Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

29.08.2016 09:24 - Ing.Vnek S.

Dobrý deň !
Dňa 9.4.2014 som položil mestu otázku ohľadom opravy výtlkov na Zimnej ulici.Zverejnili ste (resp.predchádzajúce vedenie mesta) takúto odpoveď:

V rámci opráv miestnych komunikácii v meste Trebišov budú v tomto roku (rozumej v r.2014)opravené aj výtlky na Zimnej ulici za Domom služieb.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

Dnes je 29.8.2016 !!! a výtlky sú tam kde boli, ich počet neklesol ani o jediný, naopak, sú hlbšie, väčšie a je ich viac. Chce s tým niečo mesto urobiť?
Rozprávok o možnom zaradení do investičných plánov v nasledujúcich rokoch ma prosím láskavo ušetrite !
Za odpoveď vopred ďakujem !

Odpoveď

Dobrý deň,

opravy miestnych komunikácií v aktuálnom roku sa realizovali v rozsahu a na úsekoch podľa schváleného uznesenia MsZ. Poslancami MsZ bola schválená vyčlenená finančná čiastka z rozpočtu mesta, následne bol nimi schválený spôsob verejného obstarávania a zoznam vybraných úsekov ciest a chodníkov. Po vysúťažení prostredníctvom EKS bola úspešnou firmou zrealizovaná oprava úsekov.
Vzhľadom na to, že oprava výtlkov na Zimnej ulici nebola v schválenom zozname opravovaných úsekov na tento rok, bude možné, po zabezpečení frézovaného materiálu, pristúpiť aspoň k provizórnemu vyplneniu výtlkov na tejto ulici pracovníkmi Technických služieb mesta Trebišov.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

06.10.2016 09:54 - Katarina F.

Dobry den, je moznost umiestnit na stlp verejneho osvetlenia malu reklamu na tabulke? Ak ano, kto to prevadzkuje? Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

umiestnenie takýchto zariadení prevádzkuje v Meste Trebišov spoločnosť ARDSYSTÉM s.r.o. S konkrétnou požiadavkou je potrebné kontaktovať uvedenú spoločnosť na tel. čísle 0905 741 440.

Ing. Miroslav Eliáš
odd. výstavby a majetku

03.10.2016 18:11 - Ivanjenei

Mame problem s matricnim uradom zijeme v anglicku .Boli sme na ambasade podali sme ziadost o rodny list pre badetko ktore sa narodylo v anglii povedali mame cakat 90 dny cakali sme viac odcestovavi sme slovensko s dokladom dolozka na urade trebisov matrika mali v pocitaci rodny lyst anevidali mi ho mam si ho vidvihnut v anglicku jeto mozne odpiste prosim stale cakam ma slovensku a deti su skolo povine vanglicku budem mat problemi s uradmi je to vazne nechcem sa sudit uradmi v uk a sk prosim vidajte mi rodny list abi som mohla odcestovat do uk potrebujem este urobyt cestovny pas nemam cas kvoli detom su skolo povini prosim pomozte cim skvor

Odpoveď

Dobrý deň,

zápis narodenia štátneho občana SR, ktoré nastalo na území cudzieho štátu, sa vykonáva na príslušnom matričnom úrade v mieste posledného trvalého pobytu na území SR, alebo na zastupiteľskom úrade SR v zahraničí.Pokiaľ bol zápis vykonaný na našom matričnom úrade, Osobitná matrika zašle rodný list k nám a následne Matričný úrad Trebišov kontaktuje stránku k prevzatiu rodného listu. Pokiaľ bol zápis vykonaný na zastupiteľskom úrade, ten zašle rodný list na adresu osoby v zahraničí, ktorá bola uvedená v žiadosti.

Renáta Micáková
matrikárka, odd. organizačné

03.10.2016 12:01 - občan

Zdravim,ohladom parkovania na kutnohorskej ulici,mestka policia pozrie,ani s auta nevystupi a neurobi nic,aj na travniku tam stoja auta a ignoruju to.tak monitoruju?a iba romskych spoluobcanov vyhanaju a stale znova,treba to riesit dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia Trebišov netoleruje priestupky, ale kedže hliadky nemôžu byť všade, spolupráca občanov a ich oznámenie o protiprávnom konaní je jednou z možností, ako priestupky zistiť a priestupcov postihnúť. Dovolím si Vás ubezpečiť, že každý podnet od občanov bude zo strany MsP preverený a porušenie zákona bude vyriešené v zmysle zákona.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

30.09.2016 00:10 - Nieje Potrebné

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať, ako môžem zistiť kde je pochovaný člen rodiny a viem len jeho celé meno a to, e pochádzal z mesta Trebišov?

Odpoveď

Prajem pekný deň!

U nebohého treba najprv zistiť, kde mal trvalý pobyt /ak bol z TV, kontaktovať evidenciu obyvateľov na MsÚ Trebišov/. Potom je potrebné kontaktovať Správu cintorína Trebišov a zistiť, či je nebohý pochovaný v Trebišove.


Iveta Tomková
matrikárka, odd. organizačné MsÚ

26.09.2016 20:39 - Alena

Dobry deň,chcem sa spytať prečo sa tie Nedeľne popoludnia nemôžu organizovať neskôr,keďže dosť veľa detičiek ešte na obed spinkaju a nemôžu sa potom zúčastniť akcie. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Skôr, ako MsKS Trebišov začalo realizovať Nedeľné rozprávkové popoludnia (NRP), časové umiestnenie týchto popoludní sme konzultovali s rodičmi malých detí, ktorí s MsKS spolupracujú. Počas dvoch rokov projektu bolo vedenie MsKS oslovené iba v kladnom duchu a na čas začiatku akcie pre deti sa zatiaľ nikto nesťažoval. Po skončení NRP (cca 17.00 h) premieta Kino Slávia filmy pre deti a mládež, preto je čas 14.00 h vyhovujúci i z tohto pohľadu. Váš záujem nás teší a veríme, že sa nedeľu 16.10. 2016 o 14.00 h stretneme v MsKS na divadielku o Jankovi Hraškovi.

Ľubomír Mičko
vedúci Mestského kultúrneho strediska

09.09.2016 04:32 - Majko

Dobrý deň.Aj napriek upozorneniam Preco stále parkujú,a zaberajú tým polovicu prístupovej cesty na príjazdovej ceste k garazam na Kutnohorskej ulici?Chvíľu to sledovali potom to nechali tak.Na trávniku parkujú tiež a to tiež nevadí nikomu.Urobte s tým poriadok bez toho aby občania nemuseli jeden na druhého sa sťažovať a rozpútať tým vojnu medzi sebou.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

situácia na Kutnohorskej ulici je pravidelne monitorovaná a opakovanie porušovanie predpisov vodičmi motorových vozidiel je riešené v zmysle platnej legislatívy.


Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

20.09.2016 16:39 - Xénia

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ohľadom nahlásenia sa na prechodný pobyt do Trebišova. Vedeli by ste mi pomôcť so správnym postupom? Je potrebné aby pri nahlásení bol prítomný aj majiteľ bytu? Čo všetko k tomu budeme potrebovať? Zatiaľ nemáme žiadne skúsenosti s bývaním v podnájme , ďakujeme za radu.

Odpoveď

Dobrý deň,

prechodný pobyt je pobyt občana mimo miesta trvalého pobytu, kde sa občan dočasne zdržiava, ak má trvať viac ako 90 dní. Občan hlási ohlasovni v mieste prechodného pobytu do 10 dní od ubytovania začiatok, miesto a predpokladanú dobu prechodného pobytu. Ustanovenia hlásenia prechodného pobytu sú rovnaké ako pri hlásení trvalého pobytu.

Občan je povinný predkladať pri hlásení prechodného pobytu tieto doklady:
◾platný občiansky preukaz alebo potvrdenie o občianskom preukaze; ak ide o dieťa do 18 rokov, predkladá jeho zákonný zástupca rodný list tohto dieťaťa,
◾doklad o vlastníctve alebo spoluvlastníctve budovy alebo jej časti,
◾písomné potvrdenie o súhlase s prihlásením občana na prechodný pobyt s osvedčeným podpisom vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov budovy alebo jej časti s určenými údajmi; toto potvrdenie sa nevyžaduje, ak:
1. ide o prihlásenie vlastníka alebo spoluvlastníka,
2. ide o prihlásenie občana, ktorý má zriadené vecné bremeno doživotného užívania nehnuteľnosti,
3. ide o prihlásenie manžela alebo nezaopatreného dieťaťa vlastníka alebo
4. vlastník alebo všetci spoluvlastníci budovy alebo jej časti potvrdia svojím podpisom na prihlasovacom lístku súhlas s prihlásením občana na prechodný pobyt pred zamestnancom ohlasovne.


Kvetoslava Koščová
referentka pre evidenciu obyvateľov a stavieb

19.09.2016 14:38 - Karolína S.

Dobrý deň. Rada by som sa opýtala, ako je to s úmyselným parkovaním na verejnej zeleni a NEparkovacích miestach - komu prináleží povinnosť riešiť tieto problémy. V iných mestách to totižto nekompromisne rieši mestská polícia.
1. Parkovavanie pred Lidlom - parkuje sa priamo pred vchodoch do obchodu. Arogancia a lenivosť vodičov nepozná hraníc.
2. Parkovanie na verejnej zeleni za obchodným centrom Adriana - majitelia áut s EVČ mesta LE úmyselne parkujú na zeleni aj napriek tomu, že sú voľné miesta na parkovisku.
3. Parkovanie pri Kauflande (na autobusovej zastávke) - autá parkujú pozdĺž cesty, takmer až po svetelnú križovatku.
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

riešenie problémov s parkovaním na verejnej zeleni patrí medzi úlohy, ktoré plní mestská polícia. Uvedené lokality monitorujeme a aj naďalej budeme monitorovať v rámci našich kapacitných možností. Vodičov, ktorí nerešpektujú dopravné značenie, budeme prejednávať v zmysle zákona.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

15.09.2016 09:45 - Viera Hrivňáková

Na svetelnej križovatke pri VšZP v TV je to už bežné, že ak sa prvé vozidlo nepohne hneď po naskočení "zelenej", ostatní za ním trúbia. Zatrúbia raz, dvakrát a zúriví vodiči aj trikrát. Strpčujú nám tu bývanie. Vytrubujú tu vodiči autobusov,navzájom sa zdravia, vodiči taxíkov, navzájom sa zdravia. Prosím mestskú políciu / možno v spolupráci so štátnou políciou/, aby si tento nový nešvár v meste všímali a pokutovali, pretože podľa zákona č. 9/2009 Z. z. o cestnej premávke je vodič oprávnený používať zvukové výstražné zariadenie, čiže klaksón, len v prípade, ak je jeho použitie potrebné na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva. Ak by tu mestská polícia inkasovala za trúbenie, veľmi rýchlo by to pomohlo mestskej kase.

Odpoveď

Dobrý deň,

Vaša otázka bude postúpená ODI OR PZ v Trebišove, nakoľko mestská polícia nemá zo zákona možnosť riešiť tieto dopravné priestupky.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

02.09.2016 16:34 - Elena

Chcem reagovať na príspevok p. J. Drába zo dňa 22.08.2016 a zároveň sa ho opýtať, že akým právom on ako občan mesta odsudzuje mest. policajtov, keď vykonávajú svoju prácu poctivo a akým právom ich uráža, že pochybuje, či je medzi nimi niekto poctivý, či ako to nazval. Ja neodsudzujem menšinu, ale občania s titulom "neprispôsobiví občania" si tento titul aj zaslúžia, pretože pred Tescom robia neskutočný neporiadok, často sú tam prozbíjané fľaše na zemi, odpadky, papiere, napľúvané a a mnoho iného odpadu,a robia ho práve tí neprispôsobiví občania. Keď ich osloví m. policajt, tak ešte sú vulgárni. Neraz som toho bola svedkom. Mestská polícia si plní svoje povinnosti zodpovedne a ak musí, tak zakročí tvrdšie. Nech pán J. Dráb urobí sám poriadok s takými občanmi, ak je taký múdry a som zvedavá, či sa mu to podarí. Prosím o uverejnenie mojej reakcie, ďakujem.

13.09.2016 18:16 - Miki

Zelené trávne porasty / pásy,ihriská a pod/v meste majú účel mesto skrášlovať, spríjemniť a skultúrniť ho,ale je potrebné sa o ne aj starať hlavne včasným kosením.Na včasné kosenie sa asi pozabudlo aj na cintoríne.

Odpoveď

Dobrý deň,

kosenie verejných priestranstiev sa vykonáva každodenne /mimo nepriaznivých poveternostných podmienok /podľa stanoveného plánu kosenia. Kosba verejných priestranstiev v celom meste trvá cca. 21 pracovných dní. Preto nemôžu byť trávnaté porasty vykosené naraz. Kosby v meste vykonáva 7 kosičov na trvalý pracovný pomer v Mestskom hospodárskom stredisku a 7 pracovníkov formou dobrovoľníckej činnosti /4h denne/. Z uvedeného vyplýva, že pokosené trávnaté plochy prvý, respektíve druhý deň v pláne kosenia na príslušný mesiac vyzerajú lepšie ako plochy kosené následne o 2 až tri týždne.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

07.09.2016 15:55 - Ferjova Viera

Dobrý deň.
Chcem sa informovať ohľadom vytlku na Ternavskej ulici že keď dôjde k poškodeniu auta kvôli tomuto už avizovanému vytlku na koho sa mame obratiť zo škodou ktora môže ľahko nastať pri takomto stave cesty.Vytlkom sa neda vyhnuť pre zaparkované auta.Ďakujem za info.

Odpoveď

Dobrý deň,

výtlky na Ternavskej ulici budú odstránené najneskôr do 30.10.2016

Michal Davala
TS mesta Trebišov

03.09.2016 15:41 - M.B.

uz vyse tyzdna je zvaleny na zemi kontajner na odpad-Hodvabna 2275 oproti vchodu 16,vasi pracovnici okoloneho chodia,vyprazdnia ten dalsi jediny co stoji a ten zvaleny nechaju na zemi,cize nie je pre obcanov funkcny...beztak je tu menej nadob na odpad ako bolo,zjednajte napravu

Odpoveď

Dobrý deň.

Pokazený kontajner bol stiahnutý na opravu, Technické služby mesta Trebišov ho nahradili plastovým kontajnerom.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

11.09.2016 21:57 - Marek

Dobrý deň.Kde môžem zaslať fotky týkajúce sa parkovania na tráve a na pristupovej ceste k garazam na Kutnohorskej?A fotky neprispôsobivých občanov zo zimnej ulice ktorý vychádzajú pravidelne na garáže a tým vytrhavaju zo steny odkvapové rúry a ničia čerstvo izolované strechy.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

akékoľvek podnety môžete zaslať na adresu nacelnik@trebisov.sk


Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

08.09.2016 10:18 - Rastislav Szabo

Dobry den.Chcel by som sa informovat ako to je v pripade ze byvate v panelaku a sused nad vami praši koberce plachty a vsetok bordel vam pada na balkon.Mozme sa obratit na mestsku policiu alebo ako mame postupovat.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

VZN č. 130/2013 mesta Trebišov upravuje práva a povinnosti fyzických osôb a právnických osôb pôsobiacich na území mesta Trebišov pri dodržiavaní verejného poriadku a udržiavaní čistoty v meste a ustanovuje porušenie, ktorých iných povinnosti než uvedených v § 47 zákona o priestupkoch je priestupkom proti verejnému poriadku. Vo Vami uvedenom prípade sa jedna o porušenie čl. 4.2 písm. m/ VZN mesta Trebišov č. 130/2013 o verejnom poriadku a čistote, kde je uvedené: “Na verejných priestranstvách sa zakazuje z okien a balkónov vyhadzovať ohorky z cigariet alebo iný odpad, vylievať tekutiny, prášiť koberce, pľuvať alebo iným podobným spôsobom znečisťovať verejné priestranstvo a obťažovať spoluobčanov zápachom, pachom a hlukom“. Príslušným orgánom na riešenie týchto problémov je polícia a okresný úrad, ktorý v rámci správneho konania skúma, či dochádza k priestupku alebo nie.
Odporúčame tiež zvážiť riešenie takéhoto prípadu na schôdzi vlastníkov bytov v dome. Správca môže na základe sťažnosti iných vlastníkov upozorniť dotyčného vlastníka/nájomcu na konanie v rozpore so zákonom.

Na akýkoľvek Váš podnet bude MsP promptne reagovať.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

09.09.2016 17:32 - viera b.

Upresňujem adresu k mojej otázke ohľadom vytvorenia parkovacieho miesta:
Ide o ulicu Tržnú č. 3 a pokiaľ mám dobrú inf., tak ide o rodinu Majerčíkovú. Zároveň už viem aj to, že ostatní ľudia, ktorí bývajú na uvedenej adrese ani nemôžu zaparkovať na tom vyhradenom priestore na kameňoch, lebo pani Majerčíková na nich vykrikuje z okna, že je to miesto jej zaťa a nikto sa tam nesmie postaviť.
Takže čo sa týka mňa, ja vlastne z Vašej 1. odpovede som nepochopila, ako mám postupovať, aby som mohla mať takéto miesto aj ja. ĎAKUJEM ZA ODPOVEĎ

Odpoveď

Dobrý deň,

na každý záber a úpravy verejného priestranstva musí byť súhlas jeho vlastníka - t.j. Mesta Trebišov. Nie je možné realizovať akékoľvek práce na cudzom pozemku bez toho, aby nebol písomný súhlas a následne vydané povolenie príslušného správneho orgánu, ak je to potrebné. Svojvoľné vytváranie odstavných plôch v priľahlých zelených pásoch, príp. parčíkoch je neprípustné bez toho, aby sa k tomu vyjadril vlastník pozemku. Táto situácia sa musí riešiť komplexne a nie individuálne.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

12.09.2016 09:51 - Michal Fedor

Dobrý deň, nebol som v dome smútku /zatiaľ/, ale počul som, že sú tam lavice na sedenie bez operadiel, kde vraj došlo už aj k kolízii, že sa tam niekto prevrátil, keď sa chcel oprieť ! Pokiaľ je to pravda, to fakt máme alebo sme skôr mali vo vedení mesta poslancov, ktorí si mýlia uzavretý priestor s AMFITEATROM ???

Odpoveď

Dobrý deň,

v obradnej miestnosti Domu smútku sú drevené lavice, ktorých šírka je 450 mm a výška operadla je 350 mm, boli vyrobené podľa návrhu projektanta Domu smútku, subjektívne sa môže zdať výška operadla malá, no lavice spĺňajú potrebné parametre.

Oddelenie výstavby a majetku

29.08.2016 19:45 - zaba

Malo by sa mesto trosku zamysliet. Ked robila na zimnom stadione taka mlada zena tak zimny stadion a wc vyzerali v perfektnom stave. A odkedy tam tu pani nevidiet tak je to tam strach s hroza.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za upozornenie na uvedený nedostatok. Pri riešení problému bude vedenie Technických služieb mesta postupovať v zmysle Zákonníka práce.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

29.08.2016 09:28 - Ing.Vnek S.

Dobrý deň !
Zaujímalo by ma, koľkokrát v r.2016
zasadalo Mestské zastupiteľstvo (riadne aj mimoriadne) a na koľkých zasadnutiach sa zúčastnil aj poslanec Ing.Puci Róbert)? Dúfam, že to nie je TOP SECRET !!

Odpoveď

Dobrý deň,

informácie týkajúce sa zasadnutí Mestského zastupiteľstva Trebišov sú verejne prístupné na webovej stránke mesta Trebišov http://www.trebisov.sk/mestske-zastupitelstvo/zasadnutia-msz a taktiež účasť poslancov na jednotlivých zasadnutiach nájdete v časti http://www.trebisov.sk/msz2016/2016_07_hlasovanie/index.xml.

kancelária primátora

03.09.2016 15:37 - viera b.

Dobrý deň!
Budem rada, ak mi odpoviete, ako mám postupovať. Pravidelne mám problém s parkovaním večer na ulici (nebudem názov radšej uvádzať, aby ste mi neradili, kde mám najbližšie parkovisko)Cestou okolo tržnice som si všimla pri jednej bytovke - neviem, či je to ul. Kutnohorská, Zimná alebo Tržná - že si tam niekto vytvoril parkovacie miesto tak, že na trávnik medzi cestou a najbližším stromom vysypal kamene. Nebudem uvádzať ŠPZ auta, ktoré tam stálo, pretože neviem, či to bol občan, ktorý to urobil. Moja otázka znie, ako mám postupovať, aby som to mohla urobiť aj ja? Komu to mám oznámiť, že si takto plánujem vytvoriť parkovacie miesto? A je to vôbec povolené? Pretože, keď som nedávno zastavila polovicou auta na trávniku na hlavnej ulici, hneď boli pri mne mestskí policajti a takmer som platila pokutu.

Odpoveď

Dobrý deň,

prosím konkretizujte miesto, kde došlo k vytvoreniu parkovacieho miesta, aby bolo možné z našej strany oznam preveriť. Ďakujem.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

Na každý záber a úpravu verejného priestranstva musí byť súhlas jeho vlastníka - t. j. Mesta Trebišov. Nie je možné realizovať akékoľvek práce na cudzom pozemku bez toho, aby nebol písomný súhlas a následne povolenie príslušného stavebného úradu, ak sú potrebné.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku.

30.08.2016 16:28 - Jaroslav Duč

Dobry den.
Prosim vas oslovte slavnu trebisovsku teplaren a poproste ich v mene obyvatelov aby opravili ten poklop oproti rusnackemu kostolu,lebo stale bucha a velmi to rusi.Pisem uz po stvty krat tak to asi nevedia opravit?4i? dakujem...

Odpoveď

Dobrý deň,

Trebišovská energetická, s. r. o. bola upozornená na neúčinnosť všetkých doterajších opatrení pri riešení vysokej hlučnosti poklopov na odvzdušňovacích šachtách pri prejazde áut. Zároveň bola spoločnosť vyzvaná na urýchlené prijatie takého technického riešenia, ktoré by problém vysokej hlučnosti odstránilo.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

28.08.2016 18:20 - Milan B

Chcem sa opytat ci by nebolo vhodne zverejnit zoznam majitelov psov ako v panelovych domoch tak aj v rodinnych domoch. Je nemyslitelne ze si poniktori psickari za svojimi psami neodpratavaju vykaly, dokanca sa robia ze su slepi a hluchy. Vopred dakujem za zverejnenie zoznamu ako aj s oznamenim ci je za psa zaplateny poplatok alebo nie je.

Odpoveď

Dobrý deň,

Vašej požiadavke sme vyhoveli a na internetovej stránke mesta Trebišov vedieme samostatnú časť - Zoznam platiteľov dane za psa.
Na internetovej adrese
http://www.trebisov.sk/userimages/files/site/zoznam_platitelov_dane_za_psa_2016-08-31.pdf
môžete nájsť aktuálny zoznam evidovaných platiteľov dane za psa za rok 2016 k 31.8.2016 aj s výškou nedoplatkov.

Ing. Peter Duč
vedúci finančného oddelenia

06.09.2016 10:30 - Tomas T

Kam s pouzitym motorovym olejom? Cca 8 L. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

použité motorové oleje sa odovzdávajú v prvom rade v servise, kde sa vykonáva ich výmena. V minimálnom množstve je možné olej odovzdať v Technických službách mesta Trebišov.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

01.09.2016 20:55 - Viera Z.

Dobrý deň. Chodím 2 krát denne trebiš. nadjazdom. Môžem porovnať pred a po oprave. Pokiaľ by som nevidela pracovníkov a obmedzenie, poviem, že nič sa neurobilo. Naďalej trpíme skokmi a ničíme si autá. Bol niekto kompetentný a prevzal urobenú prácu? Po niekoľkých dňoch to bude ešte horšie. Prosím, pozrite za tým, existuje aj záruka a reklamácia, nie?

Odpoveď

Dobrý deň,

nakoľko oprava cestného nadjazdu nie je stavbou v kompetencii mesta Trebišov, tento podnet bol postúpený na príslušný cestný správny orgán - Okresný úrad Trebišov, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií.

Ing. Iveta Verešová
referent oddelenia výstavby a majetku

22.08.2016 20:06 - J Dráb

dobrý deň ,, chcem vedieť akým právom obmedzuje m.polícia pohyb tzv.neprispôsobivých občanov po meste, pretože som bol očitým svedkom ako dosť surovo odviedli skupinu tmavších občanov spred Tesca napriek tomu že dotyčný nič nerobili. A nie je to ojedinelý prípad a počul som od viacerých občanov ktorý sa pohoršovali nad surovosťou policajtov pri bežnej kontrole,alebo sa to týka len našej menšiny?? Obávam sa že surovosť akou sa prejavujú niektorý Vaši pracovníci je na škodu lebo vrhá svetlo aj na tých poctivých a zmierlivých policajtov aj keď pochybujem že tam ešte taký sú! ďakujem za reakciu kompetentných za m.políciu

Odpoveď

Dobrý deň,

príslušníci MsP disponujú špecifickými donucovacími prostriedkami v zmysle zák. č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii a ich použitie je v mnohých prípadoch jediným účinným prostriedkom na dosiahnutie alebo obnovenie právneho stavu. Keďže ide o citlivú oblasť, pri ktorej sa vážnym spôsobom zasahuje do zákonných práv a slobôd občanov, je striktne vymedzené kedy, za akých okolnosti, akým spôsobom a proti komu môžu byť tieto donucovacie prostriedky použité a to bez rozdielu, či sa to týka majority alebo menšiny. Každé použitie donucovacích prostriedkov je zo strany príslušníkov MsP hlásené nadriadenému, ktorý je povinný zistiť či boli použité v súlade so zákonom, čo smeruje aj k ochrane osôb pred nekvalifikovaným a nezákonným použitím donucovacích prostriedkov. Úlohou MsP je dbať na verejný poriadok a bezpečnosť nás všetkých. Pri výkone svojich právomocí však príslušníci a príslušníčky nesmú konať nad rámec toho, čo im zákon dovoľuje. Keďže sa hliadky MsP pri plnení úloh a výkone svojich právomoci občas dostávajú do kolíznych situácií, použitie donucovacích prostriedkov je efektívnym spôsobom, ako donútiť osobu dodržiavať verejný poriadok, aj keď sa toto konanie môže zdať pozorovateľovi „obmedzujúce“.


Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

29.08.2016 19:55 - ???????????

Dobrý deň,poprosím o kontakt kde môžem nahlásiť osoby ktoré neplatia daň za psov.Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

akékoľvek záležitosti súvisiace s vyrubovaním a platením dane za psov možno adresovať referentke pre miestne dane Ing. Barilovej, e-mail: barilova@trebisov.sk

Ing. Peter Duč
vedúci finančného odd.

16.08.2016 10:28 - Dominika B.

Dobry den, chcem sa informovat, na koho sa treba obratit ohladom odchytu psov potulujucich sa po meste. Vacsi cierny pes s povrazom na krku sa potuluje v okoli hlavnej ulice uz niekolko dni a je zjavne podvyziveny. Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia vykonáva aj odchyt psov voľne sa pohybujúcich na verejnom priestranstve. Odchyt vykonávajú len príslušníci MsP, ktorí sú vyškolení Inštitútom vzdelávania veterinárnych lekárov v Košiciach a majú na túto činnosť platný certifikát. Odchyt Vami uvedeného psa bude realizovaný po posúdení priestoru odchytu.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

09.08.2016 16:17 - Michal Fedor

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď ohľadom Domu smútku, ale ešte by som chcel vedieť a určite aj občania mesta Trebišov, že ak oranžová komanda zabudla na tento nedostatok či sa nehanbi sedieť v mestskom zastupiteľstve, veď toto sa nestane ani v najodľahlejšej dedine!!! Hľadá terajšie vedenie mesta finančné prostriedky na chladiace BOXY ??? Alebo bývalé vedenia mesta na čele s p. Kolesárom a spol. zabudli aj na priestory pre ich dodatočnú montáž ???

Odpoveď

Dobrý deň,

miesto pre osadenie chladiaceho boxu v rekonštruovanom Dome smútku bolo projektom aj jeho realizáciou vytvorené, toho času je zakryté sadrokartónovou doskou. V prípade dofinancovania chladiaceho boxu je možné ho osadiť bez väčších problémov. Vedenie Mesta Trebišov vyvinie úsilie zapracovať túto požiadavku do rozpočtu na rok 2017.

Ing. Ladislav VALISKA-TIMEČKO
odd. výstavby a majetku

12.08.2016 14:31 - Mgr. Radovan Jílek

Dobrý deň,
je pravdou že Mesto Trebišov už dlhé roky vlastní mobilné chladiace zariadenie určené pre uchovávanie tiel pred smútočným obradom, preto nebol dôvod kupovať nové, ktoré by navýšilo finančné zdroje do Domu smútku? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

stavebné dielo "Rekonštrukcia Domu smútku v Trebišove" bolo projektovo pripravované ešte za bývalého vedenia Mesta. Rozpočtová dokumentácia, ktorá bola prílohou k uzatvoreniu zmluvy medzi investorom a zhotoviteľom a následne podľa ktorej sa stavba realizovala, cenu chladiacich boxov neobsahovala, preto chladiace boxy neboli do stavby zabudované. Miesto pre osadenie chladiaceho boxu v rekonštruovanom Dome smútku bolo projektom a jeho realizáciou vytvorené, toho času je zakryté sadrokartónovou doskou. V prípade dofinancovania chladiaceho boxu je možné ho osadiť bez väčších problémov. Mesto Trebišov vlastní aj mobilné chladiace zariadenie, ktoré je toho času umiestnené v Dome smútku Milhostov, premiestnenie je komplikované, realizovalo by sa len v krízovom stave, preto Mesto Trebišov uvažuje skôr o dofinancovaní tohto zariadenia.

Ing. Ladislav VALISKA-TIMEČKO
odd. výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV