Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

04.12.2012 17:15 - Peter Gumán

Dobrý deň, kde môžem odovzdať starý prepálený jedlý olej? V Trebišove.
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň

Môžete priniesť olej do Technických služieb,Stavebná 2,Trebišov v pracovných dňoch od 07:30-14:30 .
Kontaktná osoba:p.Ľubomír Malý

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

03.12.2012 19:46 - Mariana Horovčáková

Dobrý večer,
chcela by som sa informovať ako je to s označením domov číslom súpisným aj popisným. Je na to nejaký predpis? Poprosím Vás o jeho poskytnutie.
Ďakujem.

03.12.2012 07:21 - marek matej

dobry den neda sa opravit prehlbina na sidlisku stred medzi blokom komenskeho 25 a komenskeho je tam chodnik do mesta medzi garazami a kotolnov uz vela rokov ked prsi stoji tam voda jazero aj teraz ludia chodia okolo po trave blato ak jwe asvalt drahy zatial by tostacilo zhutnizt pieskom okolo su dalsie jamy a rozbite chodniky deti zo skoly komenskeho smerujuci do mesta po chodniku idu po vode blate prsi vsade voda blato sidlisko stred aspon to zasypte hocicim uz vcera bolo neskoro podte sa pozriet teraz nerobte hlavnustefanika ale robte nieco pre ludi na sidliskach pieskoviska preliezky predeti chodniky uz dosluzili blatro dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet, posunieme ho na riešenie TS.

Kancelária primátora

02.12.2012 21:19 - Gabriela Godušová

Chcem sa opýtať,ako máme postupovať proti neprispôsobilým občanom - Rómov. Bývam na Berehovskej ulici a už trikrát sme investovali do ochrany košov nemalé prostriedky. Včera polámali koše so sekerou a dnes na obed otvorili násilím vráta a zničili zámok. Nebáli sa ani troch ľudí ktorí nezávisle na sebe v tom čase prechádzali pri košoch. Je pravda, že mestská polícia prišla, urobil sa popis a to je asi všetko, čo môžu urobiť. Viem, nemôžu stáť 24 hod. na Berehovskej ale treba urobiť iné opatrenia. Všetci cigáni s povozom - kočíkmi, igelitkami prechádzajú pri MsÚ a pri polícií. Prečo čas od času policajti nezastavia vyberačov košov a nevrátia ich naspäť do tábora veď to už z diaľky vidno, kto ide do mesta a kto ku košom. Alebo to máme zobrať do vlastných rúk, alebo natiahnuť elektrinu okolo košov? Dávam na vedomie mestským poslancom, aby prijali prísne opatrenia a neprispôsobilí občania mali zákaz vstupu do mesta. Áno, ide diskrimináciu, ale odpovedzte mi, kto je diskriminovaný v Trebišove. Keď urobím priestupok ja tak na mňa platí zákon, ale na Róma nie. Kedy budú platiť zákony na Slovensku pre každého rovnako? Verím. že príspevok zverejnite.

Odpoveď

Dobrý deň,

Samospráva musí postupovať podľa platnej legislatívy SR a dodržiavať zákony. MSP aj PZ SR sa riadia aktuálnymi právnymi normami, ktoré neumožňujú dostatočný postih neprispôsobivých občanov. Právomoci poslancov mestského zastupiteľstva sú oklieštené, takisto nemôžu byť v rozpore s právom a Ústavou SR. Pokiaľ nedôjde k zmene a doplneniu právnych noriem zákonodarnou mocou, samospráva nemá možnosť efektívne konať proti asociálnym občanom.

Kancelária primátora

02.12.2012 06:17 - Ján Sirovec

Dobrý deň,
Ja by som Vás chcel poprosiť o opravu osvetlenia pri vchode na ulici Komenského 2206/31 pri garážach (pri kotolni). Je tam stĺp verejného osvetlenia, ale nie je funkčný. Nakoľko tam máme zaparkované auta a sú tam aj garáže, bolo by vhodne opraviť to svetlo, aby sa predišlo možným krádežiam v tejto oblasti.
Vopred Vám ďakujem za nápravu

Odpoveď

Dobrý deň

Ďakujeme za upozornenie.
Kolegovia sa tomu budú venovať.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

29.11.2012 22:42 - lena majerska

Dobry vecer ako je to so ziadostami o socialne byty? Pracuju obcan so zenou a 1 malym dietatom nema nan narok? Len nepracujuci spoluobcania!!! Len neplaticom treba byty?? Kedy mesto pozrie,aj na tie ziadosti kde su pracujuci ludia a dat aj takym byt??a nie len vasim znamym a trebisovskym spoluobcanom!

29.11.2012 22:41 - lena majerska

Dobry vecer ako je to so ziadostami o socialne byty? Pracuju obcan so zenou a 1 malym dietatom nema nan narok? Len nepracujuci spoluobcania!!! Len neplaticom treba byty?? Kedy mesto pozrie,aj na tie ziadosti kde su pracujuci ludia a dat aj takym byt??a nie len vasim znamym a trebisovskym spoluobcanom!

Odpoveď

Dobrý deň,

Sociálne byty sú prideľované bytovou komisiou v súlade s VZN mesta Trebišov, zloženie ktorej je zverejnené na webovom sídle www.trebisov.sk, ich prideľovanie je transparentné.
O pridelení bytu nerozhoduje vedenie mesta, ale bytová komisia, ktorá podáva návrh.

Kancelária primátora

28.11.2012 19:56 - Dávid Koma

Dobrý deň!

Chcem reagovať na príspevok p. Eriky Buhalovej zo dňa 14.11.2012 pridaný o 09.25 hod., lebo predpokladám, že spomínaný tzv. „bezohľadný sused“ som ja. Je nutné v prvom rade veci dať na pravú mieru. So svojím motorovým vozidlom parkujem pred svojím rodinným domom na verejnej komunikácii, na opačnej strane, ako má dom pani suseda, tak ako väčšina ľudí na Košickej ulici. Predchádzajúci majiteľ rodinného domu nevlastnil auto, tým pádom pani suseda bola zvyknutá parkovať pred rodinným domom, ktorého som majiteľom v súčasnosti. Keď teraz ja parkujem pred svojím domom, na tom istom mieste ako ona v minulosti, je z toho problém. Tým, že parkujem pred vlastným domom, nebránim plynulej prevádzke motorových vozidiel, ani vjazdu a výjazdu z garáže pani susedy. Priemerný vodič však nemôže mať v tomto prípade problém vojsť do garáže, preto odporúčam využiť kondičné jazdy v autoškole.

Odpoveď

Dobrý deň,

Susedské spory sa riešia občiansko-právnym konaním, podaním podnetu na OO PZ SR.

Kancelária primátora

28.11.2012 17:40 - Ing. Dušan Grajcár

Je veľmi smutné, že mesto takto blokuje svojich "neprajníkov". Už toľko hlúpostí, koľko ste urobili, neurobilo doteraz žiadne vedenie MsÚ. Uvidíme p. primátor, či to teraz znovu zvalíš na administrátora. Prečo som blokovaný ?

28.11.2012 10:04 - Ing.Vnek S.

Dobrý deň !
Chcel by som vedieť, či má mesto v ivestičnom pláne rekonštrukciu a prevádzkovanie existujúcej verejnej
toalety (oproti obv.úradu)resp. výstavbu novej,v inej lokalite mesta.
Zaujíma ma celoročná prevádzka a nie iba v čase konania verejných akcií.

Odpoveď

Mesto verejné toalety oproti Mestskému úradu prevádzkuje len počas konania verejných akcií. V roku 2013 mesto uvažuje so sprevádzkovaním verejných toaliet pri Bille a v Tržnici (starej KaSS).

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

27.11.2012 09:38 - Gergely A.

Prajem dobrý deň
Obraciam sa na Vás s otázkou prečo na cintorínskej ulici vyvážajú technické služby z troch kontajnerov na odpad stále len dva . Stáva sa to často a naposledy tomu tak bolo pondelok 26.11.2012. To ozaj šetríme alebo nestíhame vyvážať ?
Ďakujem za odpoveď .

Odpoveď

Dobrý deň

V treťom kontajneri sa nachádza stavebný odpad(tehly,kusy betónu(,ktoré nie je možné dvihnúť a vysypať do smetiarskeho auta už len kôli hmotnosti.Pracovníci majú aj tak zákaz dávať stavebný odpad do smetiarskeho auta lebo poškodí vnútro zbernej nádrže.
Kontajner sme zobrali na naše vozidlo opatrené hydraulickým zdvíhacím zariadením,obsah naši pracovníci manuálne odstránili.Po oprave poškodeného kontajnera ho vrátime na miesto.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

26.11.2012 19:14 - Anna Lešková

Ak nemáte čo robiť, pristúpte prosím k vymáhaniu mojej "dlžnej" čiastky hneď, najprv mi však láskavo vysvetlite,ako ste sa k nej dopracovali,ja nemám problém euro a dvanásť centov zaplatiť, ja mám problém s tým, ako mi to dávate na vedomie a prečo sa mi vyhrážate súdnou cestou.
V septembri sa moja dcéra Ing.Iľková aj s rodinou odhlásili z trvalého pobytu v TV,hneď som šla za pani Opryskovou,aby sme dali do poriadku poplatky za komunálny odpad,v ten istý deň som v pokladni u pani Márie Leškovej vyplatila kartou zostatok,tak preto ma mrzí,že aj napriek tomu,že všetky finančné pohľadávky voči mestu dávam do poriadku hneď sa mi vyhrážate exekúciou,aj keď platím TO,ČO mi MÚ vyrúbi.
S pozdravom
Lešková

26.11.2012 18:54 - Anna Lešková

Ďakujem za vysvetlenie prednostovi mesta,len chcem pripomenúť,že ja nie som v omeškaní ako uvádza,pretože všetky poplatky si platím poctivo,len som prekvapená,prečo ma uvádza ako neplatiča,keď patím všetky poplatky presne tak, ako mi ho mesto VYRÚBI.Neprajem si, aby mi mesto "vychádzalo v ústrety takýmto spôsobom.Nikoho som nechcela uraziť, snažila som sa zistiť dôvod a odpoveď mesta bola viac ako arogantná.

25.11.2012 23:11 - Mária Kerestyová

Dobrý deň,

ešte raz by som sa chcela poinformovať o mestskej doprave č.1 ktorá odchádza zo stanice o 17:35 hod. Pre nás, ktorí pracujeme v Košiciach by bolo dobre aby sa odchod spomínaného autobusu presunul aspoň na 17:40,43 hod vzhľadom na zmenu odchodov vlakov z Košíc. Pre pár minút presunu autobusov by sme nemuseli po celodennom pobyte z domu prejsť celé mesto peši alebo čakať hodinu na ďalší spoj.Kto to nezažil nevie čo to je byť každý deň viac ako 12 hodín mimo domova.

Ďakujem

Odpoveď

Uvedenú požiadavku mesto Trebišov posunulo na vybavenie ak to bude možné dopravcovi mestskej autobusovej dopravy - SAD Michalovce.

S pozdravom

Ing. Iveta Verešová
referent dopravy a investícií

25.11.2012 13:56 - Ján Pikula

Dobrý deň,
som študent Žilinskej univerzity a v rámci predmetu "Manažment verejnej správy" mám za úlohu urobiť prieskum vynakladania prostriedkov na program bezpečnosť. Čo sa týka mesta Trebišov, mám konkrétne problém s rokom 2010, kde neviem nájsť žiadny záverečný účet, výročnú správu prípadne plnenie programového rozpočtu. Touto cestou by som sa chcel informovať či sa dané údaje nachádzajú na internete, a pokiaľ nie, či by nebolo možné ich zverejniť prípadne zaslať na email.

Vopred ďakujem za skorú odpoveď.

S pozdravom Ján Pikula.

24.11.2012 22:22 - Anna Lešková

Prosím mestský úrad o vysvetlenie,prečo robí zo zodpovedných občanov neplatičov.Všetky poplatky mestu -domovú daň, daň za psa, komunálny odpad platím už roky načas internetbankingom, na čo mám samozrejme doklad.S údivom som sa dozvedela na stránkach mesta, že:" má dať
566,99-dal 565,87-zostalo 1,12".To " má dať " vyznieva tak, akoby naša rodina naozaj bola dlžná 566,99 , ale ja neviem začo, keď každý rok prevádzam finančnú čiastku na účet mesta.Ak vznikol nedoplatok 1,12Euro,to nebolo mojou chybou,mohlo sa to prirátať k budúcoročnej dani, pretože ja mám naozaj doklad na všetky poplatky a cítim sa dehonestovaná zo strany mesta.Prečo si neoveríte u daňovníka,či mal niekedy v minulosti nejaký rest?Takouto aroganciou len zbytočne zvyšujete antipatiu ľudí voči sebe.Alebo vám o to ide?

Odpoveď

Zverejnením nedoplatkov vychádzame v útrety občanom, ktorí veríme, že z dôvodu iných povinností sú v omeškaní s platbou daní.
Tento krok je ústretový a účelný, z dôvodu, že mesto nemá povinnosť upozorňovať ani vyzývať na platenie daní. Povinnosťou mesta je dane vymáhať a to súdnou cestou.
Ak si neprajete ústretovosť zo strany správcu daní, v budúcnosti môžeme pristúpiť vo vašom prípade rovno k vymáhaniu, čo bude mať za následok podstatne vyššie výdaje pre Vás ako doposiaľ.
Vymáhanie daní nie je arogancia, ale povinnosť mesta voči všetkým svojím obyvateľom.

prednosta MsÚ

22.11.2012 19:50 - Ján Goda

Dobrý deň.
Chcem sa spýtať, či má zástupca starostu obce právo vydať všeobecné záväzné nariadenie, ktoré okrem iného podmieňuje chov dvoch a viac psov na pozemku rodinného domu notársky overeným písomným súhlasom oboch susedov. Nie je to obmedzovanie, alebo niečo také? Býva v obci Luhyňa piaty rok, ale je to tu stale horšie a horšie.
Za odpoveď ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Otázku je potrebné konzultovať s právnikom, podľa našich vedomostí a zákona o samospráve VZN musia schváliť poslanci mestského (obecného) zastupiteľstva, inak je neplatné.

Kancelária primátora

20.11.2012 10:51 - i.demeterova

dobry den,chcem sa spytat na tie oranzove znacky co su znacene po travnikoch a chodniku na sidl.sever za bytovkou 2275 ,dufam,ze to nie su vami avizovane nove parkoviska...?....nakolko chodnik co tadial vedie je spojnicou do mesta a nasledne je tu detske ihrisko,kde sa bezne bycykluju a hraju aj deti,takze umiestnenie pohyb aut je akokolvek nevhodny

19.11.2012 17:35 - Monika Malá

Veľmi ma trápi katastrofálny stav chodníka na hl. ulici v časti OC Paričan až hostinec Pipka. Je zničený, roztrúsený s puklinami, na niektorých miestach chýbajú celé kusy asfaltu. To, že naozaj nepreháňam, môžete posúdiť, keď sa po ňom prejdete. Uvažuje sa o oprave tohto chodníka ? Obyvatelia z tejto časti by boli nesmierne šťastní a vďační.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto uvažuje s opravami chodníkov v meste, je na to navrhnutá suma v rozpočte. Konkrétne chodníky ešte nie sú vybrané, rozhodovať bude oddelenie výstavby a majetku.

Kancelária primátora

18.11.2012 12:16 - lukas papik

chcel by som poprosit mesto a TS mesta trebisov ze medzi sidliskami komenskeho a berehovska je futbalove ihrisko kde chyba branka. je tu krasna zelena plocha deti by radi hrali futbal no chyba im jedna branka ktoru niekto zdemoloval a odniesol do srotu. Myslim ze by to financne ani inak nemalo byt narocne. Dakujem za vsetki deti na tychto sidliskach

Odpoveď

Dobrý deň

Bránku sme demontovali a odniesli do Technických služieb na podnet občanov z Berehovskej ulice.
Osadíme ju v najbližších dňoch znova na pôvodné miesto.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

15.11.2012 21:43 - M. Jankopál

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, kto bol Kandó Gábor, po ktorom má byť premenovaná ul. Lipová. Na internete o tejto osobe som našiel len strohé informácie ale len v maďarčine. Ide o osobu , ktorá mala blízko našemu regiónu ? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Šľachtic Kandó Gábor je pochovaný na cintoríne v Milhostove, kde má aj obelisk. Táto šľachtická rodina žila a mala kúriu v Milhostove. Jeho syn Kálmán Kandó bol poradcom Júliusa Andrássyho a bol poslancom Rakúsko-Uhorského snemu. Jeho vnuk Kálmán Kandó je vynálezcom elektrického rušňa a železnice na svete. K zmene ulice došlo preto, lebo Lipová je aj v Trebišove a boli sťažnosti od návštevníkov, ktorých GPS priviedlo namiesto na trebišovskú - na milhostovskú Lipovú ulicu.

15.11.2012 20:31 - Mária Kerestyová

Dobrý večer,
chcem sa poinformovať či na novej stránke nebude uvedený cestovný poriadok MHD ako to bolo predtým.
Zároveň Vás chcem požiadať o prehodnotenie mestskej dopravy číslo 1 odchádzajúcej zo stanice o 17,35hod na Paričov. Od 9.12.2012 dochádza k zmene grafikonu železníc a odchod vlaku z Košíc je plánovaný na 16,45hod.tým pádom na mestskú dopravu nebudeme stíhať vzhľadom na to, že ju veľmi nestíhame ani teraz.
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,
Cestovný poriadok bude zverejnený po dopracovaní stránky.
Ďakujeme za podnet.

Kancelária primátora

14.11.2012 10:07 - i.demeterova

dobry den,chcem sa informovat ,ako sa plni prislub o vymene vyschnutych stromcekov/Kaufland vysadba/,na sidl.sever sa nic nedeje... a dalej kto je zodpovedny za odchyt tulavych zvierat/maciek/premnozene na sidl.sever,a kedy konkretne sa bude vykonavat deratizacia na sidls.sever,premnozene potkany bezne vidavat okolo bytoviek dakujem

Odpoveď

Výmena vyschnutých stromčekov náhradnej výsadby za Kaufland bude zrealizovaná v jarných mesiacoch roku 2013, nakoľko finančné prostriedky za reklamáciu náhradnej výsadby boli poukázané na účet až začiatkom novembra 2012.

Odchyt túlavých psov a mačiek zabezpečuje pre mesto Trebišov firma HUNTER - Igor Tomko. Občania sa môžu s požiadavkou odchytu túlavých zvierat obrátiť priamo na menovanú firmu - tel. č.: 0905 644 562, alebo kontaktovať Mestskú políciu na čísle 159.

Deratizáciu na sídliskách pri bytových domoch zabezpečujú správcovia bytového majetku.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

14.11.2012 09:25 - Erika Buhalová

Dobrý deň!Som z Trebišova ,bývam na Košickej ulici a obraciam sa týmto na Vás s otázkou ,ktorá sa týka nášho nového suseda.Problém spočíva v tom,že svoje motorové vozidlo parkuje na ulici takým spôsobom,že nám tým bráni vo vjazde a výjazde z našej garáže.Aj napriek slušnému dohováraniu a aj privolanej hliadke Polície,ktorú sme zavolali aby nám túto situaciu pomohla riešiť sme u spomínaného,bezohľadného suseda nenašli pochopenie.Aj nadalej parkuje svoje auto tak,že sa zo svojej garáže ale aj do nej dostávame so svojím autom len s velkými problémami.Sused má tiež vlastnú garaž aj miesto pred ňou kde by mohol so svojím autom parkovať,no nerobí tak a ignoruje akékoľvek upozornenia z našej strany.Chcela by som vedieť či sa nejedná o určité obmedzovanie alebo prekážku,ktorá je z jeho strany evidentne zámerná.Napíšte mi prosím na koho by som sa mala s týmto problémom obrátit,prípadne ako to inak riešiť.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Susedské spory sa riešia občiansko-právnym konaním, je potrebné podať oznámenie o priestupku na OO PZ, ktoré ho postúpi na ďalšie vybavenie.

Kancelária primátora

13.11.2012 10:21 - Martin Sabo

Dobrý deň,rád by som sa opýtal aké má mesto plány s mestskou plavárňou.Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto nemá vysoké finančné prostriedky na opravu havarijného stavu budovy a zariadenia (stanovisko hygieny a statika sú na stránke mesta) preto plaváreň uzavrelo. Mesto bude naďalej hľadať súkromného investora, ktorý by do areálu investoval finančné prostriedky a prevádzkoval ho ako areál vodných športov.

Kancelária primátora

12.11.2012 19:21 - Mária Princíková

Dobrý večer, nakoľko sa zdržiavam často v zahraničí a páči sa mi vynovená stránka, chýba mi stránka Úmrtia - je to pre mňa dosť dôležité, pretože doma nie som aj celé mesiace. ALe ako som si všimla , už tu boli viacerí, ktorí sa toho dožadovali. Ďakujem a prajem všetko dobré

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet, úmrtia budú v blízkej dobe na stránke zverejňované.

Kancelária primátora

11.11.2012 20:51 - pešiak z Tv

Chodník na M.R.Štefánika /časť Paričan až križovatka za Pipkou/ je v katastrofálnom stave. Je nejaká nádej, že sa nájdu peniaze na jeho opravu ? Prosím, prejdite sa po ňom a posúďte Trebišovčania, či preháňam.

11.11.2012 20:48 - pešiak z Tv

Chodník na M.R.Štefánika /časť Paričan až križovatka za Pipkou/ je v katastrofálnom stave. Je nejaká nádej, že sa nájdu peniaze na jeho opravu ? Prosím, prejdite sa po ňom a posúďte Trebišovčania, či preháňam.

10.11.2012 12:00 - Marek Princik

Dobry den,
pred par dnami sa na strankach mesta zobrazila informacia o terminaly integrovanej osobnej dopracy (IOD). Chcel by som sa opytat ci osoba ktora to si bola vobec pozriet ako to na stanici vyzera? Ide mi o to, ze z navrhu je vidiet ze sa cast parkoviska medzi zeleznicnou a autobusovou stanicou zrusi. No dam vam jeden tip. Skuste sa ist pozriet na stanicu v piatok okolo 15:30 ked prichadza vlak z KE. Resp. v nedelu poobede ked odchadza vlak do KE. VSetky parkoviska na vasom navrhu su uplne plne a navyse aj to ktore ste podla navrhu zrusili a navyse ludia parkuju aj priamo na ceste, kedze je (dnes) este dost siroka. Ak zrealizujete Terminal IOD podla vasho navrhu tak dojde v urcitych casoch na stanici k dopravnemu kolapsu. Prosim Vas, skuste sa poucit z chyb, ktore sa stali pri stavani bytovych domov v TV a myslite dostatocne na parkoviska a chodniky!!!
Dakujem
Marek Princik

09.11.2012 10:43 - rado

Ako je mozne ze na Ternavskej ulici (2,4,6,8) uz tyzden nesvieti poulicne osvetlenie? Vcera som si v tej tme na NEUPRAVENYCH VYTLKOCH skoro utrhol prednu napravu! Tak bud upravte vytlky alebo nech to svetlo funguje a nech to plateny zamestnanci pekne kontroluju!!!
A dalsia sranda vec je uplna ignoracia znacky "Prisny zakaz vjazdu" pri skole Sever zo strany vodicov - ci je rano a ci vecer vobec ich netankuje, ze tam stoji. Hlavne,ze sa rychlo dostanu k parkovaniu. Toto som v Presove veru nezazil a som rad, ze v TV som uz len dalsi tyzden.

© 2024 MESTO TREBIŠOV