Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

01.02.2013 08:18 - i.demeterova

dobry den,preco na sidl sever pri potravinach Ilas su namiesto 5 uz len 3kontajnery?,kapacitne nestacia...

31.01.2013 19:25 - Ľudmila Šebeoková

Dobrý večer, sice nemám žiadnu otázku a hoci žijem v Prahe viac ako 10rokov, tak ma neustále prekvapuje čo sa deje v mojom rodnom Trebišove..drevo pred úradom, vyrúbané stromy v parku, diery v chodníkoch a na cestách, neuveriteľné faktury za telefony, koncerty..., atd, atd...nehambíte sa vobec? Ľudia Vás dostali tam kde ste a Vy sa im takto odvdačíte? Dúfam, že každý z Vás má čisté svedomie.. Keď to takto pojde ďalej, tak myslím že všetci mladí ľudia z Trebišova radšej odídu, než aby .... škoda slov. Pekný večer. Nakoniec jedno vychodňarske príslovie: božičko nenahľivi ale spravodľivi...

31.01.2013 19:18 - Peter Fekete

Dobrý deň na ulici Jarkovej pri dome č.858/2 chýba poklop kanála.

Odpoveď

Dobrý deň

Ďakujeme za upozornenie.
Už to išli kolegovia riešiť.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

31.01.2013 19:10 - K. Feketova

Dobry den, mohli by ste upravit-prestavit casovy spinac na zasvietenie poulicneho osvetlenia na ulici Kutnohorskej? Okolo 18*00 hodiny este stale nesvietia svetla, kym na prilahlych uliciach uz ano. Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň
Dnes sa tomu budú venovať naši technici.
Ďakujeme za upozornenie.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

31.01.2013 14:19 - Michal Urban

Dobrý deň, v poslednej dobe som kvôli horšiemu počasiu a veľkej vzdialenosti z horného konca na dolný začal častejšie využívať mestskú MHD. Keď som však začal študovať cestovný poriadok, bol som zhrozený nad jeho neprehľadnosťou.

Nedal by sa cestovný poriadok napísať prehľadnejšie, napr. po vzore krajských miest ako Košice? Nedali by sa niektoré zastávky premenovať, aby boli pomenované podľa oporných bodov? (hlavne zastávky pomenované podľa čísla domu)

Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Cestovný poriadok liniek MHD v Trebišove je spracovaný a zverejnený v tvare, ktorý zodpovedá CP prímestských liniek.

Vo veľkých mestách sú však CP MHD spracovávané na jednotlivé linky, pričom základným predpokladom je to, že všetky spoje danej linky chodia iba po jednej trase a v určitých časových intervaloch, napr. 15 min. Preto je možné na autobusových zastávkach MHD v týchto mestách zverejňovať tzv. výpisy, kde je uvedená trasa a odchody jednotlivých spojov.

Ak sa pozrieme na CP MHD v Trebišove, tak zistíme, že spoje sú vedené rôznymi smermi podľa toho, kde bola požiadavka prepravy, napr. zachádzka ku škole, na konkrétnu ulicu, k nemocnici, k LIDLU, k určitej firme atď. Pri takomto CP sa výpisy robiť nedajú. Hovoríme tomu, že CP MHD v Trebišove je účelový, spoje sú vedené v časoch a smeroch, ktoré boli vyvolané určitou požiadavkou.

S pozdravom

Ing. Polačko Ján
vedúci dopravného závodu Trebišov

30.01.2013 13:14 - Jana Kolesarova

Chcem sa spýtať na kontakt Jednoty dôchodcov Slovenska v Trebišove.Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,
Kontakt na predsedníčku, p. Haburovú je 0903902066.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

30.01.2013 12:31 - Dávid Bula

Dobrý deň,chcel by som sa opýtať že na ulici Čsr. Armády je rodinna lekáreň a za ňou stojí opustená bytovka.Tak chcel by som vedieť prečo tam mesto nenasťahuje rodiny ktoré nemajú kde bývať alebo prečo ju mesto nepredá nejakému súkromnikovy.

