto je spravcom tychto stromov?Lebo nikto ich neupravuje a su tak blizko okien ze deti mozu dole nimi zliezat von.A este jedna otazka preco nesvieti ani jedno poulicne svetlo hoci stlpov tam mame dost je tma ako v rohu a hlavne v lete sa tam zgrupuju pochybne individua a nechavaju za sebou bordel flase od alkoholu a nemozme ani sa ozvat lebo odpoved je vulgarna viete ze bytovka je stvorposchodova tak sme takmer na urovni chodnika ked su okna v horucavach pootvarane nemame pokoja lebo mladez sa tam bavi Dakujem

Odpoveď

Orez, alebo výrub stromov rastúcich na verejnom priestranstve musí požiadať domovník, alebo správca bytov oddelenie výstavby a majetku pri MsÚ Trebišov. Je potrebné vyplniť tlačivo, ktoré nájdete aj s príslušným vysvetlením na nasledujúcom odkaze: Povolenie na výrub dreviny

Poruchy na verejnom osvetlení vybavujú Technické služby mesta Trebišov. Váš podnet im bol odoslaný.

Rušenie verejného poriadku a znečisťovanie okolia hláste na číslo Mestskej polície - 159.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

19.08.2013 20:39 - P.Gočik

Kto kontroluje firmu Eurovia s opravami výtlkov, pretože oprava ulice Slovenská trvá už druhý týždeň, ale od štvrtku,kedy zaplátali štvrtinu ulice, ďalej sa nič nedeje. Vyfrézované a pripravené na zaliatie sú jamy od križovatky Komenského-Záborského až po Slovenskú do 3/4. Myslím si , že v zmluve by mali byť aj sankčné poplatky za oneskorené práce

Odpoveď

Opravu výtlkov denne kontroluje terénny pracovník oddelenia výstavby Ing. Bogda a stavebný dozor mesta Ing. Tocik. Občania by mali strpieť pár dní vyfrézované výtlky pripravené na asfaltovanie, lebo dodávky asfaltu nie sú možné každý deň.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

15.08.2013 19:45 - Ľ.Šuto

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či mesto plánuje opravu hokejbalového ihriska.Ďakujem

Odpoveď

V tomto roku mesto nemá v rozpočte opravu hokejbalového ihriska.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

21.08.2013 09:22 - Ing.Vnek Stanislav

Dobrý deň!
Neuvažuje mesto o osadení informačných tabúľ na(alebo pri) umeleckých dielach umiestnených v kruhových objazdoch (názov diela, autor....)?Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Z hľadiska bezpečnosti mesto s osadením tabúľ neuvažuje.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

15.08.2013 15:04 - bahúl ivan

Koľko treba petičných podpisov od občanov,ktorí musia znášať hluk a oplzlé reči podnapitých v podniku Deja-vu pri Princikovom rybárstve za jeho upravenie otváracej doby ,alebo poprípade zrušenie? V noci po 22.00 sa chcú pracujúci ľudia aj deti vyspať. a deti nie sú povinné počúvať vulgárnosti a rehot opitých hostí!!!Vdaka za odpoved.

Odpoveď

Prevádzka, ktorú opisujete sa nachádza na ulici M. R. Štefánika a jej prevádzkovateľom je Lukáš Lopatník - DÉJÁ VU. Podľa VZN 125/2013 o určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb je táto prevádzka zahrnutá do kategórie A, čo znamená neobmedzená prevádzková doba. Pre každého občana a teda aj podnikateľa je však zároveň záväzné VZN č. 130/2013 o verejnom poriadku a čistote, podľa ktorého sa na území mesta Trebišov zakazuje rušiť nočný pokoj rušivým, obťažujúcim, nežiaducim alebo neprimeraným hlasným zvukom technických zariadení alebo hlasovým zvukom osôb. K tomu, aby sa vykonali opatrenia za porušovanie nočného pokoja, nie je dôležitý počet podpisov, ale skutková podstata. Váš podnet necháme prešetriť a v prípade naplnenia skutkovej podstaty bude voči prevádzkovateľovi zahájené priestupkové konanie vo veci nezabezpečenia potrebných opatrení na dodržiavanie ustanovení VZN 130/2013 v priestoroch jeho prevádzkarne.

Ing. Michal Lovas
Oddelenie výstavby a majetku

Podnet od občana:

Rada by som reagovala na dotaz p. Ivana...ohľadom kaviarne Deja-vu. Bývam oproti kaviarni a ako matka školopovinnej dcéry som rada, že si my rodičia aj naše deti máme kde v kľude posedieť, naše deti sa majú kde zahrať. Doteraz som nepostrehla aby bol po 22tej hodine rušený nočný kľud. Je to slušný podnik, nepotulujú sa tu žiadny opilci ako spomína p.Ivan nižšie a takisto nepočúvame žiadne oplzlosti. Bohužiaľ ľudská závisť nepozná hranice. A pokiaľ viem, tí čo sa sťažujú sami navštevujú tento podnik. Nesúhlasím - a určite nie som sama, aby boli voči kaviarni Deja-vu vykonané nejaké postihy. Mesto Trebišov má konečne jeden slušný, pekný, čistý podnik pre rodičov, deti...tak nám ho snáď nezrušíte!!!

Andrea Poláková

16.08.2013 23:16 - Rastislav Štefuš

Dobrý deň,chcem sa opýtať,do kedy bude ten obrovský výtlk - diera na ceste ul. Berehovská 2173 ? Autá kľučkujú z oboch strán a do teraz si to asi nik nevšimol,že to treba opraviť.

Odpoveď

Výtlky na Berehovskej ulici sa budú opravovať v týždni od 19.8.2013.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

16.08.2013 16:50 - Gabriela Bendzalova

Dobry den,kedy sa bude opravovat cesta iduca poza bytovku 1515 a v okoli parkoviska pri kotolni? Su tam neskutocne diery...a kedy sa uz vlastne daju dokopy vytlky v celom meste? Dakujem

Odpoveď

Škultétyho ulica za predajňou Nábytok a za bytovkou 1515 sa bude opravovať v týždni od 19.8.2013. Oprava výtlkov v meste potrvá ešte asi 2 týždne.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

15.08.2013 08:41 - Jana M

Dobry den,v projekte Terminal je zahrnuta aj rekonstrukcia zelezničnej stanice? a nova budova autobusovej stanice?
a kedy sa zacne rekonstrukcia chodnikov dakujem za odpoved

Odpoveď

Nový Terminál integrovanej osobnej prepravy bude slúžiť tak pre vybavovanie cestujúcich železničnej ako aj autobusovej prepravy. Podľa štúdie je to prístavba novej budovy k pôvodnej železničnej stanici.
Rekonštrukcia chodníkov sa už začala.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

10.08.2013 01:02 - Lucia Vargaestokova

Dobry den...chcem sa opytat ohladom detskych ihrisk.Na sidlisku Sever(Ternavska) ste zrusili zopar pieskovisk a postavili ste detske ihrisko na Hodvabnej kde ziju väcsinou starsi ludia a cely den tam svieti slniecko ...ale tym ze ste nam vzali pieskoviska urobite nam nove alebo tu budeme mat aj my detske ihrisko?ak nie tak preco ste nam vzali pieskoviska ktore boli vyuzivane !!! Dakujem

Odpoveď

Na nádvorí bytových domov na Ternavskej ulici bolo pôvodne 8 pieskovísk, z toho len jedno, maximálne dve boli v minulosti ako tak udržiavané a využívané. Mesto ponechalo v tejto lokalite 3 pieskoviská, ktoré boli zrekonštruované a bol vymenený piesok. Ďalšie pieskovisko bolo obnovené pri neďalekom novom detskom ihrisku na Hodvábnej ulici. Celé nádvorie bytových domov na Ternavskej ulici bude v budúcom roku komplexne zrekonštruované. V prípade schválenia projektu - Trebišovské vody pre ľudí bude v tomto priestore vybudovaná vodná záhrada, vysadená nová zeleň, osadené exteriérové fitnes prvky a pod.

Všetky štyri novo vybudované detské ihriská sú deťmi využívané v maximálnej miere a to vrátane ihriska na Hodvábnej ulici - Nové detské ihriská na mestských sídliskách

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

09.08.2013 14:25 - Ing. Andrej Hnát

Dobrý deň,
chcem sa spýtať:

1. či mesto Trebišov môže nejakým spôsobom ovplyvniť obnovu železničnej stanice, ktorá je jednou z hlavných vstupných brán do mesta, široko-ďaleko je to snáď jediná neobnovená železničná stanica v sídlach mestského typu;
2.rovnaká otázka sa týka aj budovy autobusovej stanice vedľa už upraveného areálu nástupíšť.

Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

1. Rekonštrukcia staničnej budovy je vo fáze stavebného povoľovania. Budova je majetkom Železníc Slovenskej republiky.
2. Budova autobusovej stanice je v majetku Mesta Trebišov. Mesto neplánuje rekonštruovať budovu autobusovej stanice, nakoľko je plánovaná výstavba Terminálu integrovanej osobnej prepravy (IOP). Mesto zadalo spracovanie urbanisticko - architektonickej štúdie Terminálu IOP v auguste 2012. Zámer výstavby Terminálu bol schválený vládou SR a ešte v októbri 2012 bol Železniciam SR vydaný záväzný pokyn pre investorskú prípravu stavby. Štúdia zahŕňa okrem riešenia spoločného vybavovania cestujúcich vo vlakovej a autobusovej doprave aj riešenie prepojenia hlavnej časti mesta s mestskou časťou za železničnou traťou a to vybudovaním nového podchodu. Pôvodná budova autobusovej stanice, ktorá je v nevyhovujúcom stavebnom a statickom stave bude zbúraná a na jej mieste je plánované nové staničné námestie.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

11.08.2013 17:58 - Jozef

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať kde dostanem známku pre psa keď mam zaplatené poplatky ale známku som nedostal. Vo vyhláške píšete že za úhradu 3 Eur dostane majiteľ náhradnú známku . Ale prečo som ju nedostal pri prihlasovaní. Bolo mi povedané že známky nevydávajú.

Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Evidenčná známka psa sa vydáva zdarma pri prvom prihlásení psa do evidencie a zaplatení dane za psa v zmysle VZN č. 117/2012. Náhradná evidenčná známka psa sa vydáva za odplatu 3 eur.

Ing. František Feďák
Oddelenie finančné

09.08.2013 07:07 - Ján Staš

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať, čo je pravda na tom, že mesto chce zriadiť parkovisko medzi bytovkami na sídlisku SNP 802 (oproti nemocnici)

Odpoveď

Mesto v rámci rekonštrukcie križovatky pri Gymnáziu na Komenského ulici musí riešiť aj parkovisko za zdravotníckym zariadením. Keďže tam ubudne zopár parkovacích miest (cca 4) , mesto vybuduje parkoviská na priľahlom sídlisku na ulici SNP výlučne pre obyvateľov tohto sídliska.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

08.08.2013 12:41 - Judita Pafková

Dobrý deň,chcela by som sa opýtat,že v centre mesta,kde sú naokolo samé bytovky, do kolkej hodiny večer je,dovolené prevádzkovat reštauračné podniky???Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Otváracie hodiny prevádzok obchodu a služieb rieši VZN č. 125 o určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV