Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

08.11.2012 00:02 - Jozef Mokáň

Dobrý deň,
počas uplynulých dní som si na cintoríne v Trebišove všimol, že na rozdiel od iných miest a obcí(!) sme jediné mesto, ktoré nezverejňuje zoznam neplatičov za prenájom hrobového miesta, príp. neoznačuje hroby neplatičov. Pritom v Trebišove je málo miest na cintoríne, kovové oplotenie cintorína je celé hrdzavé, asfalt na chodníkoch je popraskaný, neexistuje kamerový systém, v lete Technické služby kosia len keď musia, v zime sa na cintoríne sneh odhŕňa len občas...Funkčné obdobie nového vedenia mesta je v druhej polovici a neplatiči sa ďalej smejú..dokedy?

http://vas.cas.sk/clanok/6970/boj-proti-neplaticom-nezaplatene-hroby-oznacili-nalepkami.html

Odpoveď

Dobrý deň

Ďakujeme za podnety.

Technické služby spravujú cintorín v Milhostove,cintorín v mestskej časti Paričov a cintorín na ulici Komenského. Celkový počet hrobových miest je 6000. K 30.septembru 2012 bolo vyzvaných 114 pozostalých aby uhradili svoje záväzky týkajúce sa hrobových miest. Z počtu 114 neuhradili v tejto chvíli 68 pozostalí svoje záväzky. Patria sem aj neznámi pozostalí a príbuzní,ktorých trvalé bydlisko nie je známe alebo príbuzní,ktorí nejavia záujem o vyrovnanie svojich záväzkov. Technické služby ešte nechávajú časový priestor na vyrovnanie aby sa rýchlym konaním nespôsobila strata pozostalým,ktorí z rôznych dôvodov nevedia o potrebe zaplatenia za hrobové miesto. Do 60 existujúcich hrobov bude postupne zrušených.Všetky po osobnom rozhovore s pozostalými,ktorí súhlasili so zrušením hrobu. Pomer medzi uhradenými a neuhradenými poplatkami nie je tak alarmujúci aby si vyžadoval vážne kroky. Ak máte na mysli nízky počet hrobových miest na cintoríne pri Komenského ulici po rozšírení cintorína v lete 2012 je k dispozícii do 2000 miest vrátane urnovej steny,miest pre hrobky a miest v zatrávnenom priestore.

Na plote o ktorom píšete budeme obnovovať náter v roku 2014 pretože v roku 2013 je plánované dokončenie rozšírenej časti cintorína. Oprava chodníkov a inštalácia kamerového systému nie sú v pláne prác na rok 2013. Nie sú to položky nevyhnutné pre chod cintorína. Pracovníci Technických služieb v sezóne kosia priestory všetkých troch cintorínov podľa potreby tak isto v zimnej sezóne odpratávajú sneh podľa aktuálnej situácie a potreby.

Srdečne zdraví
Michal Pačuta
TS Trebisov

06.11.2012 17:03 - Miriam M

Dobrý deň,dovoľte mi poďakovať sa za realizáciu prechodu pre chodcov pred nemocnicou,na ktorý som v minulosti upozornila,že na danom mieste veľmi chýba a dnes je už tam.Ďakujem.

05.11.2012 18:51 - Milan Vasil

Na Vasej novej web stranke nemozem najst UMRTIA OBCANOV . Doteraz nam to velmi dobre sluzilo, no Na novej stranke to nevieme najst Prosim o upovedomeni web mastera aby to napravil, Dakujeme spozdravom Milan Vasil

Odpoveď

Ďakujeme za podnet

Kancelária primátora

05.11.2012 11:36 - Tomasz Itrowski

I think about to make driving licence in Slovakia. Can you tell me - this is difficult for citizen from another country UE

03.11.2012 22:12 - jacko

dobrí ste vy srandisti,robite si s daňoplatičov PIču,jedna jedina priama otázka cez cenzúru ešte neprešla a ani neprejde

02.11.2012 08:27 - Bubmer Alojz

Stranka je super ale este mi tu chyba napr.stranka pre verejnost ktory by mohli zadarmo poblahozelat svojim blizkym k narodeninam,svadbe,atd.
Samozrejme aj s pridanim foto.
Obcan Trebisova zijuci v zahranici.

Odpoveď

Ďakujeme za podnet, budeme sa ním zaoberať.

Kancelária primátora

01.11.2012 20:24 - stanislava slivková

kde najdem tuto na novovyzerajucej stranke veci tykajuce sa sportu a kultury? hlavne by ma zaujimalo zajtrajsie korculovanie,ktore som si uz skor vsimla,ale teraz to tu nejak neviem najst a uz neviem kedy presne to bolo ci na 9.45 abo 10.45...surne!dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Stránka je v testovacej prevádzke, preto ešte nie sú doplnené všetky informácie. Informácie zo športu sú alternatívne zverejňované aj na Facebooku: Trebišov-oficiálna stránka mesta. Ďakujeme za pochopenie.

Kancelária primátora

01.11.2012 12:09 - Karol Baranyi

Chcem sa opýtať,je informácia o zložení členov DR Bytového podniku pravdivá?Je podnikateľský subiekt Bytový podnik Trebišov s.r.o.funkčný?nakoľko po odpredaji TH podnikateľský zámer v niektorých bodoch je irelevantný!Kto zastupuje svoju kontrolnu činnosť za MU ak druhý konateľ neexistuje?a dozorná rada je nefunkčná.Kedy bola Valným zhromaždením zrušená organizačná štruktura Bytového podniku?a samozrejme potom dochádza k uvoľnovaniu pracovníkov/aj takých,ktorí tam pracovali 10-26 rokov a niektorí ani jeden rok ?to mesto ako 100% vlastník s.r.o.nemá do toho nič čo povedať? dakujem Karol Baranyi.

01.11.2012 11:59 - Maroš Mazúr

Dobrý deň, vynovená stránka je prehľadnejšia, no nenašiel som rubriku Úmrtia... moja mama (79) sa o toto pravidelne zaujíma, a keď jej zrušili televízny infokanál mesta, tak som jej pravidelne čítal informácie z vašej stránky. Zle som hľadal, alebo ste tieto informácie vynechali?? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet, budeme sa ním zaoberať nakoľko nová stránka je ešte v testovacej prevádzke a bude sa dopĺňať.

Kancelária primátora

01.11.2012 10:22 - Ing. Dušan Grajcár

Vážený p. primátor. Prečo je v 12. zasadnutí MsZ Trebišov zvukový záznam zo zasadnutia MsZ z 26.9.2012. Kontroluje niekto túto stránku, alebo je to živelné ? Dôfam, že som nikoho neurazil ani neporušil pravidlá tejto stránky a že otázka bude uverejnená. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet, závada už bola odstránená. Vzhľadom na to, že webstránka je nová počítame s možnými drobnými závadami, ktoré sa odstraňujú počas prevádzky. Taktiež sa bude ešte dopracovávať grafika , fotogalérie atd.

Kancelária primátora

© 2024 MESTO TREBIŠOV