Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

06.01.2017 22:12 - Marcel Béreš

Dobrý večer pán primátor.

Chcem sa spýtať načo slúžia naše rodičovské poplatky do MSKM Trebišov, keď pán riaditeľ nie je ochotný kúpiť chlapcom (dorastencom) ani hokejky.
Myslím si,že klub by mohol zabezpečiť chlapcom aspoň hokejky, nie každý si môže dovoliť 2-3 hokejky za sezónu okrem iného.
Ďakujem za odpoveď.

S pozdravom
Marcel Béreš

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujem za otázku aj podnet. Budem sa ňou zaoberať na spoločnom stretnutí s poverenou osobou a trénermi.

PhDr. Marek Čižmár
primátor

14.01.2017 22:54 - dada

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či by sa nedalo poriešiť parkovanie pri Golden markete,pri vychádzaní z T.G.Masaryka na Berehovskú je to o život,autá parkujú v zákrute,na cestu sa vychádza,buď to vyjde alebo nie.Minule tam stálo aj auto mestskej polície.

Odpoveď

Dobrý deň,

uvedený úsek cesty hliadky MsP pravidelne monitorujú a v prípadoch zistenia, keď zo strany vodičov došlo k porušeniu zákona č. 8/2009 Z. z., bol hliadkami už niekoľkokrát v tejto lokalite použitý technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla a priestupky boli riešené v zmysle zákona č. 372/1990 Zb. Keďže hliadky MsP z kapacitných dôvodov nemôžu byť všade, kde je porušovaný zákon, pomohlo by, aby občania, ktorí sú svedkami takéhoto parkovania, vykonali oznámenie na bezplatnom tel. čísle 159, resp. 158, bezprostredne v čase, kedy k takému konaniu dochádza.
Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

14.01.2017 14:16 - Jan Novak

Dobrýi deň.

Prosím Vás chcem sa opýtať kde sa môžu vylepovať plagáty ktoré oznamuju konanie kulturných a športových podújatí.Vidim ,že v meste sa lepia po autobusových zástavkach.Môžu sa tam lepiť.Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

na vylepovanie plagátov oznamujúcich konanie kultúrnych či športových podujatí sú v meste Trebišov určené tieto plochy:

1. Sídlisko Sever - 1 ks dvojstranná výlepná plocha
2. Milhostov - 1 ks dvojstranná výlepná plocha
3. Predstaničný priestor ŽSR a SAD - 1 ks dvojstranná výlepná plocha, 2 ks betónové skruže
4. Nákupné stredisko Kaufland - 1 ks dvojstranná výlepná plocha
5. Nemocnica s poliklinikou - 1 ks dvojstranná výlepná plocha
6. Nákupné stredisko Paričan - 1 ks dvojstranná výlepná plocha
7. Paričov -1 ks dvojstranná výlepná plocha
8. Mestské kultúrne stredisko - 1 ks dvojstranná výlepná plocha
9. Nákupné stredisko Adriana - 1 ks dvojstranná výlepná plocha
10. Pošta - 1 ks dvojstranná výlepná plocha

Lepenie plagátov priamo na autobusové zastávky je zakázané.

S pozdravom

Ing. Miroslav Eliáš
referent odd. výstavby a majetku

09.01.2017 12:53 - Slavo

Poprosil by som o vyriešenie problému s parkovaním pri Pošte. Mám pocit, že tam parkujú ľudia, ktorí sú v blízkosti zamestnaní, a ľudia prichádzajúci na poštu nemajú kde zaparkovať, vznikajú tam zbytočné tlačenice kto skôr. Problém by sa vyriešil, keby ste parkovanie na tomto mieste časovo obmedzili na cca 15 min. pre auto. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

regulované parkovanie v meste Trebišov v súčasnosti neumožňuje žiadne záväzné nariadenie mesta. Tento spôsob regulovania musí byť najprv odsúhlasený mestským zastupiteľstvom a riadne nadefinovaný cez projekt statickej dopravy a príslušné mestské normy. Ak regulovať, tak určite nielen toto parkovisko. Je to problém, ktorý bude mesto Trebišov riešiť v dohľadnej dobe komplexne.

Ing.Iveta Verešová
referent dopravy MsÚ

10.01.2017 15:15 - M.

Dobrý deň, chcem sa opýtať prečo nepokračujete vo výzve pre ďalších záujemcov o parkovacie miesta, ale nechávate parkovacie miesta neobsadené a to dlhodobo neobsadené.

Odpoveď

Dobrý deň prajem,

Ak máte na mysli parkovacie miesta na Berehovskej ulici(pod Billou), samozrejme, pokračujeme v obsadzovaní voľných miest aj naďalej. Postupuje sa presne podľa poradia žiadostí doručených na mestský úrad. V najbližších týždňoch budú všetky žiadosti vybavené.

Ing. Jozef Ferjo
odd. výstavby a majetku

07.01.2017 17:12 - Michal Fedor

Dobrý deň, v Novom roku prajem vedeniu mesta hlavne zdravie a veľa dobrých projektov pre občanov mesta Trebišov. Pre používanie zábavnej pyrotechniky prijalo mesto VZN o jeho obmedzení a zákaze. Chcel by som vedieť koľko pokút bolo udelených, lebo VZN nebolo dodržiavané, polícia to zjavne nezvládla , lebo "oslavné miesta" boli pri Kauflande na ul. Berehovskej , na sídlisku Sever, proste všade, kde to priestor dovoľoval. Tieto miesta malá mať polícia vopred vytypované ! Kedy my starší budeme sa môcť poprechádzať po meste ako ľudia a nie báť sa vyjsť von, lebo v meste je ako na povstaní. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia v Trebišove počas Silvestra, v maximálnej možnej miere, zabezpečila zvýšený výkon služby s dôrazom na dohľad na dodržiavanie VZN č. 147/2016 o používaní pyrotechnických výrobkov. Uvedené VZN mesta Trebišov umožňuje používať pyrotechnické výrobky kategórie F2, F3, P1 a T1 v dobe od 18:00 hod. dňa 31. decembra kalendárneho roka do 02:00 hod. dňa 1. januára nasledujúceho kalendárneho roka. Mimo uvedeného času MsP Trebišov evidovala 6 oznámení, týkajúce sa porušenia tohto VZN, v dvoch prípadoch boli priestupcovia riešení v zmysle zákona.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

03.01.2017 10:04 - L.B.

Dobrý deň,

chcem opätovne upozorniť na pokazené verejné osvetlenie - ulica Hodvabná - zadné parkovisko - stĺp pri chodníku za vchodom 2275/18 (neustále sa vypína a zapína) + stĺp osvetľujúci detské ihrisko.
Po zotmení je tam neskutočná tma.

Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

porucha na verejnom osvetlení na Hodvábnej ulici, ktorú uvádzate vo svojej otázke, bola opravená pracovníkmi Technických služieb mesta Trebišov vo štvrtok 5.januára 2017.

Michal Davala
zastupujúci riaditeľ Technických služieb mesta Trebišov

09.01.2017 18:53 - U.F.

Dobrý deň.
Je možné volať mestskú políciu ku spoluobčanom, ktorí "otravujú" ľudí pri nákupných centrách a pri kostoloch?
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

problém s uvedenou skupinou občanov rieši MsP už dlhšiu dobu. Hliadky vykonávajú pravidelné kontroly v okolí nákupných centier a kostolov, a to v čase konania bohoslužieb. MsP vynakladá tiež maximálne úsilie, aby nedochádzalo k obťažovaniu občanov mesta zo strany „neprispôsobivých“. V prípade, že ste svedkom obťažovania, neváhajte kontaktovať MsP Trebišov na tel. č. 159.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