Odpoveď

Dobrý deň,

Táto budova je v súkromnom vlastníctve a nepatrí mestu Trebišov.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

28.01.2013 14:38 - Dana Brezova

Dobrý deň. Pred rokom som kúpila byt v centre mesta. Postupne som ho prerábala a samozrejme že na vchodových dverách bol oznam o prebiehajúcej rekonštrukcii. Evidentne to však prekážalo páru susedom a od tej doby neustále čelím rôznym neoprávneným verbálnym útokom, ohováraniu, robeniu na prieky, dalo by sa povedať k určitému obmedzivaniu a dokonca spisovaniu petícií voči mojej osobe. Máme doma niekoľkotýždňové dieťa a celý tento problém je dost stresujúci pre celú moju rodinu. Chcem vedieť, kde presne sa mám obrátiť ešte pred tým, ako to budem riešiť súdnou cestou. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

z Vášho príspevku nie je zrejmé čo presne Vaši susedia napádajú, skúste preto kontaktovať správcu bytového domu aby Vám pomohol spor riešiť, alebo podaním na políciu, ktorá vec postúpi na správne konanie.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

28.01.2013 10:12 - Jozef Štefanko

Dobrý deň

Na ulici MRŠ v zelenom pase pred kostolom sú označené stromy červeným krížom aj tie sú určené na výrub ak áno tak prečo?

Odpoveď

Vami uvedené stromy nie sú určené na výrub. Označenie týchto stromov je aktivita nezistenej osoby.

Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

28.01.2013 02:09 - stanley

skatepark? neviem ci vam odoslalo spravu dakujem :)

28.01.2013 02:08 - stanley

S.K.A.T.E.P.A.R.K? JE ROK 2013:)

28.01.2013 02:05 - stanley

kedy bude v trebišove už skatepark??? už je rok 2013:)))!!! caka nato pol trebišova ne jeden skater sa vykakal na tento koniček koli takym podmienkam a je ich tu stale vela je tu kopu novych mladych ale aj starych skaterov ktory stale jazdia pribudaju aj aggresive skateri takze jazdci na korčuliach je nas tu asi 7 skaterov pol mesta amaterov aj profikov takze skatepark by bol maximalne plny!!! keby sa vyberal nejaky ten poplatok mestu by sa to mozno uplne aj vratilo:)takze nemoze byt vyhovorka ze nesu nato financie kazde mestoto ma už a ani ze nas je malo je nas tu po milu jarmilu:)ktory by vyuzili S.K.A.T.E.P.A.R.K

Odpoveď

Dobrý deň,
Skatepark bude realizovaný v tomto roku. Zároveň Vás žiadame o dodržiavanie podmienok, anonymné príspevky nebudú zverejnené.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

27.01.2013 23:44 - Roman Hanc

Chcel by som sa opýtať,čo je s pouličným svetlom na Kutnohorskej ulici a ul.ČSA,niekoľko dní resp.nocí nám to tu nesvieti...či bude svietiť asi kedy,a čo sa deje...ja sa tmy dosť bojím tak sa pýtam...vopred ďakujem za odpoveď.

Zdraví Roman Hanc

Odpoveď

Dobrý deň

V tejto lokalite je porucha,ktorá sa prejaví po niekoľkých hodinách prevádzky.

Naši kolegovia sa tomu venujú už niekoľko dní vrátane dnešného dňa.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

27.01.2013 22:32 - Andrej Balog

spitam sa na puciho že dostal tricaťtisic euro svojemu asistentovi na kancelaryu de je kancelarya ?na internete je zmluva.

Odpoveď

Dobrý deň,
Informácie nájdete na tomto linku: http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=poslanci/kancelarie&PoslanecID=879&CisObdobia=6

Radovan Jílek
Kancelária primátora

27.01.2013 20:39 - Jozef Novak

Predpokladam,ze mi odpisete ihned rano, tak Vam prajem na mestskom urade dobre ranko. Kde na stranke mesta najdem organizacny poriadok mestskeho uradu? Nepodarilo sa mi zatial. Dakujem

27.01.2013 19:07 - Andrej Balog

chcem od poslanca puciho.kedy uroby daco pre trebišovčanov.kolko doniesol firmy do trebišova.začo bere peňazy keď nyč neroby

Odpoveď

Prosím kontaktujte kanceláriu pána poslanca, mesto nedisponuje týmito informáciami.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

27.01.2013 15:47 - Jaroslava Borovicova

Dobry den.Chcela by som sa informovat kedy sa bude otvarat obchodne centrum oproti adriany a ci neviete kddde sa mozu pisat ziadosti o pracu DAKUJEM

Odpoveď

Dobrý deň,
Uvedená prevádzka patrí súkromnému subjektu, mesto touto informáciou nedisponuje.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

27.01.2013 11:12 - Veronika Sotáková

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, ako sa mesto chystá riešiť problém s recykláciou odpadu a to hlavne na sídliskách v našom meste. Na sídlisku Sever sú len dve kontajnery na triedeny odpad, ktoré sú mi známe. Myslím si, že ich kapacita nie je dostatočná pre všetkých obyvateľov sídliska. Preto by ma zaujímalo, či by sa tento problém nedokázal riešiť nejako komplexsnejšie i vzhľadom na naše životné prostredie.
Za odpoveď Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň

Plánujeme riešiť zber separovaného odpadu paralelne so zmenou triedenia a spracovania odpadu na našom separačnom stredisku.

V závislosti od financií by sme to chceli uskutočniť do konca roku 2013.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

25.01.2013 18:48 - Martin Občan

Prečo nevieme oživiť mestské kino prostredníctvom audiovizuálneho fondu ako iné mestá? Niet schopného človeka na zastupiteľstve?

25.01.2013 16:23 - marian manasil

ked ze som volil p. kolesara za primatora chcem mu polozit otazky...nie je smiesne takto propagovat nase mesto ako vysypat vlecku dreva do centra mesta??? preco nezverejnite osobu ktora povolila vyrub 88 stromov ...???aj z obvodneho uradu... ked ze poznam p. kolesara a jeho rodinu ako cestnych ludi preco take jednanie??? nielen z obvodnym uradom ale aj z niektor.obcanmi mesta ktory maju iny nazor na chod mesta?? som dost sklamany aj z cenzury na web stranke...NIET POLITIKY BEZ KRITIKY.... A POVEDZTE KDE JE PRAVDA...???PEKNY DEN PRAJEM VSETKYM TREBISOVCANOM...

Odpoveď

Dobrý deň pán Manasil,
Postup, ktorý mesto zvolilo považujeme za správny. Čo sa týka webstránky, trváme na dodržiavaní pravidiel tam uvedených.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

25.01.2013 15:22 - Jozef Novak

Neodpovedali ste mi na otazku, lebo skolske zariadenia nie su mestske rozpoctove organizacie, takze spominane uverove podmienky sa na ne nevztahuju. Je pravda,ze skolske zariadenia dostali prikazom si zriadit ucty v Prima banke a ake z toho budu mat vyhody?

Odpoveď

Školy a školské zariadenia sú mestské rozpočtové organizácie.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

25.01.2013 10:42 - Jozef Novak

Chcel by som sa opytat kompetentnych na mestskom urade, ze ci skolske zariadenia v meste Trebisov dostali prikaz zriadit nove ucty v Prima banke a ake to bude mat vyhody pre ne?

Odpoveď

Povinnosť mestských príspevkových a rozpočtových organizácií vykonávať peňažné operácie prostredníctvom bežných účtov v Dexia banke - terajšia Prima banka - vyplýva z úverových zmlúv uzatvorených v rokoch 2006-2010.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

25.01.2013 08:56 - i.demeterova

chcem sa spytat,preco ste minimalizovali kontajnery na severe pri potravinach ilas,vlavo,najprv zmizli klietky,ktore ich akotak udrziavali v poriadku,nebol az taky bordel a kontajnery neputovali hore dole,ale to ste akoze uz vysvetlili,odpadu je vela na celu ulicu,platime vyvoz,pritom 3 ks nestacia,ked by boli poskodene snad bolo ziaduce ich hned nahradit.

k odpovedi p.Princika k parkoviskam severe uz len tolko,ze ste sa nejakym sposobom mohli spytat ludi na severe ci im tato buduca lokalita vyhovuje,snad aj obcanov ulHurbanovej,ked ich to bude hlukom obtazovat/hned za ich plotmi a smradom vyfukov,nik od vas nechce vystavbu vysokonakladovych parkovacich domov,snad bolo vyhodnejsie rokovat s majitelmi pozemkov o vykupe na tento ucel,ako len zaberat zelene plochy,ktore aj ked budu z tvarnic ako uvadzate uz nikdy v zivote z nich nebudu zelene plochy a to yv dobre viete...

24.01.2013 21:38 - Ing. Dušan Grajcár

Myslíte si p. primátor, že spôsob akým ste riešili otázku výrubu stromov v parku / vyložením vlečky pred Obvodným úradom životného prostredia / bol správny ? Nedalo sa to riešiť iným spôsobom ? Ďakujem za odpoveď, dúfam, že bude uverejnená.

Odpoveď

Predložením vzorky drevnej hmoty bol preukázaný stav stromov pred výrubom, pričom rozhodujúci je stav kmeňov a nie pňov, ktoré po výrube ostali v parku. Primátor rieši problémy spôsobom, ktorý považuje za správny. Z toho, že Vami uvádzaný spôsob bol použitý, vyplýva, že ho primátor považuje za správny.

Kancelária primátora

24.01.2013 21:25 - Jozef Novak

Zaujimalo by ma, ze preco pan primator na zachranu svojej cti nezverejni podrobnejsie informacie o prehliadke pred vyrubom stromov v parku a to kontretne, ze ktory pracovnik obvodneho uradu zivotneho prostredia tam bol a kedy presne?

24.01.2013 21:05 - Pavol BAČIK

Máte pravdu pán Jílek,nie som Trebišovčan.
Po dlhšom čase som navštívil rodisko
svojich starých rodičov a som zhrozený,čo sa tu deje.Zhodou okolnosti som navštívil
vzdialených príbuzných,tak mi to nedalo,
vysloviť svoj názor touto cestou.Ale vidím
že Vy vlastne chcete počuť len to,čo chcete.Dali ste si radšej tú námahu,aby ste prešli matriku a zisťovali kto som a
či som zadal otázku,aby ste sa vyhli odpo-
vedi.To sú praktiky bývalého režimu.

24.01.2013 20:47 - Pavol BAČIK

Vážení dendrologovia,mali by ste ako
predstavitelia mesta aj Vy dodržiavať
zákony.Už dnes vie pomaly každý občan,že
bez súhlasu ŽP nie je možné vyrúbať stromy
ani na vlastnom pozemku.Tak neviem prečo
tá komédia s tým drevom,ktoré ste mohli doviesť bohvie odkiaľ.Pán primátor som z
Vás už druhýkrát sklamaný.Vedzte,že určite
nie som sám.

24.01.2013 12:22 - Marián Mazúr

Dobrý deň, odhliadnuc od dôvodov ,prečo to kto urobil, chcem sa opýtať, či bude ten, kto to drevo zložil v meste, či bude za to potrestaný napríklad Mestskou políciou?? predpokladám, že nik si svojvoľne nemôže čokoľvek kdekoľvek vysypať.

Odpoveď

Dobrý deň pán Mazúr,

V žiadnom prípade nejde o skládku, uvedené drevo mesto predložilo na dendrologickú analýzu Obvodnému úradu životného prostredia.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

24.01.2013 08:08 - Marek Princik

Dobry den,

Ja by som sa chcel spytat pana Jileka, z akeho dovodu hladal, alebo dal hladat v evidencii mesta pana menom Pavol Bacik, ktory na tomto webe polozil otazku resp. nazor. Svojim prispevkom neporusil ziadne pravidla tejto webovej lokality. Pan Jilek toto su STB-acke praktiky co to tu robite!!!

23.01.2013 11:12 - Jozef Novak

Cela situacia okolo vyrubu v parku sa mi zda nepriatelna, tak by som sa chcel opytat dalsiu otazku. Za aku cenu sa predavalo drevo z vyrubanych stromov z parku do osady?

Odpoveď

Všetka drevná hmota zo suchých stromov bola odvezená na Stredisko osobnej hygieny a práčovne na Medickej ulici, kde sa predáva ako palivové drevo za 20 €/priestorový meter.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV