Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

09.03.2017 21:54 - Bozka obyvateľka

Dobrý deń chcem sa opýtať kedy nám upracú aktivacni pracovníci našu ulicu lebo stretám ich každé ráno ako si vykracuju v druznom rozhovore vo dvojici bez záujmu o špinu na chodniku (berehovska zo dvora)a keď sa ich opýtam na tu našu ulicu tak vedúci im zadeľujú oni nemôže len tak upratať. Týka sa to bytovky (čínsky múr) mínimalne rok prosím o vyčistenie pod schodami je tam všetko možné aj nemožne. Rano a večer sa nám tam združuje mládež ide si zafajcit pred vyučovaním a bordel nám tam nechávajú prosím,prosím a ešte raz prosím

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci MsAS majú na starosti upratovanie verejných priestorov v meste t. z. miestnych komunikácií a verejnej zelene, čo aj v súčasnosti vykonávajú. Vzhľadom na to, že po zimných mesiacoch je znečistenie mesta vo väčšej miere, pri upratovaní sa postupuje systematicky. Prioritou sú chodníky a miestne komunikácie, z ktorých sa likvidujú zvyšky posypového materiálu. Berehovská ulica bola uprataná 3.3.2017 (viď odpoveď na otázku z 3.3.2017). Priestor za Vami uvedeným bytovým domom na Komenského ulici (čínsky múr), aj pod schodmi, bol upratovaný v priebehu minulého roka niekoľkokrát a s jeho uprataním sa ráta aj v najbližších týždňoch.
Pokiaľ by ste plánovali zorganizovať svojpomocnú brigádu, ako to často na jar v okolí bytových domov býva, je potrebné kontaktovať MsAS pre zabezpečenie odvozu nahromadeného odpadu.

Miroslav Davala
vedúci MsAS

10.03.2017 16:36 - František Mach

Chcem sa opýtať, kto zodpovedá za čistotu rybníka v mestskom parku, kde sa nachádza veľké množstvo uhynutých rýb a opadaného listia. Taktiež kto zodpovedá za kosenie a čistenia jarku v poli za nemocnícou, ktorý je značne zarastený a tým sa bráni odtoku vody v prípade dáždivého počasia.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

za čistotu a údržbu rybníka v mestskom parku zodpovedá Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu Trebišov, na základe uzatvorenej zmluvy medzi Mestom Trebišov a MO SRZ Trebišov. Čo sa týka odvodňovacieho kanála v západnej časti mesta, ide o Gazdovský jarok, ktorý je majetkom Hydromeliorácií š.p. Bratislava. Mesto Trebišov je v procese jednania s vlastníkom o prečistení daného jarku.

Ing. Jozef Kereštan
vedúci MsVO

10.03.2017 07:32 - Karol Jašek

Musím uznať, že tento týždeň bol poriadok v priestoroch Berehova lepší ako v predchádzajúcom týždni. Ďakujem.

08.03.2017 12:12 - Lubka Vargova

Rada by som sa opytala, ako to vlastne funguje v kine s rezervaciou listkov. Nakolko som mala neprijemnu skusenost a vrta mi to v hlave...rezervovala som si listok, super, prisiel mi aj mail kde som mala vsetky udaje a aj upozornenie, ze listok si mozem vyzdvihnut do 19:20 hod...super, vravim si, pridem ukazem mail, zaplatim a parada takto chodit do kina...aha, realita bola asi taka, ze pridem k pokladni, postavim sa do radu co bolo o 19.05 hod..predomnou chlapik a pytal presne listky na miesto co som mala rezervovane..upozornila som, ze ja mam tam rezervaciu. Vysledok??? - ohucal sa, ze on si moze vybrat miesto kde chce, pani za okienkom aj napriek zdokladovaniu mailom co mi prisiel mu predala listok...tak sa pytam, aky ma to vobec vyznam??? Ziadny. Kazdy si kupuje krista-krizom a nie kazdy chce zaplatit online listok. Aj ked po tejto skusenosti mam hlboku obavu ci by mi takyto listok bol vobec akceptovany...som maximalne sklamana a to som sa tesila, ze konecne kino oziva a funguje...skoda..

Odpoveď

Dobrý deň,

expirácia rezervácie je nastavená na 10 minút pred začatím filmu. To znamená, že ak je v pokladni "nátresk" a nestihnete sa k okienku pokladne dostaviť do 19.20 h, tak Vám rezervácia vyprší a miesta sú znova voľné. Preto sa netreba spoliehať na rezervovanie a je potrebné si lístky v dostatočnom časovom predstihu vyzdvihnúť. Rezervácie majú len informačný charakter a uľahčujú Vám nákup. Veríme však, že táto skúsenosť Vás neodradí od ďalšej návštevy Kina Slávia v Trebišove. Tešíme sa vysokej návštevnosti, kvôli ktorej však vznikajú dlhé rady v pokladni, preto treba byť ohľaduplní a dochvíľni.

Mgr. Zuzana Albrechtová
referent kultúrny, MsKS

04.03.2017 10:10 - Peter

Dobry den,chcem sa informovat ohladom parkovacieho miesta na berehovskej ulici(pod billou).Je nejake parkovacie miesto volne a cennik ktory je zverejneny z roku 2014 je este platny?Dakujem...s pozdravom

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto Trebišov má k dispozícii niekoľko voľných parkovacích miest. Výška nájomného sa určuje v súlade s Cenníkom služieb poskytovaných mestom a mestskými organizáciami prijatého Mestským zastupiteľstvom v Trebišove dňa 8.9.2014 uznesením č. 75/2014 v znení neskorších dodatkov.


Ing. Jozef Ferjo
referent pre miestny rozvoj

03.03.2017 10:14 - Karol Jašek

Pred chvíľou sa prešla okolo Berehova upratovacia čata v oranžových vestách v počte aspoň 10 osôb. Tvárili sa že upratujú chodníky. Príďte sa pozrieť na chodník medzi Star-barom a cestovnou agentúrou. Takýto "poriadok" je tu trvale.

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci aktivačného strediska mesta dnes 3.3.2017 vyhrabávali na Berehovskej ulici trávnaté plochy v okolí bytových domov 2217, 2216, 2215, 2173, 2172, 2171, 2170, 2169, 2168 vrátane okolia NC Berehovo, a to od ulice T. G. Masaryka po Cintorínsku ulicu. Zároveň aktuálne, t.j. v čase od 14.00 h prebieha upratovanie priestorov NC Berehovo.

Miroslav Davala
vedúci MsAS

23.02.2017 15:25 - lenka

Pekny den, prosim vas, tzv. "vetrolamy" pri obci Novy Majer su sukromnym majetkom?

Dnes som po dlhej dobe isla tymto smerom a jeden cely vetrolam je vyrezany. Skoda, ze Vam nejde pridat video, je to na zaplakanie ako si spolocnost ABG svojviolne vyrezuje stromy, nici suvislu vysadbu stromov, ktore aspon z casti zabranuju vytvaraniu snehovych zavejov v zime, rovnako nici aj potravu pre hojne mnozstvo vysokej zveri.

Odpoveď

Dobrý deň.

Podľa našich informácií bol na uvedenej lokalite, rozhodnutím Okresného úradu v Trebišove, odboru starostlivosti o ŽP, vydaný súhlas na výrub drevín na pozemkoch vo vlastníctve Slovenského pozemkového fondu.


Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

27.02.2017 17:14 - maria

dobry den
chcela by som sa opytat, kedy budu dorucene pisomne zasielky ohladom uhrady za komunalny odpad za rok 2017
dakujem

Odpoveď

Dobrý deň!

Rozhodnutia s vyrubeným poplatkom za komunálny odpad na rok 2017 budú distribuované v priebehu mesiaca marec 2017.

Ing. Peter Duč
vedúci finančného oddelenia

15.02.2017 12:25 - Karol Baranyi

Chcem nadviazat na otazku p. Rusnaka,preco by mal podavat vnuk opatovne ziadost na pridelenie bytu??ak predtym podana ziadost splnala. vsetke nalezistosti.Uvedena ziadost bola prejednana na zasadnuti BK v marci 2016 a nasledne na zasadnuti MsZ 24.4.2016 aj schvalena,ze dotycnemu bolo schvalene predelenie byto ako prvemu nahradnikovi.Pytam sa kedy a na ktorom zasadnuti MsZ bolo schvalenie zrusene???a preto z z akeho neopodsatneneho dovodu ma opatvne podavat ziadost.

Odpoveď

Dobrý deň,

Váš dotaz bol odstúpený na vybavenie Bytovému podniku, s.r.o. Trebišov. Po zodpovedaní Bytovým podnikom s.r.o. Trebišov, Vám odpoveď bude zaslaná.

V súvislosti so Všeobecným záväzným nariadením Mesta Trebišov (ďalej len „VZN“) č. 114/2012 s účinnosťou odo dňa 1.8.2012, čl. 3, bodu 3.4. je žiadateľ o pridelenie nájomného bytu, ktorého žiadosť bola zaevidovaná ako opodstatnená povinný:

a) nahlásiť každú zmenu údajov týkajúcich sa jeho osoby, rodiny a spoločne posudzovaných osôb do 30 dní odo dňa, kedy zmena nastala;

b) každý rok do 31.1. bežného roka aktualizovať žiadosť a predložiť doklady o plnení podmienok.

Na základe bodu 3.5. uvedeného VZN, uvedenie nepravdivých údajov v žiadosti o pridelenie nájomného bytu, alebo nesplnenie si povinností, uvedených v bode 3.4., má za následok vyradenie žiadosti z evidencie.
Podľa bodu 3.6. VZN, Mesto Trebišov prešetrí opodstatnenosť jednotlivých žiadostí a žiadosť zaeviduje do evidencie žiadostí o pridelenie nájomných bytov alebo ju zamietne.


Oddelenie sociálnych vecí MsÚ v Trebišove

20.02.2017 10:18 - majka tv

prečo bolo odstránené detské ihrisko z Paričova pri moste?

Odpoveď

Dobrý deň,

detské ihrisko v časti Paričov bolo odstránené po predchádzajúcich sťažnostiach občanov, že sa nachádza v ochrannom pásme vzdušného elektrického vedenia vysokého napätia.
V ochrannom pásme vonkajšieho nadzemného elektrického vedenia a pod elektrickým vedením v súlade so zákonom č. 656/2004 Z. z. o energetike je zakázané zriaďovať stavby, konštrukcie a skládky a vykonávať činnosti ohrozujúce bezpečnosť osôb a majetku. Demontážou detského ihriska Mesto predišlo možnému postihu zo strany Inšpektorátu práce a zároveň hľadá vhodnú lokalitu v MČ Paričov na jeho umiestnenie.

Ing. Ján Bogda
oddelenie výstavby a majetku

22.02.2017 11:02 - Aniko Kaszonyiova

Dobrý deň,chcem upozorniť na zrejme psychycky narušenú rómsku bezdomovkyňu ktorá znova znepríjemňuje čakanie na autobusovej stanici,neustále vykrikuje na ľudí.Zdržiavala sa tam aj minulý rok,cez zimu zmizla a už dva týždne je tam znovu.Fyzicky nikomu neubližuje ale slovne napáda viacerych.Urobte prosím nápravu.

Odpoveď

Dobrý deň,

v prvom rade ďakujem za Váš podnet, ktorý hliadka MsP preverí a v uvedenej lokalite zvýši hliadkovú činnosť. Keď sa preukáže,že Vami uvedená osoba sa dopúšťa porušovania verejného poriadku, bude riešená v zmysle platnej legislatívy. Avšak netreba zabúdať, že príslušníci MsP musia postupovať podľa platnej legislatívy SR a dodržiavať zákony. MsP Trebišov sa riadi aktuálnymi právnymi normami, ktoré neumožňujú dostatočný postih neprispôsobivých občanov. Právny systém SR je v súlade s Ústavou SR a právom Európskej únie. Príslušníci MsP nesmú konať protiústavne a nezákonne, ani diskriminovať občanov na základe rasovej príslušnosti. Ani samotný štát nemôže svojvoľne porušovať ľudské práva (napr. právo na slobodu pohybu, atď.). Príslušníci MsP konajú len v intenciách platných právnych noriem SR, ktorými sa aj riadia.
V prípade zistenia protiprávneho konania, vec oznamujte na bezplatnom telefónnom čísle 159 (do 22.00 hod.) alebo na bezplatnom telefónnom čísle 158.

Bc. Jindřich Sosna
referent pre výkon služby MsP Trebišov

17.02.2017 21:08 - L.G.

Dobry den. Chcem sa spytat,ci je dan za rod.dom v Tv rovnaka pre vsetky r.domy,alebo individualna pre kazdy r.dom?A je fixna,alebo sa meni?Ak je rovnaka,aka je jej vyska?Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

v zmysle platného Všeobecne záväzného nariadenia mesta Trebišov o miestnych daniach č. 140/2015 je ročná sadzba dane za každý aj začatý m2 zastavanej plochy u stavieb na bývanie a drobné stavby, ktoré majú doplnkovú funkciu pre hlavnú stavbu v katastrálnom území Trebišov 0,190 €. Sadzba dane sa pri viacpodlažných stavbách zvyšuje o príplatok za podlažie v sume 0,10 € za každý aj začatý m2 zastavanej plochy za každé ďalšie podlažie okrem prvého nadzemného podlažia.

S pozdravom

Ing. Viktória Barilová
referentka pre miestne dane

03.02.2017 21:05 - Monika

Dobrý deň,na parkovisku na ulici Komenského 2137 parkuje už skoro rok zelená škoda felícia so značkou LM, zostala tu po robotníkoch ,ktorí boli ubytovaný na internáte potravinárskej školy,robotníci tu už dávno nie sú no auto tu zostalo.Na tejto ulici,je problém s parkovaním a tohto vraku,lebo časom sa z toho auta už stal vrak,nevieme zbaviť,vedeli by ste nám pomôcť? Myslím si,že podľa čísla auta je možné aj zistiť majiteľa a požiadať ho aby si ten vrak odtiahol.Ďakujeme za pomoc.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia Trebišov získala informáciu o majiteľovi odstaveného osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia, modrej farby s ev. č. LM 255 BK prostredníctvom Policajného zboru SR. Zo strany MsP bola majiteľovi vozidla zaslaná výzva na odstránenie nepojazdného vozidla.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

20.01.2017 21:49 - majkatv

dobrý večer, odkaz pre bytovú komisiu, podali sme žiadosť na prevod bytu na syna, komisia zasadala 12.12.2016.vtedy ste do zápisnice uviedli, že ak bude byt vyrovnaný, súhlas s prevodom na syna bude čo ste aj odsúhlasili, byt uhradený 10.11.2016 a ešte aj mesačná splátka vopred a bytová komisia si to nestihne overiť do 12.12.2016,kedy zasadá, hlavne že to uvedie do zápisnice, nestačím sa čudovať ....

Odpoveď

Dobrý deň,

Váš dotaz bol odstúpený na vybavenie Bytovému podniku, s.r.o. Trebišov. Po zodpovedaní Bytovým podnikom s.r.o. Trebišov, Vám odpoveď bude zaslaná.


Oddelenie sociálnych vecí MsÚ Trebišov

14.02.2017 10:41 - Valéria

Dobrý deň, chcem sa opýtať, ci pre držiteľov Janskeho plakety neplatí nejaká uľava na daň za TKO,
Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

v zmysle platného Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Trebišov o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady č. 148/2016 nie je možné uplatniť zníženie poplatku za komunálny odpad pre držiteľov Janského plakety.


Ing. Peter Duč
vedúci finančného oddelenia

09.02.2017 18:14 - Rusnák Vladimír

Chcem sa spýtať ktorá dobra dusa vymyslela že sa dáva každý rok nová žiadosť ná nájomný byt,to asy len kocurkovo a mesto Trebisov má také dačo a ďalej syn tam mal žiadosť a pre dva čo prišiel neskôr tak musí všetko absolvovať od začiatku pre dva dni tak toto je už nonsens fakt smutné Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

V súvislosti so Všeobecným záväzným nariadením Mesta Trebišov („VZN“)č. 114/2012 s účinnosťou odo dňa 1.8.2012, čl. 3, bodu 3.4. je žiadateľ o pridelenie nájomného bytu, ktorého žiadosť bola zaevidovaná ako opodstatnená, povinný:

a) nahlásiť každú zmenu údajov týkajúcich sa jeho osoby, rodiny a spoločne posudzovaných osôb do 30 dní odo dňa, kedy zmena nastala;
b) každý rok do 31.1. bežného roka aktualizovať žiadosť a predložiť doklady o plnení podmienok.

Na základe bodu 3.5. uvedeného VZN, uvedenie nepravdivých údajov v žiadosti o pridelenie nájomného bytu, alebo nesplnenie si povinností, uvedených v bode 3.4., má za následok vyradenie žiadosti z evidencie.

Podľa bodu 3.6. VZN, Mesto Trebišov prešetrí opodstatnenosť jednotlivých žiadostí a žiadosť zaeviduje do evidencie žiadostí o pridelenie nájomných bytov alebo ju zamietne.

oddelenie sociálnych vecí MsÚ Trebišov

09.02.2017 16:45 - Ján

Dobrý večer chcem sa spýtať či by ste na sezonu 2017/2018 založiť Juniorov v hokeji lebo podaktorí končia nemajú kam ísť...

Odpoveď

Dobrý deň!
Ďakujeme za Váš podnet. S vytvorením družstva juniorov na sezónu 2017/2018 sa zatiaľ nepočíta.

kancelária primátora

09.02.2017 16:44 - Anonym 234

Dobrý deň tá reštauracia čo je pri zimnom štadione nemohli by ste ju zrekonštruovať lebo podľa mňa ľudia počas zápasov by tam chodili ale aj mimo zápasov tak prečo nerisknúť a zase ju zrekonštruovať? ďakujem dufam že dostanem odpoveď...

Odpoveď

Dobrý deň!
Ďakujeme za Vašu otázku. Bývalá Zemplínska reštaurácia je od roku 2012 predmetom súdneho sporu, t. j. z uvedeného dôvodu mesto Trebišov nemôže rekonštruovať jej priestory.

kancelária primátora

09.02.2017 16:41 - Anonym 23

Dobrý deň mesto by nemohlo zorganizovať turnaj v hokejbale Stredných škôl ?

Odpoveď

Dobrý deň!
Ďakujeme za otázku. Keďže mesto Trebišov nie je zriaďovateľom stredných škôl, nemá možnosť riadiť a organizovať súťaže na tejto úrovni. Vzhľadom na to, že je aj našim záujmom podporovať športové aktivity mladých ľudí, obrátime sa s uvedenou požiadavkou na tunajší hokejbalový klub ADLER Trebišov.

kancelária primátora

06.02.2017 16:44 - peter jendrus

zdravim mam otazku mohli by pani z upratovacej caty mesta v oranzovych vestach odzametavat vodu z chodnikov po roztopeni snehu za berehovskou ulicou kde je aj kopec na sankovanie na chodnikoch je po clenky voda dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov systematicky odstraňuje sneh prípadne vodu po roztopení snehu zo všetkých chodníkov v meste. Prioritou sú najfrekventovanejšie časti mesta a následne vnútro sídliskové chodníky.

Miroslav Davala
vedúci MsAS

26.01.2017 11:04 - Peter K.

Dobrý deň. Viem, že táto téma o ktorej chcem napísať rezonuje medzi občanmi Trebišova. Jedná sa o podzemné kontajnéry. Vraj je na to uložených 400.000,- Euro. Chcel by som sa opýtať, či poslanci MZ, ktorí by chceli tieto podzemné kontajnéry presadiť do mesta, či zažiadali o pomoc z Európskych fondov, nakoľko v Liptovskom Mikuláši to riešili aj z financovaním za ich pomoci. V Liptovskom Mikuláši to šlo - pôjde to aj v Trebišove? Alebo sa jenoducho vyplatia financie nejakej priateľskej firme, ako to bolo v prípade vysoko predraženej rekonštrukcii Domu smútku? Verím, že mi dáte odpoveď na túto otázku, nakoľko na viaceré jednoducho odpoveď nedošli - stratili sa tak, ako sa strácali za primátora Kolesára? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

z dostupných informácií z finančných komisií a zasadnutí MsZ nie je známa iniciatíva akýchkoľvek poslancov žiadať o nenávratné prostriedky z fondov EÚ za účelom výstavby podzemných kontajnerov.


Ing. Peter Duč
vedúci finančného oddelenia MsÚ

19.01.2017 20:33 - Elena Kanalošová

Dobrý deň, rada by som vedela kedy konečne mesto vyčisti cesty aj na ulici ako je Hradišská a Bitúnkova, Gorkého a spol.?! Dúfam, že mestu zostalo trocha materiálu - soľ - na posýpanie aj naších ciest. Snáď konečne na nás nezabudnete. Ďakujem. Elena

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov v spolupráci s Technickými službami mesta, v čase mimoriadnej situácie aj po jej ukončení, postupne čistili a odpratávali chodníky a cestné úseky, sídliskové časti i parkoviská. Vami spomínané cesty boli po snehovej kalamite vyčistené tak, že boli prejazdné a zjazdné v jednom smere. Dňa 26.1.2017 bol prevedený posyp ciest.

S pozdravom

Michal Davala
TS mesta Trebišov

02.02.2017 07:53 - peter

Dobry den.Vedeli by ste mi poradit,na koho sa obratit,ak chcem zistit komu patria dlhodobo prazdne byty na Berehovskej ulici,teda ci ich vlastni mesto,sukromna isoba,ci su v drazbe a pod.a ci a ako sa daju odkupit prip.prenajat?dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Vlastnícky vzťah k bytom, resp. bytovým domom je možné preveriť podľa čísla bytu, resp. čísla bytového domu na verejne prístupnom internetovom portáli katastra nehnuteľnosti. Pre ozrejmenie uvádzame, že na Berehovskej ulici, okrem dvoch bytov, ktorých vlastníkom je Mesto Trebišov, sú ostatné byty v osobnom vlastníctve fyzických osôb.

S pozdravom

Ing. Marián Číž
námestník pre správu domov a bytov BP, s. r. o.

02.02.2017 07:47 - lucia lucia

Dobry den.Na ake oddelenie m.uradu sa mam obratit a aky je postup,ak chcem odhlasit psa z trvaleho pobytu z dovodu odstahovania sa mimo mesta?Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

pri odsťahovaní psa z mesta Trebišov je potrebné podať čiastkové daňové priznanie na zánik daňovej povinnosti k dani z nehnuteľností, k dani za psa, k dani za predajné automaty a k dani za nevýherné hracie prístroje vlastníkom (držiteľom psa). Priznanie daňovník podáva správcovi dane najneskôr do 30 dní odo dňa zániku daňovej povinnosti.


Ing. Viktória Barilová
referentka pre miestne dane

27.01.2017 10:17 - Marcela Bindasová

chcela by som poprosiť kompetentných či by sa nedal odpratať sneh z autobusovej zastávky na ul. SNP, dnes som nastupovala na autobus po kolená v snehu. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, sneh z autobusovej zastávky na Ul. SNP bol pracovníkmi Technických služieb mesta Trebišov odprataný piatok 27.1.2017.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

24.01.2017 09:55 - lenka

Pekny den,

chcela by som upozornit na psickarov na Komenskeho ulici pri kotolni a za predajnou Milk agro, ktorí si tu chodia vencit psov ale exkrementy vyzbierat nevedia. Teraz ked je sneh je neskutocny pohlad po oboch stranach chodnika.

Zaroven chcem poprosit o castejsie kontroly mestskej policie na tomto useku.

Taktiez chcem poprosit vedenie technickych sluzieb o vypratanie chodnika pri MS Komenskeho a prechodu pre chodcov od skolky ku kauflandu, mam problem prejst kocikom

Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

chcem sa poďakovať za Váš podnet a zároveň Vás ubezpečiť, že sa ním budeme zaoberať. Na lokalite, ktorú uvádzate, budú príslušníci MsP v nasledujúcich dňoch vo zvýšenej miere vykonávať hliadkovú činnosť za účelom kontroly dodržiavania Všeobecne záväzného nariadenia č. 128/2013 o podmienkach držania psov, ktoré vyplýva zo zákona (č. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov).
Na dodržiavanie tohto VZN, ale i iných dohliada MsP a túto činnosť hliadky vykonávajú každodenne na území celého mesta. Zistené porušenia vyššie uvedeného nariadenia rieši MsP v zmysle platnej legislatívy. Ďalšie podnety môžu občania mesta nahlásiť (aj anonymne) na bezplatnom tel. č. 159, poprosíme, aby tak urobili v čase, keď dochádza k porušeniu VZN; zo strany príslušníkov MsP bude možné na oznam promptne zareagovať v zmysle ich zákonných oprávnení.

Bc. Jindřich Sosna
referent pre výkon služby MsP Trebišov

Vyčistenie priestoru na Komenského ulici pri kotolni a za predajňou Milk-agro, ako aj chodníka pri MŠ na Komenského ulici a na priechode pre chodcov, od MŠ ku OC Kaufland, bude zrealizované piatok 27.1.2017

Miroslav Davala
vedúci MsAS


17.01.2017 18:09 - Juliana Lúčková

Pripájam sa k podnetu pre primátora: viezla som známu na Hodvábnu ulicu. To, že je po Trebišove "tankodrom", lebo to, čo zostáva, v noci namrzne, chápem. Po hlavných uliciach každú chvíľu prejde nejaký pluh. Na Hodvábnej to vyzerá, akoby tam nešli žiadne stroje. Zaujímavú situáciu som zažila aj na Juhu na ulici Nemocničnej. Keď som chcela na okraji zaparkovať, istý pán zo skupiny, ktorá čistila chodníky ma upozornil, aby som preparkovala, lebo očakávajú stroje a celá ulica sa bude čistiť. Aké bolo moje prekvapenie, keď som tam prišla dnes a nič z okrajov ulice odpratané nebolo. Myslím, že už by bolo načase, zamerať sa aj na sídliskové cesty, nie iba hlavné. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

odpratanie snehu na Hodvábnej ulici sa bude realizovať vo 4. kalendárnom týždni. Ulice: Nemocničná, B. Němcovej a L. Sáru boli čistené aj s parkovacími miestami.

Ing. Jozef Kereštan
člen krízového štábu

23.01.2017 17:31 - Rastislav

Dobrý deň. Chápem,že snehu je všade dosť a všetko sa nedá stihnúť zlikvidovať naraz. Chcel by som sa opýtať, či je stanovený nejaký plán vývozu snehu?

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za otázku. Vývoz snehu prebieha od soboty 14.1.2017 nepretržite. Postupne sú takto čistené komunikácie a úseky v celom meste a využíva sa pri tom všetka dostupná technika a ľudská sila. Pri tomto postupe sa zohľadňujú výsledky pravidelného monitorovania ulíc v meste príslušnými zamestnancami mesta. Zároveň operatívne reagujeme aj na odôvodnené podnety občanov a inštitúcií.

Kancelária primátora

23.01.2017 22:00 - Alena Pavlova

Prečo už nie sú na tejto stránke zverejnení majitelia psov,ktorí si za nich poctivo platia daň. Raz ste to zverejnili a potom to z tejto stránky zmizlo.

Odpoveď

Dobrý deň,

majiteľov psov, ako aj iných daňovníkov/poplatníkov zverejňuje Mesto Trebišov, na svojom webovom sídle, v súlade s ustanoveniami zákona č. 563/2009 Z. z. Zákon o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Ing. Peter Duč
vedúci finančného oddelenia MsÚ

11.01.2017 09:39 - Dušan

Mám 2 otázky.
Prečo vymizli predchádzajúce zasadnutia MsÚ zo stránky a ostal iba priamy prenos? V minulosti tam bol zvukový záznam, výsledky hlasovania atď. Dnes to tam nie je. Prečo mesto na hlavnej stránke supluje poštu / oznámenia o zásielke / ? To miesto sa dá využiť aj rozumnejšie, alebo je to zámer ? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

všetky zvukové záznamy, ako aj ďalšie záznamy súvisiace s mestským zastupiteľstvom sú uverejnené na webovej stránke mesta. Pri aktualizovaní a dopĺňaní údajov na internetovom sídle mesta mohlo dôjsť ku krátkemu výpadku odkazu na zvukové záznamy z titulnej webstránky. Za tento dočasný výpadok sa ospravedlňujeme.

Ing. Radovan Podpinka
referent pre IS a web

Aktuálna legislatíva SR ukladá obci povinnosť zverejňovať uvedené oznámenia.
Zákon č. 253/1998 Z. z. - Zákon o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v § 5 znie:

Občan, ktorému bol trvalý pobyt zrušený podľa § 7 ods. 1 písm. d) až g) a ktorý sa nemôže prihlásiť na trvalý pobyt podľa § 3 alebo 4, sa môže prihlásiť na trvalý pobyt v ohlasovni v mieste, kde sa zdržiava. V takom prípade občan predkladá iba doklad podľa § 3 ods. 8 písm. a), ak ho nemá, doklad podľa § 3 ods. 8 písm. b) a ako miesto trvalého pobytu sa uvedie iba obec pobytu. Adresa sídla obecného úradu tejto obce je adresou takého občana na účely doručovania písomností od orgánov verejnej správy a iných štátnych orgánov a na účely zápisu do zoznamu voličov. Obec je povinná spôsobom v mieste obvyklým, najmä oznámením na úradnej tabuli, upozorniť prihláseného občana, že mu bola alebo že mu má byť doručená písomnosť.

Zákon č. 305/2013 Z. z. - Zákon o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci v § 34 Elektronická úradná tabuľa znie:
(1)
Elektronická úradná tabuľa je elektronické úložisko, na ktoré sú zasielané a na ktorom sú zverejňované elektronické dokumenty, ak tak ustanovuje zákon.
(2)
Orgán verejnej moci zverejní na elektronickej úradnej tabuli
a)elektronický úradný dokument, ktorý je podľa tohto zákona z hľadiska právnych účinkov totožný s takým dokumentom v listinnej podobe, o ktorom osobitné predpisy ustanovujú, že sa doručuje vyvesením na úradnej tabuli orgánu verejnej moci, verejnou vyhláškou alebo iným obdobným spôsobom zverejnenia pre neurčitý okruh osôb; ustanovenia osobitných predpisov o doručovaní tým nie sú dotknuté,
b)iný elektronický dokument než podľa písmena a), o ktorom osobitný predpis21a) ustanovuje, že sa zverejňuje alebo vyvesuje na úradnej tabuli, verejnou vyhláškou, na webovom sídle alebo iným obdobným spôsobom zverejnenia pre neurčitý okruh osôb.
(3)
Zverejnenie na elektronickej úradnej tabuli nenahrádza povinnosť zverejnenia či vyvesenia podľa osobitných predpisov, ak osobitný predpis neustanovuje inak.
(4)
Orgán verejnej moci vykoná zverejnenie na elektronickej úradnej tabuli v rovnaký deň, ako zverejní elektronický dokument na úradnej tabuli, verejnou vyhláškou, na webovom sídle alebo iným obdobným spôsobom zverejnenia pre neurčitý okruh osôb, a ak to z objektívnych dôvodov nie je možné, zverejní na elektronickej úradnej tabuli súčasne so zverejneným elektronickým dokumentom aj informáciu o tom, kedy bol zverejnený na úradnej tabuli, verejnou vyhláškou, na webovom sídle alebo iným obdobným spôsobom zverejnenia pre neurčitý okruh osôb.

Kvetoslava Koščová
referentka pre evidenciu obyvateľov a stavieb

© 2024 MESTO TREBIŠOV