03.01.2017 18:40 - Lubka Vargova

Rada by som sa opytala, ze ako je to s nasimi "podvodnikmi" v meste. Konkretne o tych rumunskych "slepo-hlucho-nemych" co akoze davaju podpisovat peticiu a vyberaju prispevky. Nasledne ked sa spomenie policia, tak zazrakom dokazu sa ozvat. Halleluja! Stal sa zazrak..ale teraz bez srandy, co s nimi? Lebo kym dojdu policajti ci uz statny alebo mestsky tak oni uz sadaju do aut a frcia prec...Objavuju sa v v meste, pred postou, pred starym kinom (aj vo vnutry) a pri stracej nozke a za Billou...nejako je ich vela v meste.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia Trebišov eviduje niekoľko oznámení týkajúcich sa občanov rumunskej národnosti, ktorí pod zámienkou sluchového, alebo iného postihnutia vykonávali falošné zbierky. Pohybujú sa v okolí nákupných centier, kde ľuďom predkladajú hárky označené slovenskou vlajkou a snažia sa od ľudí získať finančnú hotovosť. Mestská polícia rieši takýchto podnikavcov za ich podvodné konanie v blokovom konaní. V prípade podozrenia o legálnosti, resp. nelegálnosti zbierky kontaktujte políciu na bezplatných telefónnych číslach 158 alebo 159.
Pred uskutočnením verejných zbierok existuje ohlasovacia povinnosť na príslušnom okresnom úrade a všetky zaregistrované verejné zbierky nájdete na webovej stránke verejných zbierok www.vs.sk/vz.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

28.12.2016 14:24 - Ivan.B

Dobrý deň. Pri schádzaní dole schodmi z VUB banky som si všimol pomerne široký rozrastený ker, ktorý je vysoký a široký,že cez neho nieje vidieť,keď auto cúva z kraja parkoviska, či práve nevchádza iné auto z hlavnej ulice k banke či iným obchodom. Nedal by sa znížiť a orezať? Vďaka.

Odpoveď

Dobrý deň,

o uvedenom probléme Mesto rokovalo s riaditeľkou pobočky VUB Trebišov dňa 2.1.2017. Úprava a orezanie okrasných kríkov by mali byť realizované do 1 týždňa.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku MsÚ

29.12.2016 09:12 - Ivan.B

Môžete mi dať info, ako je to s pyrotechnikou v meste počas silvestra? Môže sa používať od 18,00 do 02,00 hod ak sa nemýlim. a čo s tými, čo to porušujú? Však mestskí policajti pracujú len do 22,00 hod. Bude to mať na starosti štátna poícia? Vdaka za odpoved.

Odpoveď

Dobrý deň,

decembrová, predsilvestrovská atmosféra je charakteristická používaním zábavnej pyrotechniky, ktorá znepríjemňuje život väčšine obyvateľov mesta a nelahodí ani citlivému uchu štvornohých miláčikov. Z uvedeného dôvodu mestská polícia posilňuje výkon služby a kontroluje podmienky používania zábavnej pyrotechniky.
Začiatkom decembra 2015 došlo k zásadnej zmene zákona č. 58/2014 Z. z. o výbušninách, výbušných predmetoch a munícií (ďalej len zákon o výbušninách) v § 53 používanie pyrotechnických výrobkov, kde bolo obciam umožnené obmedziť alebo zakázať, z dôvodu ochrany verejného poriadku všeobecným záväzným nariadením (VZN), používanie pyrotechnických výrobkov kategórie F2, F3, P1 a T1 na území mesta alebo v jeho častiach.
Na základe zmeny v zákone o výbušninách bolo mestským zastupiteľstvom schválené VZN č.147/2016 o používaní pyrotechnických výrobkov na území mesta Trebišov, kde sú stanovené podmienky používania zábavnej pyrotechniky. „VZN obmedzuje čas používania zábavnej pyrotechniky od 31. decembra od 18-tej hodiny do nasledujúceho kalendárneho dňa do 02:00 hod.“
Zákon o výbušninách umožňuje používanie pyrotechnických výrobkov F4, T2 a P2, ktoré predstavujú vysoké nebezpečenstvo. Používať ich môžu len odborne spôsobilé osoby, ktoré spĺňajú podmienky Zákona o výbušninách ustanovené v § 25 spôsobilosť na zaobchádzanie s výbušninami, výbušnými predmetmi alebo muníciou. Pyrotechnické výrobky tejto kategórie nie sú bežne dostupné avšak zábavná pyrotechnika kategórie F2, F3, T1 a P1 je bežne dostupná a je možné si ju zakúpiť v predajniach spĺňajúcich podmienky zákona. Súčasná legislatíva nerieši, respektíve neobmedzuje predaj týchto výrokov, čo je podstatný problém pri boji proti živelnému používaniu zábavnej pyrotechniky na území mesta Trebišov.
Kontrolu dodržiavania VZN č. 147/2016 vykonáva mestská polícia. Za porušenie ustanovení VZN môžu príslušníci mestskej polície uložiť blokovú pokutu do výšky 33 eur. V správnom konaní je možné uložiť pokutu za priestupok do výšky 500 eur. Okrem finančného postihu môžu prísť osoby, neodborne manipulujúce s pyrotechnikou, k ťažkým úrazom, ktoré väčšinou zanechávajú trvalé následky.

