Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

15.11.2012 20:31 - Mária Kerestyová

Dobrý večer,
chcem sa poinformovať či na novej stránke nebude uvedený cestovný poriadok MHD ako to bolo predtým.
Zároveň Vás chcem požiadať o prehodnotenie mestskej dopravy číslo 1 odchádzajúcej zo stanice o 17,35hod na Paričov. Od 9.12.2012 dochádza k zmene grafikonu železníc a odchod vlaku z Košíc je plánovaný na 16,45hod.tým pádom na mestskú dopravu nebudeme stíhať vzhľadom na to, že ju veľmi nestíhame ani teraz.
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,
Cestovný poriadok bude zverejnený po dopracovaní stránky.
Ďakujeme za podnet.

Kancelária primátora

14.11.2012 10:07 - i.demeterova

dobry den,chcem sa informovat ,ako sa plni prislub o vymene vyschnutych stromcekov/Kaufland vysadba/,na sidl.sever sa nic nedeje... a dalej kto je zodpovedny za odchyt tulavych zvierat/maciek/premnozene na sidl.sever,a kedy konkretne sa bude vykonavat deratizacia na sidls.sever,premnozene potkany bezne vidavat okolo bytoviek dakujem

Odpoveď

Výmena vyschnutých stromčekov náhradnej výsadby za Kaufland bude zrealizovaná v jarných mesiacoch roku 2013, nakoľko finančné prostriedky za reklamáciu náhradnej výsadby boli poukázané na účet až začiatkom novembra 2012.

Odchyt túlavých psov a mačiek zabezpečuje pre mesto Trebišov firma HUNTER - Igor Tomko. Občania sa môžu s požiadavkou odchytu túlavých zvierat obrátiť priamo na menovanú firmu - tel. č.: 0905 644 562, alebo kontaktovať Mestskú políciu na čísle 159.

Deratizáciu na sídliskách pri bytových domoch zabezpečujú správcovia bytového majetku.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

14.11.2012 09:25 - Erika Buhalová

Dobrý deň!Som z Trebišova ,bývam na Košickej ulici a obraciam sa týmto na Vás s otázkou ,ktorá sa týka nášho nového suseda.Problém spočíva v tom,že svoje motorové vozidlo parkuje na ulici takým spôsobom,že nám tým bráni vo vjazde a výjazde z našej garáže.Aj napriek slušnému dohováraniu a aj privolanej hliadke Polície,ktorú sme zavolali aby nám túto situaciu pomohla riešiť sme u spomínaného,bezohľadného suseda nenašli pochopenie.Aj nadalej parkuje svoje auto tak,že sa zo svojej garáže ale aj do nej dostávame so svojím autom len s velkými problémami.Sused má tiež vlastnú garaž aj miesto pred ňou kde by mohol so svojím autom parkovať,no nerobí tak a ignoruje akékoľvek upozornenia z našej strany.Chcela by som vedieť či sa nejedná o určité obmedzovanie alebo prekážku,ktorá je z jeho strany evidentne zámerná.Napíšte mi prosím na koho by som sa mala s týmto problémom obrátit,prípadne ako to inak riešiť.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Susedské spory sa riešia občiansko-právnym konaním, je potrebné podať oznámenie o priestupku na OO PZ, ktoré ho postúpi na ďalšie vybavenie.

Kancelária primátora

13.11.2012 10:21 - Martin Sabo

Dobrý deň,rád by som sa opýtal aké má mesto plány s mestskou plavárňou.Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto nemá vysoké finančné prostriedky na opravu havarijného stavu budovy a zariadenia (stanovisko hygieny a statika sú na stránke mesta) preto plaváreň uzavrelo. Mesto bude naďalej hľadať súkromného investora, ktorý by do areálu investoval finančné prostriedky a prevádzkoval ho ako areál vodných športov.

Kancelária primátora

12.11.2012 19:21 - Mária Princíková

Dobrý večer, nakoľko sa zdržiavam často v zahraničí a páči sa mi vynovená stránka, chýba mi stránka Úmrtia - je to pre mňa dosť dôležité, pretože doma nie som aj celé mesiace. ALe ako som si všimla , už tu boli viacerí, ktorí sa toho dožadovali. Ďakujem a prajem všetko dobré

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet, úmrtia budú v blízkej dobe na stránke zverejňované.

Kancelária primátora

11.11.2012 20:51 - pešiak z Tv

Chodník na M.R.Štefánika /časť Paričan až križovatka za Pipkou/ je v katastrofálnom stave. Je nejaká nádej, že sa nájdu peniaze na jeho opravu ? Prosím, prejdite sa po ňom a posúďte Trebišovčania, či preháňam.

11.11.2012 20:48 - pešiak z Tv

Chodník na M.R.Štefánika /časť Paričan až križovatka za Pipkou/ je v katastrofálnom stave. Je nejaká nádej, že sa nájdu peniaze na jeho opravu ? Prosím, prejdite sa po ňom a posúďte Trebišovčania, či preháňam.

10.11.2012 12:00 - Marek Princik

Dobry den,
pred par dnami sa na strankach mesta zobrazila informacia o terminaly integrovanej osobnej dopracy (IOD). Chcel by som sa opytat ci osoba ktora to si bola vobec pozriet ako to na stanici vyzera? Ide mi o to, ze z navrhu je vidiet ze sa cast parkoviska medzi zeleznicnou a autobusovou stanicou zrusi. No dam vam jeden tip. Skuste sa ist pozriet na stanicu v piatok okolo 15:30 ked prichadza vlak z KE. Resp. v nedelu poobede ked odchadza vlak do KE. VSetky parkoviska na vasom navrhu su uplne plne a navyse aj to ktore ste podla navrhu zrusili a navyse ludia parkuju aj priamo na ceste, kedze je (dnes) este dost siroka. Ak zrealizujete Terminal IOD podla vasho navrhu tak dojde v urcitych casoch na stanici k dopravnemu kolapsu. Prosim Vas, skuste sa poucit z chyb, ktore sa stali pri stavani bytovych domov v TV a myslite dostatocne na parkoviska a chodniky!!!
Dakujem
Marek Princik

09.11.2012 10:43 - rado

Ako je mozne ze na Ternavskej ulici (2,4,6,8) uz tyzden nesvieti poulicne osvetlenie? Vcera som si v tej tme na NEUPRAVENYCH VYTLKOCH skoro utrhol prednu napravu! Tak bud upravte vytlky alebo nech to svetlo funguje a nech to plateny zamestnanci pekne kontroluju!!!
A dalsia sranda vec je uplna ignoracia znacky "Prisny zakaz vjazdu" pri skole Sever zo strany vodicov - ci je rano a ci vecer vobec ich netankuje, ze tam stoji. Hlavne,ze sa rychlo dostanu k parkovaniu. Toto som v Presove veru nezazil a som rad, ze v TV som uz len dalsi tyzden.

08.11.2012 00:02 - Jozef Mokáň

Dobrý deň,
počas uplynulých dní som si na cintoríne v Trebišove všimol, že na rozdiel od iných miest a obcí(!) sme jediné mesto, ktoré nezverejňuje zoznam neplatičov za prenájom hrobového miesta, príp. neoznačuje hroby neplatičov. Pritom v Trebišove je málo miest na cintoríne, kovové oplotenie cintorína je celé hrdzavé, asfalt na chodníkoch je popraskaný, neexistuje kamerový systém, v lete Technické služby kosia len keď musia, v zime sa na cintoríne sneh odhŕňa len občas...Funkčné obdobie nového vedenia mesta je v druhej polovici a neplatiči sa ďalej smejú..dokedy?

http://vas.cas.sk/clanok/6970/boj-proti-neplaticom-nezaplatene-hroby-oznacili-nalepkami.html

Odpoveď

Dobrý deň

Ďakujeme za podnety.

Technické služby spravujú cintorín v Milhostove,cintorín v mestskej časti Paričov a cintorín na ulici Komenského. Celkový počet hrobových miest je 6000. K 30.septembru 2012 bolo vyzvaných 114 pozostalých aby uhradili svoje záväzky týkajúce sa hrobových miest. Z počtu 114 neuhradili v tejto chvíli 68 pozostalí svoje záväzky. Patria sem aj neznámi pozostalí a príbuzní,ktorých trvalé bydlisko nie je známe alebo príbuzní,ktorí nejavia záujem o vyrovnanie svojich záväzkov. Technické služby ešte nechávajú časový priestor na vyrovnanie aby sa rýchlym konaním nespôsobila strata pozostalým,ktorí z rôznych dôvodov nevedia o potrebe zaplatenia za hrobové miesto. Do 60 existujúcich hrobov bude postupne zrušených.Všetky po osobnom rozhovore s pozostalými,ktorí súhlasili so zrušením hrobu. Pomer medzi uhradenými a neuhradenými poplatkami nie je tak alarmujúci aby si vyžadoval vážne kroky. Ak máte na mysli nízky počet hrobových miest na cintoríne pri Komenského ulici po rozšírení cintorína v lete 2012 je k dispozícii do 2000 miest vrátane urnovej steny,miest pre hrobky a miest v zatrávnenom priestore.

Na plote o ktorom píšete budeme obnovovať náter v roku 2014 pretože v roku 2013 je plánované dokončenie rozšírenej časti cintorína. Oprava chodníkov a inštalácia kamerového systému nie sú v pláne prác na rok 2013. Nie sú to položky nevyhnutné pre chod cintorína. Pracovníci Technických služieb v sezóne kosia priestory všetkých troch cintorínov podľa potreby tak isto v zimnej sezóne odpratávajú sneh podľa aktuálnej situácie a potreby.

Srdečne zdraví
Michal Pačuta
TS Trebisov

06.11.2012 17:03 - Miriam M

Dobrý deň,dovoľte mi poďakovať sa za realizáciu prechodu pre chodcov pred nemocnicou,na ktorý som v minulosti upozornila,že na danom mieste veľmi chýba a dnes je už tam.Ďakujem.

05.11.2012 18:51 - Milan Vasil

Na Vasej novej web stranke nemozem najst UMRTIA OBCANOV . Doteraz nam to velmi dobre sluzilo, no Na novej stranke to nevieme najst Prosim o upovedomeni web mastera aby to napravil, Dakujeme spozdravom Milan Vasil

Odpoveď

Ďakujeme za podnet

Kancelária primátora

05.11.2012 11:36 - Tomasz Itrowski

I think about to make driving licence in Slovakia. Can you tell me - this is difficult for citizen from another country UE

03.11.2012 22:12 - jacko

dobrí ste vy srandisti,robite si s daňoplatičov PIču,jedna jedina priama otázka cez cenzúru ešte neprešla a ani neprejde

02.11.2012 08:27 - Bubmer Alojz

Stranka je super ale este mi tu chyba napr.stranka pre verejnost ktory by mohli zadarmo poblahozelat svojim blizkym k narodeninam,svadbe,atd.
Samozrejme aj s pridanim foto.
Obcan Trebisova zijuci v zahranici.

Odpoveď

Ďakujeme za podnet, budeme sa ním zaoberať.

Kancelária primátora

01.11.2012 20:24 - stanislava slivková

kde najdem tuto na novovyzerajucej stranke veci tykajuce sa sportu a kultury? hlavne by ma zaujimalo zajtrajsie korculovanie,ktore som si uz skor vsimla,ale teraz to tu nejak neviem najst a uz neviem kedy presne to bolo ci na 9.45 abo 10.45...surne!dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Stránka je v testovacej prevádzke, preto ešte nie sú doplnené všetky informácie. Informácie zo športu sú alternatívne zverejňované aj na Facebooku: Trebišov-oficiálna stránka mesta. Ďakujeme za pochopenie.

Kancelária primátora

01.11.2012 12:09 - Karol Baranyi

Chcem sa opýtať,je informácia o zložení členov DR Bytového podniku pravdivá?Je podnikateľský subiekt Bytový podnik Trebišov s.r.o.funkčný?nakoľko po odpredaji TH podnikateľský zámer v niektorých bodoch je irelevantný!Kto zastupuje svoju kontrolnu činnosť za MU ak druhý konateľ neexistuje?a dozorná rada je nefunkčná.Kedy bola Valným zhromaždením zrušená organizačná štruktura Bytového podniku?a samozrejme potom dochádza k uvoľnovaniu pracovníkov/aj takých,ktorí tam pracovali 10-26 rokov a niektorí ani jeden rok ?to mesto ako 100% vlastník s.r.o.nemá do toho nič čo povedať? dakujem Karol Baranyi.

01.11.2012 11:59 - Maroš Mazúr

Dobrý deň, vynovená stránka je prehľadnejšia, no nenašiel som rubriku Úmrtia... moja mama (79) sa o toto pravidelne zaujíma, a keď jej zrušili televízny infokanál mesta, tak som jej pravidelne čítal informácie z vašej stránky. Zle som hľadal, alebo ste tieto informácie vynechali?? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet, budeme sa ním zaoberať nakoľko nová stránka je ešte v testovacej prevádzke a bude sa dopĺňať.

Kancelária primátora

01.11.2012 10:22 - Ing. Dušan Grajcár

Vážený p. primátor. Prečo je v 12. zasadnutí MsZ Trebišov zvukový záznam zo zasadnutia MsZ z 26.9.2012. Kontroluje niekto túto stránku, alebo je to živelné ? Dôfam, že som nikoho neurazil ani neporušil pravidlá tejto stránky a že otázka bude uverejnená. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet, závada už bola odstránená. Vzhľadom na to, že webstránka je nová počítame s možnými drobnými závadami, ktoré sa odstraňujú počas prevádzky. Taktiež sa bude ešte dopracovávať grafika , fotogalérie atd.

Kancelária primátora

© 2024 MESTO TREBIŠOV