V nasledujúcich dňoch budú príslušníci MsP vo zvýšenej miere vykonávať hliadkovú činnosť (31.12.2016 bude posilnený výkon služby MsP, tzn. nepretržitý výkon služby) za účelom kontroly dodržiavania VZN č. 147/2016 a prípadné zistené porušenia budú riešené v zmysle platnej legislatívy. Chcem Vás ubezpečiť, že každý zistený priestupok a podnet od občanov bude zo strany MsP preverený a porušenie zákona bude vyriešené v zmysle zákona.

Bc. Jindřich Sosna
referent pre výkon služby MsP Trebišov

09.12.2016 14:11 - K.K.

Myslíte, že zlikvidovaním prechodu z južnej strany do areálu nemocnice ste vyriešili otázku neporiadku v parku nemocnice? Veď neprispôsobiví občania sa tam dostanú z druhej strany, pre nich nie je problém ani preliezť oplotenie. No ako p. Vašková písala sťažili ste to občanom zo sídliska, ale aj ostatným z tejto časti mesta. Najprv bolo potrebné vyriešiť parkovanie v okolí nemocnice, kde je cez deň problém zaparkovať. Skomplikovali ste to aj tým, ktorí zaparkovali na sídlisku a mohli prejsť cez park do nemocnice. Vlastne sa tým nevyriešilo nič, len sa mnohým občanom zabránil prístup do nemocnice z tejto strany, čo v konečnom dôsledku pocítia hlavne starí ľudia a matky s deťmi, ktorým by ste ako prvým mali vychádzať v ústrety a uľahčovať im život v meste.

Odpoveď

Dobrý deň,

parkovanie v areáli nemocnice je vyriešené pre návštevníkov a pacientov. Po ostatnej zmene v organizácii parkovania v areáli musíme konštatovať výrazné zlepšenie dostupnosti parkovacích miest pre pacientov priamo v areáli.
Vzhľadom k predchádzajúcim sťažnostiam obyvateľov sídliska Juh na parkovanie návštevníkov nemocnice na ich parkoviskách, považujeme aj za korektné z našej strany, nezaťažovať tieto parkoviská. Nemocnica sa nebráni sprístupniť areál smerom na sídlisko Juh, no k tomu je potrebné napojenie komunikácií a vyriešenie režimu dopravy a parkovania zo strany mesta.

MUDr. Vladimír Dvorový, MPH
riaditeľ nemocnice

Zamedzenie prechodu do nemocnice cez chýbajúce oplotenie z Nemocničnej ul. bolo realizované na základe viacerých podnetov občanov tohto sídliska, nakoľko parkovacie miesta na tejto komunikácii využívali návštevníci nemocnice z dôvodu uvádzaného prechodu a skrátenia si vstupu do areálu. Tejto požiadavke občanov sídliska bolo vyhovené. Nemocničný areál má vytvorených niekoľko vstupov tak, aby bol dostatočne prístupný a zároveň uzatvorený ako súkromné vlastníctvo. Do práv vlastníka nehnuteľnosti mesto nemôže zasahovať, a teda nemôže nariaďovať kde a akým spôsobom bude sprístupnený areál nemocnice. Ako už bolo uvedené v odpovedi riaditeľa nemocnice, organizácia statickej dopravy v areáli nemocnice a na priľahlých parkoviskách pri objekte regionálneho úradu verejného zdravotníctva a zariadeniu sociálnych služieb LUMEN prešla organizačnou úpravou, čim došlo k zefektívneniu parkovacích plôch a tým aj ich navýšeniu.
Mesto Trebišov zabezpečí v budúcom roku vyznačenie parkovacích miest vodorovným dopravným značením na Ul. SNP s cieľom dosiahnutia organizovanej statickej dopravy a
efektívneho využívania každého parkovacieho miesta.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

28.11.2016 07:06 - Maria

Dobry den,
Chcem sa opytat kedy bude aktualizovany zoznam uchadzacov o najomne byty a zoznam ziadatelov o pridelenie parkovacieho miesta...

Odpoveď

Zoznam žiadateľov o pridelenie parkovacieho miesta je na webovej stránke mesta aktualizovaný.

http://www.trebisov.sk/vybavenie-uradnych-zalezitosti/rozne/17309

Ing. Jozef Ferjo
referent pre miestny rozvoj

14.12.2016 11:23 - Ivan.B

vidím,že na berehovskej bude nová krčma v novopostavenej budove nad čínskym obchodom..s deja vu druhý podnik na úseku ani nie 100 metrov...kto berie ohľad na ľudí,ktorí tam bývajú,že sa im zaberajú parkovacie miesta + porušovanie nočného kľudu...???Komu sa majú ľudia podakovať? mestskému zastupiteľstvu? Petícia sa už pripravuje. Na túto otázku mi odpovedzte.Vdaka.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov ako stavebný úrad povolilo užívanie stavby - Prístavba obchodných priestorov k obchodnému komplexu na Ul. M. R. Štefánika ako dvojpodlažný objekt s účelom rozšírenia predajných priestorov a priestorov pre služby. Nebolo povolené žiadne pohostinstvo. Nové parkovacie miesta v požadovanom počte budú riešené na pozemku mesta. VZN mesta Trebišov č. 125/2013 o určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb určuje prevádzkové časy v závislosti od prevádzok umiestnených na určených uliciach mesta.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

V prípade zriadenia nového obchodného priestoru vo Vami uvedenej lokalite bude MsP, tak ako pri iných prevádzkach, kontrolovať dodržiavanie VZN mesta Trebišov č. 125/2013 o určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb. V prípadne porušenie zákona bude protiprávne konanie zdokumentované, následne postúpené mestu, ktoré je v takomto prípade správnym orgánom.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

07.12.2016 07:24 - Slavo

Poprosim o lepšie umiestnenie značky "Daj prednosť v jazde" na križovatke ulíc -od strednej školy sv. Jozafáta na Berehovskú (za Billou). Pre ihličnan si ju vodiči všimnú v poslednej chvíli. Na tejto križvatke už došlo k nejednej kolízii s motorovým vozidlom. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

predmetnú značku Mesto presunie alebo vykoná úpravu okrasného ihličnanu pre dosiahnutie výhľadových pomerov.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

01.12.2016 10:35 - Ing.Vnek S.

Poďakovanie!
Týmto chcem vysloviť poďakovanie p.Davalovi M., že pracovníci Technických služieb zasypali výtlky na ul.Zimná asfaltovou drvou a aspoň dočasne tak zmiernili trápenie vodičov využívajúcich túto komunikáciu.
Vážim si ľudí, ktorí dokážu dodržať dané slovo.Ešte raz ĎAKUJEM !

12.12.2016 11:00 - L Gregocký

Ďakujem Mestskej polícii za celoročné realizovanie akcie priechody pre chodcov. Z pozície vodiča aj z pozície chodca Vám musím vyjadrit vďaku za Vašu prácu a zvýšenie bezpečnosti v meste. Dufam, že na budúci rok budete v tomto smere pokračovať.

06.12.2016 12:53 - Lucia Vaskova

Dobry den,chcem sa opytat z akeho dovodu sa zablokoval,resp.oplotil vchod do nemocnicneho parku od sidliska Juh.Sluzil ludom,na prechod do zadnej casti,pripadne zadnych blokov nemocnice.Teraz,aby sme to obchadzali naokolo.Skor sa tam mal urobit lepsi prechod pre mamicky s kocikmi,prip. voziky a nie to oplotit.Dakujem za odpoved.

Odpoveď

Dobrý deň,

v areáli nemocnice postupne obnovujeme oplotenie. Dôvodom bola najmä snaha o zabránenie nežiadúcej migrácie neprispôsobivých občanov cez areál nemocnice. Títo ľudia ničia zariadenie nemocnice, vyhadzujú odpad pod stromami na rozhraní nemocnice a parkoviska sídliska Juh. Neporiadok, ktorý tam vzniká, nie je želaným stavom, ktorý by sme v areáli nemocnice chceli mať. Preto sme sa rozhodli túto cestu prerušiť obnovou pôvodného oplotenia. Chápem, že sme niektorým občanom predĺžili cestu do nemocnice, no zámerom je najmä udržať poriadok a príjemné prostredie v nemocnici.


MUDr. Vladimír Dvorový, MPH
riaditeľ nemocnice

01.12.2016 13:32 - Vojtech Zachar

Dobrý den chcel by som poprosiť pana primátora či by sa na križovatku Pribinova a Varichovská nedalo umiestniť zrkadlo lebo od záhradkarských osád je veľmi zlý výhľad a dosť často tam dochádza k dopravným koloziam DAKUJEM

Odpoveď

Dobrý deň,

nakoľko je Pribinova ulica štátnou cestou a príslušnosť k tejto komunikácii má ako cestný správny orgán Okresný úrad Trebišov - odbor dopravy a pozemných komunikácií, Váš zaslaný podnet bude postúpený tomuto orgánu.

Oddelenie výstavby a majetku MsÚ Trebišov

25.11.2016 08:13 - JozefKA

Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať, či sa chystá oprava cesty na Hurbanovej ulici až po ulicu Pribinova. Je v katastrofálnom stave. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto spracovalo prehľad poškodených mestských komunikácií - ciest a chodníkov, ktoré bude potrebné, vzhľadom na rozsiahle poškodenia, opraviť. Nakoľko finančné možností Mesta nedovoľujú realizáciu všetkých poškodených ciest a chodníkov, boli z predmetného zoznamu do návrhu plánu oprav pre budúci rok vybrané úseky mestských komunikácií s najzávažnejším poškodením, pričom sa zohľadňovala aj frekvencia dopravy na týchto komunikáciách. Celkový rozsah opravovaných ciest a chodníkov bude závisieť od finančných prostriedkov, schválených na tento účel mestským zastupiteľstvom v rozpočte Mesta na rok 2017. S celkovou opravou cesty na Hurbanovej ulici sa v budúcom roku neuvažuje, opravovať sa budú menšie, najviac poškodené úseky a výtlky.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

25.11.2016 11:27 - E.Š.

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, prečo aktivační pracovníci zabúdajú na zelené plochy pod oknami bytového domu na Komenského ulici 2136 od NS Berehovo? V lete občas zabudli pokosiť, teraz tam je lístie, ktoré nemá kto vyhrabať a vyviesť. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

aktivační pracovníci nezabúdajú pri vyhrabávaní lístia na zelené plochy v meste, ale prioritou čistenia verejných priestranstiev od opadaného lístia sú verejné priestory, po ktorých sa vo veľkej miere pohybujú občania (chodníky, námestia, atď.). Zo všetkých zelených plôch v meste, na ktorých sa ešte nachádza opadané lístie, bude postupne odstránené.


Miroslav Davala
vedúci MsAS

18.11.2016 17:30 - Marianna Dudašová

Dobrý večer chcela by som sa opýtať či sú nejaké pozemky, ktoré patria mestu na predaj Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov nedisponuje v tomto období pozemkami vhodnými na výstavbu. V roku 2018 pripravuje projekt jednoduchých pozemkových úprav. Po vyhotovení tohto projektu Mesto Trebišov ponúkne pozemky na odpredaj budúcim stavebníkom a investorom.

Ing. Ladislav Valiska-Timečko
poverený zastupovaním vedúceho odd. výstavby a majetku

24.11.2016 12:41 - D.G

Zaujalo ma na poslednom zasadnutí MsZ
umiestnenie plochy ihriska. Má byť na mieste býval Serenády. Nemohlo by to byť už na raz urobenom ihrisku zo stany od mičurinky ? Tam už také niečo bolo / Trebišovčania to vedia /. Už názov projektu hovorí Rekonštrukcia / obnova / parku. A mesto dá do stredu parku ihrisko. Znovu sa vyrúbu ďalšie stromy. Veď ten park fakt zanikne. Budeme sa musieť hanbiť za takýto neodborný prístup . Skúste to znovu prehodnotiť, lebo Vás budúce generácie budú preklínať.

Odpoveď

Dobrý deň,

umiestnenie plochy ihriska bolo pôvodne plánované projektantom na určených plochách, na Komisii výstavby a majetku bol pri prezentácii navrhovaných aktivít prijatý nasledovný návrh jej členov: nezriaďovať plochy ihriska na pôvodných plochách, ale zriadiť tieto plochy bližšie k vstupu do parku, z dôvodu lepšieho monitorovania majetku mesta.

Ing. Ladislav Valiska-Timečko
poverený zastupovaním vedúceho odd. výstavby a majetku

10.11.2016 13:31 - J. Čonka

Dobrý deň!

Chcem sa spýtať kedy sa uprace tá tráva po vykosení na odvodňovacom kanáli smerujúcom od Paričovského mosta poza záhrady, ktorý bol vykosený v rámci VPP a tá tráva tam pozdĺž kanála už hnije 2 týždne? Zároveň chcem upozorniť, že na tomto kanáli za popisným číslom 1342/18 je sčasti zalomený mostík do záhrady (zalomilo ho jedno auto pri otáčaní cca pred vyše 4 mesiacmi) a časti mostíka zamedzili pretekaniu vody popod tento mostík, čím je kanál smerom na Ondavu neprechodný.

Odpoveď

Dobrý deň,

Vami požadované odstránenie vykosenej trávy z kanála Rákoš bude realizované v 47. týždni. Prístupové mostíky do jednotlivých záhrad, na hore uvedenom odtokovom kanáli, nie sú vo vlastníctve mesta. Mesto nie je vlastníkom spomínaného kanála.

Ing. Jozef Kereštan
vedúci strediska MVO

06.11.2016 10:54 - Mgr.Juraj Ostrožovič

Dobrý deň !
Robí sa rekonštrukcia hlavnej cesty v mestskom parku,čo je veľmi chvályhodné,ale úsek cesty medzi gaštanovou alejou a východnou časťou kaštieľa, zhruba 25-30 m, si dlhé roky nikto nevšíma.Keď je zlé počasie,je tam blato,stojí tam voda a ľudia len ťažko prechádzajú do mesta.Stačí len drobným kamením vysypať spomínaný úsek a bude to dobré.Za pochopenie ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

rekonštrukcia hlavného chodníka je súčasťou projektu REPAR, v zmysle ktorého prebiehajú rekonštrukčné práce. Chodník medzi gaštanovou alejou a východnou časťou kaštieľa nebol zahrnutý do tohto projektu, preto mesto Trebišov vyvinie úsilie, aby spomínaný úsek neostal v kritickom stave. Ďakujeme za Váš podnet.

odd. výstavby a majetku

12.11.2016 20:16 - Dagmar

Dobrý deň, nebudete posielať hliadky na prechody pre chodcov po zotmení,pretože cyklisti ohrozujú nielen svoje životy,ale aj vodičov.Dokedy sa budú premávať cez prechody pre chodcov bez toho,aby zosadli z bicykla,ani hlavu neotočia a v tomto období riskujú seba i vodičov.Hlavne,že môžu mať vypité a vodiči musia dávať pozor.

Odpoveď

Dobrý deň,

hliadky MsP vykonávajú každodenne, v čase školského roka, dohľad na priechodoch pre chodcov, a to hlavne v čase pred začiatkom vyučovania. Hliadky sa počas bežného výkonu služby zameriavajú aj na zisťovanie Vami uvedených priestupkov a v prípade ich zistenia sú priestupcovia riešení v zmysle zákona. K takýmto priestupkom však dochádza iba sporadicky a preto neplánujeme zabezpečovať výkon služby pevnými stanovišťami pri priechodoch pre chodcov.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

14.11.2016 23:21 - Jaroslav Duc

Dobry den.
Strom a kanal ktory som vam popisal je na ulici Snp 1844/137.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

dňa 15.11.2016 bola vykonaná terénna obhliadka Vami uvádzaného stromu – jaseňa. Poprosím, kontaktujte oddelenie výstavby a majetku osobne na tel. č.: 0915 840 269 alebo e-mailom: buckova@trebisov.sk

Ing. Eva Bučková,
odd. výstavby a majetku

12.11.2016 03:00 - MARTA

Dobrý deň
Chcela by som vedieť či je stanovená konkrétna doba na rekonštrukciu bytu,alebo stačí povolenie a dobu si stanovuje sám vlastník bytu.Chcela by som ešte upozorniť,že na sídlisku Sever pravidelne niekto vypustí dva psy,aby sa samé venčili sú dosť veľké a nikdy nevieme,ako sa môžu zachovať.Nedá mi,aby som nereagovala na detské ihrisko na ulici Hodvábna..to,že sa tam venčia psy dávam za pravdu..ale chcem sa opýtať niektorých čo sú tam s deťmi ..kričia,presýpajú kamienky,....púšťajú samé deti,ktoré neskutočne nadávajú a otrieskávajú tam všetkým čo sa pre ne vybudovalo...myslíte že mi čo tam bývame sme povinní už niekoľko rokov to tam znášať?

Odpoveď

Dobrý deň,

stavebník môže začať realizovať ohlásené stavebné úpravy do dvoch rokov odo dňa doručenia oznámenia.
Čo sa týka času, je nutné dodržiavať nočný pokoj. Ale samozrejme, s prihliadnutím na susedov odporúčame dodržiavať čas na stavebné úpravy bytu od 8:00 do 19:00, resp. dohodnúť sa na čase rekonštrukcie so susedmi, hlavne pri hlučnejších prácach.

Ing. Jozef Ferjo
referent pre miestny rozvoj

Pravidelnou kontrolou priestorov na sídlisku Sever je zo strany hliadok vykonávaný dohľad nad dodržiavaním verejného poriadku. Kontrola je, samozrejme, zameraná aj na dohľad nad dodržiavaním VZN č. 128/2013 o podmienkach držania psov. Avšak, keďže hliadky MsP sa v tejto lokalite nepohybujú stále, na adresu nacelnik@trebisov.sk môžete uviesť presnejšiu informáciu o čase a mieste pohybu psov, o ktorých sa zmieňujete. Pravidelnú kontrolu detských ihrísk vykonávajú aj zamestnanci Technických služieb mesta Trebišov, pričom ani z ich strany, okrem štandardného opotrebovania jednotlivých časti ihrísk, nebolo zistené žiadne poškodenie v súvislosti s vandalizmom.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

09.11.2016 15:42 - ADRIAN ŠIROTNÍK

Dobry den,rad by som zistil nieco o svojich predkoch.Na koho a kde sa mam obratit? Mate matriku aj v digitalnej forme??? Dakujem

Odpoveď

Prajem pekný deň!

Matriku v digitálnej forme Mesto nemá. Pri hľadaní predkov je potrebné, aby občan vedel, kde nastala matričná udalosť /narodenie, sobáš, úmrtie/ a rok danej udalosti. Potom je potrebné skontaktovať sa s príslušným matričným úradom.

Iveta Tomková
matrika

06.11.2016 18:46 - Gabriela bukova

Dobry den chcem as opytat dala by sa poslat elektrinicky rodny list.potrebujem ho pre svojho syna ja mam ten este stary.

Odpoveď

Prajem pekný deň!

Rodný list nie je možné poslať elektronicky. Rodič si vyžiada rodný list osobne /preukáže sa občianskym preukazom a zaplatí 5 €/, písomne poštou alebo e-mailom. V žiadosti uvedie meno a dátum narodenia dieťaťa a adresu, kde má byť rodný list doručený. Poplatok za rodný list uhradí na č. účtu IBAN-SK 39 0200 0000 000 19325622, BIC: SUBA SK BX.

Iveta Tomková
matrika

© 2024 MESTO TREBIŠOV